2018-12-13 22:37


Răscoală împotriva lui Obreja

 |  21:00
Răscoală împotriva lui Obreja

Contestatarii lui Rudel Obreja anunţă că peste 50 de cluburi vor depune în zilele următoare semnăturile pentru a convoca o Adunare Generală extraordinară unde ar urma să fie făcute mai multe schimbări. În replică, acesta a convocat Biroul Federal pentru mâine, când e posibil să fie anunţate alegeri, dar numai peste 45 de zile.

Ultimatumul dat de Asociaţia Internaţională (AIBA) a înfierbântat boxul românesc. Fostele glorii, dar şi zeci de cluburi s-au răsculat împotriva lui Rudel Obreja, pe care îl acuză că a impus un regim dictatorial la Federaţie. În plus, ANST, prin vocea Doinei Melinte, i-a transmis că “trebuie să-şi clarifice cât mai repede problema, pentru că nu dorim să sufere sportivii din cauza acestui război”.

Oponenţii lui Obreja susţin că situaţia putea fi evitată dacă în momentul în care AIBA a transmis scrisoarea către COSR şi FR Box, adică pe 11 august, ar fi fost anunţate alegeri. Fostul pugilist Cristian Morea a înaintat un memoriu la Comitetul Olimpic Internaţional prin care critică sistemul din România. E ceva şubred la COSR. Dacă s-ar fi luat măsuri de pe 11 august, altfel ar fi fost situaţia,şi-a motivat acesta gestul.

Acuze de ameninţări şi bătăi

Morea mai susţine că a fost ameninţat prin intermediari de preşedintele FR Box şi că are dovezi că un arbitru a fost bătut la ordinele sale. “E adevărat că m-a tot ameninţat prin alţii. Este teroare în boxul românesc. Arbitrul internaţional Ene Milică a fost ameninţat şi bătut la ordinul lui. Vom încerca să scăpăm boxul de acest om”,ne-a spus fostul sportiv. Împotriva lui Obreja s-a răsculat şi unul dintre foştii colaboratori, fostul campion Alec Năstac. Eu m-am retras din Biroul Federal fiindcă sunt sătul de circul şi haosul de acolo. L-am susţinut cu toate forţele când a câştigat, dar acum e alt om. Toţi vor schimbarea lui. Am vorbit cu Leu, Doroftei şi Vaştag. Şi ei vor să-l dea afară, dar nu ştiu cum să înceapă. E un dictator. Parcă are aracet. Dacă nu se rezolvă, va trebui să mergem să îi scoatem afară cu forţa, că văd că altfel nu renunţă,a afirmat şi Năstac pentru “Puterea”.

La vremuri noi, tot noi

În statutul prezentat pe site-ul FR Box, noul preşedinte poate fi ales numai dintre cei care fac parte în prezent din Biroul Federal. Adică actuala echipă a lui Rudel Obreja. Opoziţia susţine că în Birou se află doar “yesmeni”, care îl aprobă pe preşedinte cu orice ocazie. În plus, chiar dacă aceştia s-ar opune, conform statutului “preşedintele are dreptul de a dizolva Biroul Federal, convocând o Adunare generală extraordinară pentru

alegerea unui nou Birou Federal”.

AIBA, pe picior de forţă

Decizia AIBA de a-l forţa pe Obreja să plece vine suspect de rapid, cu puţin timp înainte de Mondiale, practic ultimul pas de calificare pentru Olimpiadă, deşi în luna mai ajunsese la un acord cu COSR pentru ca pugiliştii români să poată boxa sub steagul olimpic. Ceea ce mă miră pe mine acum este că în luna mai ajunsesem la un acord cu AIBA în acest sens, iar acum înţelegerea a picat. Mă voi lupta pentru sportivi,ne-a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. În plus, decizia a fost luată cu numai o lună înaintea datei de 21 septembrie, când TAS va judeca procesul dintre Obreja şi AIBA, dar şi a Mondialelor, programate să debuteze pe 22 septembrie.

