2017-01-20 10:08

SPORT


Protejaţii CCA au făcut praf derby-urile. Cele mai importante meciuri din primele două ligi au fost stricate de arbitraje “repetente” marca Marius Avram şi Dragoş Istrate

 |  18:50
Protejaţii CCA au făcut praf derby-urile. Cele mai importante meciuri din primele două ligi au fost stricate de arbitraje “repetente” marca Marius Avram şi Dragoş Istrate

Fiulşefului CCA şi-a bătut joc de derby-ul vestului dintre CFR Cluj şi PoliTimişoara (scor 1-2), acordând uşor două lovituri de pedeapsă şi refuzând unaclară gazdelor, în timp ce bucureşteanul Dragoş Istrate, cel care acum câţivaani arbitra în Liga a IV-a, este acuzat că a favorizat clar Voinţa Sibiu îndeplasarea de la CS Mioveni (scor 0-0).

MariusAvram, pentru care tatăl său Vasile Avram, a schimbat un articol înregulamentul CCA referitor la înălţimea arbitrilor, a fost delegat în weekendla CFR Cluj - Poli Timişoara, deşi în două meciuri ale bănăţenilor din tur a făcuterori mari. A decis practic soarta partidei de pe “Dr. Constantin Rădulescu”,eliminând gruparea din Gruia din lupta pentru primele locuri.

4 erori decisive înCFR - Poli

Celmai scund arbitru din lotul A de arbitraj a influenţat clar rezultatul final alpartidei de la Cluj. În minutele 5 şi 8 a acordat aiurea penalty-urile luiHelder şi Cadu, în urma cărora Zicu şi acelaşi Cadu au reuşit să marcheze. Lafinal, fundaşul ardelenilor a recunoscut că a simulat la faza respectivă. Faza-cheiea meciului a fost consemnată în minutul 63. Avram jr i-a acordat al doileagalben lui Bastos pentru o cădere în careu, deşi se impunea 11 metri pentru CFRCluj. La scurt timp, Timişoara a marcat golul victoriei. Cu 20 de minuteînainte de final, Zicu a înscris un gol de senzaţie, dar reuşita a fost anulatăeronat pentru fault în atac.

Nici o etapă desuspendare

Înciuda faptului că în turul campionatului, la meciurile Poli Timişoara - Rapidşi Poli Timişoara – Vaslui, a făcut greşeli mari, Marius Avram nu a primit nicimăcar o etapă de suspendare. De altfel, din totalul de 20 de etape, Avram jr aarbitrat nu mai puţin de 16 întâlniri, fiind şi recordmen la penalty-uri acordate, nu mai puţin de 11. Interesanteste şi faptul că Timişoara nu a pierdut nici un meci din cele 10 conduse defiul şefului CCA.

Istrate, din Liga aIV-a în Lotul A în doar 5 ani

Arbitrulcare în luna noiembrie a fluierat finalul unei reprize în minutul 42 la meciulUnirea Urziceni - Poli Timişoara, Dragoş Istrate, a recidivat vineri, la dueluldintre primele două clasate în Seria a II-a a eşalonului secund, dintre CSMioveni şi Voinţa Sibiu. Gazdele au solicitat un penalty în repriza a doua şiau acuzat vehement prestaţia arbitrului, care în trecut s-a aflat în Corpul deControl al lui Adrian Năstase. "Echipa oaspete a fost clar avantajată înspecial în repriza a doua. Trebuia la acest meci un arbitru de calitate, devaloare, nu se poate să fim arbitraţi aşa. Sunt dezamăgit de felul cum suntemarbitraţi", a spus antrenorul Ionuţ Popa, care la finalul jocului aalergat după fluieraş la centrul terenului pentru a-i cere socoteală.

Promovări rapide

Învârstă de 33 de ani, Dragoş Istrate este un făt-frumos al arbitrajuluiromânesc. Dacă acum şase ani arbitra pe tăpşanele de la judeţ, fiuldirectorului de la Hotel Ambasador a avut parte de promovări rapide. În 2006 aajuns în B, iar trei ani mai târziu a fost promovat în lotul A. Asta deşi însezonul 2008-2009 a condus abia jumătate din meciurile disputate la niveluleşalonului secund.

Cum a ratat RobertDumitru lista FIFA

Înschimb, unul dintre cei mai constanţi arbitri din Liga 1 în ultimele sezoane,braşoveanul Robert Dumitru a fost refuzat de fiecare dată de şefii CCA şi FRFpentru a fi inclus pe lista FIFA. Conform unor surse din interiorularbitrajului românesc, în 2009, acesta a fost anunţat că nu poate face partedin corpul arbitrilor români, pentru că nu ştie limba engleză, în timp ce anultrecut i s-a transmis că este prea bătrân. “Istvan Kovacs nu ştia bine nici limba română şi tot a fost promovat. Ne împiedicăm de unii,dar la alţii trecem totul cu vederea. Nici nu vreau să îmi mai amintesc toateastea”,ne-a spus Ion Crăciunescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image