2017-01-20 06:00

SPORT


Premieră fotbalistică: Sion, penalizată cu 36 de puncte

 |  15:47
Premieră fotbalistică: Sion, penalizată cu 36 de puncte

Federaţia elveţiană de fotbal (ASF) a penalizat cu 36 de puncte echipa FC Sion, pentru nerespectarea interdicţiei de a transfera jucători, forul din Ţara Cantoanelor conformându-se astfel cererii FIFA. Decizia, luată în unanimitate, este definitivă şi nu poate fi contestată decât la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

În ultimele sale 12 meciuri, zece de campionat şi două din Cupa Elveţiei, FC Sion a folosit cel puţin unul dintre cei şase jucători transferaţi în vară, în ciuda interdicţiei.

Cu această sancţiune, Sion a ajuns pe ultimul loc în campionat, cu un total de -5 puncte. Formaţia îşi poate însă continua parcursul în Cupă.

Comitetul executiv al ASF a renunţat să declare pierdute prin forfait meciurile lui Sion, ceea ce ar fi făcut ca adversarii echipei să obţină puncte suplimentare, informează Agerpres.

La mijlocul lui decembrie, FIFA a ameninţat cu suspendarea Federaţia elveţiană cu începere din data de 14 ianuarie, dacă nu va pune în aplicare deciziile luate de forul mondial împotriva FC Sion.

FC Sion, deja exclusă de UEFA din Europa League, a trimis marţi o scrisoare către ASF, în care cere acestui for să nu cedeze în faţa FIFA. Joi, clubul a depus plângere penală la Zurich împotriva FIFA.

Pe 17 decembrie, ASF îşi anunţase intenţia de a contesta la TAS ameninţarea FIFA referitoare la suspendare. Pe 22 decembrie au avut loc discuţii cu uşile închise între ASF şi reprezentanţi ai federaţiei internaţionale. FIFA a cerut ASF să acţioneze împotriva lui Sion după ce TAS a dat dreptate UEFA pentru excluderea lui Sion din Europa League.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-06

TAGURI: Penalizare, sion, elvetia, 36



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image