2018-12-11 02:15


Preşedintele FR Gimnastică: Antrenorii români, la un pas de demisie în mijlocul CM de la Glasgow

 |  07:28
Preşedintele FR Gimnastică: Antrenorii români, la un pas de demisie în mijlocul CM de la Glasgow

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, i-a adresat o scrisoare deschisă şefului COSR, Alin Petrache, în care afirmă că antrenorii români au fost la un pas de demisie în mijlocul CM de la Glasgow.

Acesta a ţinut să precizeze că, după 40 ani de experienţă, nu "concepe sfaturi despre paralele, inele sau bârnă".

"Vă răspund tot public scrisorii transmise de dumneavoastră, deşi continui să fiu dezamăgit de tenta politic - speculativă pe care aţi dat-o unui eşec momentan al gimnastelor României. Subliniez cuvântul «momentan», fiindcă în continuare competiţia a demonstrat prin rezultatele deosebite, fără egal în ramurile sportive, cel puţin în anul 2015, că ne-am făcut treaba", a precizat preşedintele FRG, Adrian Stoica, în debutul scrisorii deschise adresate COSR, prin intermediul Mediafax.

Acesa a ţinut să precizeze că „tragedia cu care s-a confruntat România în această perioadă (n.r. - tragedia de la clubul Colectiv din Capitală) a umbrit orice alt eveniment, şi pe bună dreptate”.

„Sportul este un ambasador imens al României, dar problemele ţării sunt cu mult mai mari şi cu mult mai triste. Dar, fiindcă am fost somat să răspund, o fac. Şi o fac în calitatea unui om care a stat departe de politică şi speculaţii politicianiste, dar care este în Federaţia Română de Gimnastică de peste 40 de ani. Mai pe scurt, de la Nadia şi Montreal încoace. Sutele de medalii aduse de gimnastele României la zeci de competiţii stau mărturie faptului că, pe alocuri, şi politicul trebuie să aibă o doză, fie şi moderată, de bun simţ faţă de tehnic. Nu este vorba de mine, ci de o istorie scrisă de zeci de profesionişti care au ridicat steagul românesc pe cele mai înalte trepte ale sportului modial", a completat preşedintele FRG.

Adrian Stoica a subliniat că "acest răspuns" este pentru eroii sportivi ai acestei ţări, iar "problema" este mult mai complexă decât "urecheala" administrată de preşedintele COSR, Alin Petrache.

"Din păcate, nu mă puteţi jigni pe mine fără să aruncaţi cu noroi, totodată, în zeci de eroi sportivi ai acestei ţări. Acest răspuns este pentru ei. Le datorez acest lucru, chiar dacă «nu mă pun bine cu COSR-ul». Citez dintr-o mare campioană a României, care a fost revoltată la rândul său de această pornire, în mijlocul competiţiei, domnişoara Corina Ungureanu: «Nu antrenorii străini ne-au crescut pe noi până acum, domnule Petrache (n.r. - preşedintele COSR), ci antrenorii români i-au crescut pe cei care astăzi ne bat». Problema este mult mai extinsă şi mai complicată decat «urecheala» pe care ne-aţi administrat-o. Baza este praf, domnule preşedinte, şi acest fapt sper că îl puteţi înţelege, chiar dacă suntem de acord că nu depinde numai de dumneavoastră", a menţionat Adrian Stoica.

Preşedintele FR Gimnastică a dat asigurări că echipele României vor ajunge la Olimpiadă, aceasta fiind o "certitudine". Adrian Stoica a mai afirmat că antrenorii loturilor României au fost la un pas de a demisiona în timpul Campionatului Mondial de la Glasgow, în urma scrisorii deschise a şefului COSR.

"Rezultatele României la acest Campionat Mondial (n.r. - de la Glasgow) au fost mai bune decât ediţia precedentă, mai bune decât pot arăta alte sporturi olimpice, iar calificarea la Olimpiadă este o certitudine. Vă asigur. Locul trei şi locul doi în lume nu sunt puţin lucru. Întrebaţi orice ramură sportivă şi vă va confirma. Aş vrea să vă rog să contemplaţi, ca om de sport, sper mai mult decât de politică, situaţia pe care a trebuit să o gestionez la mii de kilometri distanţă, în plină competiţie, când întreg colectivul de antrenori, în urma scrisorii dumneavoastră publice, a dorit să demisoneze pe loc şi să părăsească spaţiul de concurs. Oare acesta este rolul COSR?", a afirmat Adrian Stoica.

Preşedintele FR Gimanstică susţine că s-ar putea retrage "ca vârstă", dar că nu poate concepe să ia sfaturi despre "paralele, inele sau bârnă".

"În calitate de om care mi-am dedicat cu toată pasiunea 40 de ani gimnasticii româneşti, 20 de ani membru al Federaţiei Internaţionale, din care 12 preşedinte al Comitetului Tehnic Masculin şi, pe viaţă, vicepreşedinte de onoare al FIG, pot să mă retrag ca vârstă şi nepoatele mă tot îndeamnă, dar nu pot să concep să iau sfaturi despre paralele, inele sau bârnă. Am să spun în încheierea acestui răspuns public, aşa cum l-aţi dorit, că sunteţi un om foarte priceput în promovare, administrare de resurse şi imagine în ceea ce înseamnă COSR. Exprim public aprecierea mea pentru activitatea dumneavoastră profesională şi cred că sunteţi unul dintre cei mai buni preşedinti pe care COSR i-a avut în istoria recentă. Vă rog să nu demisionaţi, că tot e la modă, în urma acestei gafe, pentru că sportul are realmente nevoie de dumneavoastră. În cel mai real mod vă declar această apreciere. Vă rog totodată să sprijiniţi prin activitatea dumneavoastră binele gimnasticii româneşti şi al tuturor sporturilor frumoase care au ridicat drapelul românesc. Sunt mii de oameni de sport care au lacrimi de muncă şi satisfacţie în ochi la acele momente. Vă asigur că este ceva special şi unic", a afirmat preşedintele FRG. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-05

TAGURI: presedinte, fr, gimnastica, antrenor, roman, pas, demisie, mijloc, cm, glasgow
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...