2019-01-20 13:04


Prinţul Ali şi-a axat campania pentru preşedinţia FIFA pe acuzațiile de corupție aduse lui Joseph Blatter

 |  12:34
Prinţul Ali şi-a axat campania pentru preşedinţia FIFA pe acuzațiile de corupție aduse lui Joseph Blatter

Prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein, contracandidatul lui Joseph Blatter la preşedinţia FIFA, și-a axat campania pe ideea "restaurării credibilității FIFA", amintind în permanenţă de acuzațiile de corupție aduse actualului președinte.

Nominalizat de țări precum Anglia, SUA și țara natală, Iordania, prințul în vârstă de 39 de ani are sprijinul declarat al președintelui Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, dar și al foștilor candidați, care s-au retras în favoarea lui, fostul internațional portughez Luis Figo și Michael van Praag, președintele federației olandeze. Totodată, Federația Română de Fotbal, care se declarase inițial susținătoare a lui van Praag, a anunțat că îl va spijini pe Ali Bin Al-Hussein.

Prințul Ali a fost din 1999 președinte al Federației Iordaniene de Fotbal, în 2000 a fost ales președinte al Asociației federațiilor din Asia de Vest, pe care a fondat-o, iar din 2011 este vicepreședinte al FIFA pentru Asia, funcție al cărei termen expiră chiar vineri.

Ca obiective principale, prinţul Ali vrea să impună sistemul de rotație pe confederații în privința acordării organizării Cupei Mondiale și nu este împotriva extinderii numărului de echipe la turneul final de la cele 32 de acum.

"Toate titlurile media trebuie să fie în legătură cu fotbalul, nu despre FIFA, care există pentru a servi un sport ce unește miliarde de oameni din întreaga lume", a afirmat contracandidatul actualului președinte la prezentarea dosarului său, în luna ianuarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: print, ali, axeaza, campanie, presedintie, fifa, acuzatie, coruptie, joseph, blatter, iordanian
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...