2017-01-23 12:38


“Prinţul”, interzis la naţională! Adrian Cristea a ales să plece la Cluj pentru bani şi prima reprezentativă, însă la Lucescu jr are porţile închise definitiv

 |  19:11
“Prinţul”, interzis la naţională! Adrian Cristea a ales să plece la Cluj pentru bani şi prima reprezentativă, însă la Lucescu jr are porţile închise definitiv

“Prinţul” Cristea a fost, este şi va rămâne un fotbalistextrem de talentat, însă viaţa extrasportivă l-a tras mai mereu în jos. În ceişase ani petrecuţi la Dinamo nu a reuşit decât rareori să îşi arate adevăratavaloare, asta deoarece a fost interesat mai mult de femeile frumoase decât demeseria de fotbalist.

Cutoate acestea, selecţionerului Răzvan Lucescu i-a întins o mână acum un an şijumătate şi a început să-l convoace la naţională şi chiar l-a titularizat înmeciul de tristă amintire cu Serbia, scor 0-5, în care “Prinţu” împreună cuMutu au fost printre cei mai slabi de pe teren. Însă ruptura apăruse cu doarcâteva zile înainte, atunci când cei doi fotbalişti au fost urecheaţi deselecţioner deoarece petrecuseră peste program în săptămâna convocării lanaţională. Povestea cu Mutu de după meciul de la Belgrad este cunoscută, dartehnicianul l-a avertizat atunci pe Cristea că trebuie să îşi schimbe comportamentulşi să respecte regulile de la naţională. Din păcate pentru el, mijlocaşuldinamovist nu a ţinut cont de sfaturile selecţionerului şi a continuat viaţaagitată. Ca un paradox, cariera lui a renăscut în vara trecută, sub comanda luiIoan Andone, iar la finalul anului a fost golgheterul lui Dinamo, cu 7 reuşite.Cu toate că evoluţiile sale au fost în creştere, suporterii din Groapă l-auhuiduit mereu, iar din acest motiv s-a gândit serios că ar fi timpul să plecedin Ştefan cel Mare. S-a transferat în această iarnă la Universitatea Cluj, cugândul că îşi va relansa cariera şi pentru a câştiga mai mulţi bani, dardorinţa sa cea mare era să intre din nou în graţiile lui Răzvan Lucescu. “Sperca prin evoluţiile mele de la Universitatea Cluj să mă cheme din noula naţională. Am greşit faţă de Răzvan Lucescu, am recunoscut asta şi chiar îmipare foarte rău. Nu ne-am mai întâlnit în ultimul timp, dar îi cer scuze pentruce s-a întâmplat în trecut. Dacă voi juca bine şi va considera ca are nevoie demine, nu o să-l refuz şi voi veni cu plăcere la lot”, a declarat Cristea dupămutarea la Cluj.

Lucescu jr este deneclintit!

Cândtoată lumea se aştepta ca Adrian Cristea să renască la Universitatea şi săintre din nou în atenţia lui Răzvan Lucescu, ultimele declaraţii aleantrenorului i-au năruit toate visele mijlocaşului ex-dinamovist. “Lucrurile sunt simple în privinţa lui Cristea. Am trecut o dată cu vederea şi l-am atenţionatla vremea aceea că dacă nu se schimbă şi mai calcă greşit, adio naţională. Nu aînţeles şi a făcut-o iar. Subiectul este închis pentru mine”, a spusLucescu jr. În altă ordine de idei, selecţionerul îi laudă pe dinamovişti că audecis să facă schimbul de generaţii şi să scape de jucătorii cu probleme dinlot: “Dinamo a luat o decizie bună cu întinerirea echipei. Au scăpat de jucătorii care duceau o viaţăextrasportivă dezordonată, dar şi de cei care ajunseseră la un maxim alcarierei lor şi nu aveau ce să ofere mai mult. Au rămas jucători tineri, foartebuni, gen Torje, Ganea sau Alexe, dar şi cei care au o anumită experienţă,pentru că fără ei nu se poate altfel”.

L-a scos din minţi şipe Piţurcă

Fostulantrenor al Craiovei a fost cel sub comanda căruia a debutat Cristea la echipanaţională. Se întâmpla în anul 2007, la un meci amical contra vecinilormoldoveni. Ulterior a prins constant prima reprezentativă şi a fost prezent înlotul pentru Campionatul Mondial din 2008, însă nu a bifat nici un minut,deoarece a avut o discuţie contradictorie cu Piţurcă. Mijlocaşul s-a plâns cănu poate face faza defensivă, fapt care l-a înfuriat teribil pe tehnician, iardrept rezultat nu a mai apelat pe viitor la serviciile sale. Nici şefulFederaţiei, Mircea Sandu, nu a rămas indiferent la desele derapaje alefotbalistului. Acum patru luni, “Naşul” l-a făcut praf pe acesta: “Cine e Cristea? A jucat 6 meciuri la naţională. E fotbalist? E o mare diferenţă între e fi jucător şi fotbalist”.

ADRIAN CRISTEA

27 de ani, Iaşi

Cluburi:

Poli Iaşi (2002-2005) - 65 meciuri/13 goluri

DinamoBucureşti (2005/2010 ) – 161/26

Echipa naţională: 8 selecţii, nici un gol


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image