“Poate forţăm o Adunare Generală şi poate că în perioada care a rămas, domnul Obreja se gândeşte să îşi dea demisia,Doina Melinte, preşedinte ANST

“E o situaţie grea, nu un conflict. COSR nu se poate amesteca. Vom încerca să ajutăm sportivii. Dacă se ajunge la o dezafiliere, va fi o catastrofă pentru sportivi”,Ioan Dobrescu, secretar general COSR

INTERVIU: “Mă lupt cu ei până la capăt!

Rudel Obreja anunţă că nu îşi va depune demisia, deoarece aceasta ar fi cea mai simplă soluţie de a ceda în războiul cu forul internaţional.

Puterea: Sunteţi dispus să vă daţi demisia pentru a aplana conflictul?

Rudel Obreja:Voi nu vedeţi decât finalul cu demisia. E cel mai simplu lucru de făcut, să fii laş şi să pleci.

Sportivii riscă să rateze Olimpiada.

Nu e un capăt de ţară, staţi puţin că avem un proces la TAS. Nu putem lăsa baltă totul. Noi am fost suspendaţi o dată, nu pot să ne suspende de două ori. Federaţia e suspendată, atunci ce obligaţii mai are la AIBA? Fac abuzuri incredibile, sunt nişte ticăloşi.

Pe ce bază au cerut suspendarea?

Sunt şi eu curios. Pentru că la Iaşi, când s-a boxat fără căşti, nu eram eu delegat. În plus, acum îşi fac un titlu de glorie pentru că din 2013 vor face treaba asta. Adică pe mine mă suspendaţi 11 ani pentru asta, iar acum voi vă încredeţi cu asta? E absolut incredibil. E evident că e vorba de răzbunare.

Alec Năstac spunea că aţi impus un regim dictatorial la federaţie.

El a fost un mare boxer, dar, dincolo de asta, el ar trebui să tacă şi ştie el de ce. El ca oficial nu a făcut nimic pentru box, nu ca antrenor. El oricum de 10 ani stă aiurea în box, la fel ca şi majoritatea antrenorilor, dar aici e vorba de un sistem. Că sunt dictator mai spun şi alţii. Dar ce să fac dacă în Biroul Federal 90% dintre membri au interesul lor? Ăştia sunt oamenii aleşi de cluburi, nu de mine. Aşa e în democraţie.

Credeţi că există posibilitatea să fiţi înlocuit după o şedinţă de Adunare Generală?

Da, normal. Dacă aşa se votează, eu renunţ, normal. Au şanse să mă înlocuiască. Dacă majoritatea decide într-un fel, înseamnă că aşa va fi. Nu mă pot opune lucrurilor democratice. Dar aş vrea să îmi fie respectate drepturile democratice. Nu pot însă să plec dacă ţipă trei tâmpiţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU ROSCA
21 Aug 2011

Sunt un fost boxer la VOINTA CLUJ.Am 52 de ani si traiesc departe de tara.Sunt de acord cu CRISTIAN MOREA.Sunt de acord nu pt ca am fost colegi de sala ci pt ca e timpul celor mai tineri sa ne reprezinte.Avem pe VASTAG,LEU,DOROFTEI si inca citiva care pot fii in conducerea federatiei.LA VREMURI NOI,OAMENI NOI !!! DE CE SA NU DAM O SANSA CELOR MENTIONATI DE MINE ??? D-LE OBREJA PT TOT CE-A FOST VA MULTUMIM....PREDATI STAFETA CA UN ADEVARAT SORTIV !!!
MARIUS MERISANU
21 Aug 2011

