2018-10-18 04:08


Pumn în gura fotbaliştilor!

 |  21:00
Pumn în gura fotbaliştilor!

Anunţata metodă de protest a fotbaliştilor din Liga 1, în etapa a 14-a, a decurs cu mari peripeţii. La iniţiativa Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), toate echipele din primul eşalon trebuiau să ia atitudine cu privire la abuzurile practicate de Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF, la adresa jucătorilor. Ce revendică fotbaliştii în principal? Să se urgenteze hotărârile definitive în cazurile fotbaliştilor aflaţi în litigii cu echipele lor, dar şi nedreptatea făcută în această vară de LPF, care a mărit de la 60 la 90 de zile perioada de neplată a jucătorilor pentru ca aceştia să nu devină liberi de contract.

La fiecare meci din runda a 14-a, fotbaliştii aveau de gând să intre pe teren cu un banner pe care era scris: „LPF, FRF, respectaţi-ne!”, dar să şi poarte banderole albe pe braţ în semn de protest. Nimic ieşit din comun. Nu şi pentru conducătorii cluburilor, pentru observatorii şi arbitrii întâlnirilor respective, care i-au ameninţat pe jucători cu represalii dacă îşi duc planul la bun sfârşit. “Au fost presiuni mari pentru ca fotbaliştii să renunţe la protest. Oficialii cluburilor şi observatorii LPF au ameninţat jucătorii să nu intre cu respectivul banner pe teren, pentru că ar putea pierde partida la masa verde, chiar dacă nicăieri în regulament nu este specificată nici o prevedere în acest sens. Doar dacă acel banner conţinea mesaje jignitoare, rasiste sau antisemite. Cei de la Petrolul nu au reuşit să participe la acest protest deoarece jucătorii au fost ameninţaţi direct că meciul nu va începe din acest motiv, la fel şi la CFR-Universitatea Cluj, fotbaliştilor le-a fost atrasă atenţia că ar avea de suferit. La partida FC Braşov-CS Mioveni jucătorii au intrat cu japca cu acel banner, chiar şi dacă riscau sancţiuni. La Oţelul-Sportul cu greu s-a întâmplat asta, pentru că Marius Stan a fost sunat de la LPF pentru a împiedica protestul. Şi la Dinamo-Voinţa Sibiu au fost probleme, însă forţa trioului Dănciulescu, Marius Niculae şi Cătălin Munteanu şi-a spus cuvântul. E greu de înţeles cum în România secolului XXI se întâmplă astfel de lucruri. Am rămas cu practicile comuniste. Este doar un gest disperat al unor fotbalişti pentru a se atrage atenţia la ce abuzuri se fac în fotbalul românesc”, a declarat pentru „Puterea” Emilian Hulubei, prim-vicepreşedinteAFAN.

LPF le dă ignore

În ciuda faptului că AFAN a trimis numeroase adrese către Liga Profesionistă pentru a se găsi o cale de rezolvare a cazurilor fotbaliştilor, forul lui Mitică Dragomir se face că plouă. Speriaţi de posibilitatea ca ecoul acestui protest să ia amploare, oficialii LPF l-au sunat pe Dumitru Costin, şeful AFAN, pentru a-l asigura că totul va fi în regulă în cel mai scurt timp, însă au condiţionat acest lucru de stoparea iniţiativei fotbaliştilor. În zadar însă, hotărârile definitive ale fotbaliştilor nu au venit, iar totul a rămas în aer.

În acest sens, AFAN va continua să lupte pentru drepturile jucătorilor cu probleme, iar pentru asta va organiza mâine o conferinţă de presă, unde vor semnala presiunile incredibile la care au fost supuşi jucătorii pentru a renunţa la acest protest.

Foto: fcdinamo.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-10

TAGURI: afan, fotbalisti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...