Daca,trei tampiti tipa,dar au un motiv evident,dezafilierea,sunt tampiti,dar nu prosti,inseamna ca toti,sau marea majoritate suntem tampiti,eu imi asum epitetul,sunt tampit,dar consider mai tampit,pe unul care vede ca suntem la marginea prapastiei si in tampenia lui ne trage dupa el,deci cine este mai tampit,cel care ne arunca in prapastie,sau noi trei care tipam ca o sa cadem,trageti voi concluzia,cred ca un limbaj decent,pe masura dl presedinte ar fi mai usor de acceptat in aceste conditi in care suntem in pericolul dezafilieri si da sa faca adunarea generala sa vedem cati tampiti sunt care tipa,este adevarat ca AIBA,in opinia mea face un abuz grosolan,de neacceptat,dar pentru nu a risca sa piarda o masa mare de oameni,mai bine sa va dati demisia domnule presedinte si dupa ce se rezolva problema cu AIBA si cei de la TAS,va vor da dreptate,puteti sa candidati cu succes la un nou mandat,daca veti mai fi ales.Mult succes la TAS,dar nu sacrificati visele antrenorilor si sportivilor de a participa la Mondiale si Olimpiada,pentru ca nu sunt porci sa fie sacrificati,va citez.DEMISIA.
GELU
22 Aug 2011

Cine e morea asta? de unde ati mai adus si contestatarii astia, cred ca Obreja i-a adus,sa nu reprezinte nimic,sa nu aiba forta,pai astia sunt niste neica nimeni,daca asta e opozitia la Obreja,atunci e clar! E greu sa-l bateti pe Obreja cu papagali din-astia! Mai bine ramane Obreja decat sa vina astia care sunt vai de mama lor, nu-i stie nimeni !
CRISTIAN MOREA
22 Aug 2011

Gelule , eu sunt un fost Campion National in Disciplina respectiva si am mai bine de 5 ani in lotul national si Olimpic -- Participant la Camp. Mondiale Reno Nevada 1986.... Pe deasupra vreau impreuna cu multi altii fosti mari Boxeori ex : Francisc Vastag , Doroftei Dorin --Nastac Alec si multi altii sa scapam Boxul de Mafiotul acesta --Rudel Obreja ! Acuma daca ti-am raspuns cine este Morea ? Nu vrei sa-mi spui si tu mie cine esti si in ce pozitie sau calitate iti expui opiniile tale impertinente ! Tu cunosti ceva ...macar cat de cat, de Box ? te rog informeaza-te inainte sa comentezi ceva ? Papagal este taica-tau care ti-a dat viata obraznicule !!!
ANONIM
22 Aug 2011

birou federal ales d cluburi? Dl Obreja cred ca a uitat cum la alegeri , Titi Tudor si Relu Auras ( care cu putin timp in urma erau cei mai aprigi contestatari ai dansului si strigau in gura mare sa plece de la federatie iar apoi ca printr'o minune il sustineau , oare ce s'a intamplat intre timp de s'au razgandit? ) , acesti doi oamenii imparteau hartii cu componenta biroului federal... echipa lui Obreja ca sa intelegeti mai clar... iar oamenii din box, antrenorii aia care nu sunt buni de nmk l'au ascultat orbeste. Rusine sa ii fie lui Obreja , un om care vb de demnitate , onoare , lupta.... dar care nu vrea sa plece care vrea sa ingroape definitiv boxul romanesc si care ii are drept prieteni pe unul ca Deles....unu care vrea sa se dea destept, dar in realitate e un zero ! plecati si dvs si echipa dvs si antrenorii care isi vad numai propriile interese si lasati'ne sa facem din box cu adevarat o ARTA NOBILA !!!
CRISTIAN MOREA
22 Aug 2011

Relu Auras , a fost Tradator de cand e lumea ! prin '84 sau '85 eram in lotul National si in cuda faptului ca Maestrul Eustatiu Margarit il Proteja --- aceasta Pervesitate de Om Relu Auras il Lucra pe la Spate pe acel Om care la adus la Lot antrenor ! si atunci eu am facut o Petitie si am dat-o la toti baietii sa o semneze si uite asa l-am scapat pe D-l Prof. Conf. Eustatiu Margarit , sa nu-l de-a afara ,, Spurcatii '' astia ! TREBUIE O DATA PENTRU TOTDEAUNA sa scapam Boxul de aceste Lichele perverse !!! Trebuie adus Feri Vastag de Urgenta inapoi in FRB !! un Om si o mare valoare si'n Box si in caracter ! La fel si Doroftei si fratii Simion la fel si Eustatiu Margarit, Nastac Alec , Catea Vasile si multi alti Oameni seriosi nu Bagabonti ca Deles lingaul de Vranceanu si restul echipei .... exclud pe cei f f putini care sunt acolo si-si fac treba cu daruire si seriozitate ! ---!
MARIUS MERISANU
22 Aug 2011

Mi-ar fi placut,ca toti cei care comenteaza,sa-si dea numele adevarat,si acel gelu,care il reprezinta pe obreja,nu vine cu argumente,jigneste si provoaca,este un exponent al eghipei care stapaneste federatia,mai gelu catelu, noi papaglii,avem bunul simt sa discutam la obiect,dar tu chiar adopti o tactica marsava si josnica,noi suntem papagali,dar tu esti un sclav si un lingau impertinent,mars la cotet,javra. @gelu catelu !! oare in afara de aceste atacuri marsave,mai ai ceva concret,daca nu taci dracu din gura si vorbeste civilizat,dar voi asa stapaniti frb,prin teroare,la propriu si amenintari,dar acum din pacate pt voi,cu papagali astia nu va mai merge.
AIBA REFEREE
22 Aug 2011

Domnule președinte Ștrudel Obreja atarnator al FRB , distrugatorul Boxului Romanesc , la Iasi intradevar nu a-ți fost d-tra Delegat General dar in vestiar d-tra a-ți fost cel care ne'a dat directiva sa lăsăm sa se boxeze fără casti !!! Eram in vestiar la ședința dinaintea Galei toți arbitri , de ce aruncati acum pisica in curtea d-lui Vasile Cîtea care la acea vreme va considera un prieten , l'ati fu.... pentru a avea asul in maneca ca va era frica de pe atunci de el ... cu scuzele de rigoare va întreb : D-tra ca fost vicepreședinte al AIBA cunoscand regulamentul si consecintele deciziei de a boxa fără casca de ce a-ți acceptat ??? D-le Președinte toată lumea critica arbitrii ca sunt corupți ca sunt incompetenti dar nimeni nu știe ca pana in 2008 arbitrii erau plătiți la 50% din baremul de arbitraj iar din 2008 nu se mai dă nici un leu 0% doar mâncare si transport , iar Domnul Președinte al nostru Iancu Nicolae (Deles) umbla cu o lista sa semnam ca suntem deacord sa arbitam pe gratis in timp ce dumnealui vine cu fiu'su umplutura un analfabet ... habar nu are sa scrie ( vine ca operator pc dar si ca arbitru altul arbitreaza in locul lui iar el e trecut in brigada) pentru el sunt bani pentru noi NU!
AIBA REFEREE
22 Aug 2011

“Mă lupt cu ei până la capăt!” Te lupti cu ei dar dai in noi toți ,sportivi , antrenori si arbitri!!! Nu va interesează absolut nimic decât de propria d-tra persoana ...si nu a-ți fost ales președinte in sistem democratic ci foarte dictatorial!!! "Candidatii care indeplinesc prevederile Statutului F.R. Box si care sunt declarati eligibili pentru a candida la functia de PRESEDINTE al F.R. Box sunt: 1. Obreja Rudel" Astea au fost alegeri democratice?????  
VIORICA OSAN
18 Noi 2012

Mi-e scarba de toate astea am luptat 8 ani mai mult decat toti contestatarii la un loc ,eu am obtinut si rezultate, am reusit sa dezechilibrez dictatura Obreja sa scot in evidenta neregulile din boxul romanesc cu mult inaintea alora care nu faceau altceva decat sa se intereseze de un post in biroul federal,nu am fost singura am fost ajutata de oameni din box,am fost tradata de multe ori dar cine sunt acesti tradatori nu intereseaza pe nimeni acum in prag de alegeri ei pot trada si dupa daca nu li se face pe plac.
Random imageUltimele stiri
loading...