2017-01-18 20:52

SPORT


RATAŢII vs VIITORUL

 |  18:12
RATAŢII vs VIITORUL

Echipa lui Lucescu jr a câştigat cu emoţii duelul cu Luxemburg

Prima reprezentativă a României continuă să îşiconsolideze statutul de cea mai slabă din istorie. După jocul mizerabil cuBosnia, tricolorii antrenaţi de Răzvan Lucescu, au obţinut o victorie cuemoţii, scor 3-1, în faţa Luxemburgului, după ce mai bine de o oră, tabelaindica egalitate.

Dovedit statistic că este antrenorul cu cele mai proastedin ultimii 90 de ani, Răzvan Lucescu a schimbat aproape total echipa pentrumeciul cu reprezentativa ducatului, dar jocul a fost la fel de prost şi doarsclipirile lui Mutu au păstrat cele trei puncte în ţară. Oaspeţii au deschisscorul în minutul 22, marcând primul gol împotriva României din istoriaîntâlnirilor directe, însă vârful Fiorentinei a restabilit egalitatea douăminute mai târziu. Golul descătuşării a venit în minutul 69, de la acelaşiMutu, pentru ca Zicu să închidă tabela cu 10 minute înainte de final. Ovictorie cât o înfrângere pentru tricolori, care după prima repriză erau la egalitatecu adversarii la capitolul şuturi pe poartă şi posesii.

La final, selecţionerul, care în doi ani a obţinut doarpatru victorii, a scuzat jocul echipei, motivând că presiunea a fost imensădupă eşecul din Bosnia. Asta deşi în faţă aveau o echipă compusă din doar doijucători profesionişti. “S-a jucatsub presiune după înfrângerea meciului cu Bosnia. Lucrurile au fost complicateîn prima repriză, ştiam că Luxemburg nu este o echipă care pune probleme înfaza ofensivă”, a spus acesta, precizând totodată că nu se punea problema să renunţe la echipă. Vedetele Maricaşi Mutu s-au legat însă de tactica adoptată de selecţioner. “În Bosnia, nu am avut nici un sistem. Dacăstai cu fundul în poartă, tot pierzi. Nu mai avem nimic de pierdut şi e normalcă trebuie să atacăm mereu. Nu pot face nimic când nu primesc decât două-treimingi tot meciul", a spus renegatul Mutu, care datorită dubleil-a depăşit pe Iuliu Bodola în topul marcatorilor all-time, cu 31 de goluri. ŞefiiFRF l-au reconfirmat pe Lucescu jr în funcţie, afirmând că sunt perspectivefavorabile pentru naţională, deşi singurele victorii în meciuri oficiale înultimul an şi jumătate au fost cu Insulele Feroe şi Luxemburg.

Echipa folosită în meciul cu Luxemburg: Tătăruşanu- Săpunaru, Tamaş (D. Goian 65), Gardoş, Raţ - G. Mureşan, Ropotan - B. Stancu(Torje 46), Mutu (Alexe 84), Zicu - Marica.

Naţionala U-17 a obţinut biletele pentru EURO 2011

După 10 ani de pauză, naţionala U-17 a obţinutcalificarea la Campionatul European, însă cu jucători formaţi în mare parte lacentrele private, unde primează performanţa. Selecţionata lui Adrian Vasâi acâştigat grupa de elită din Ungaria şi se vor număra printre cele opt echipeparticipante la turneul final din Spania.

România s-a impus în meciul decisiv cu 2-1 în faţaUngariei, după ce în prelungiri, portarul recent achiziţionat de JuventusTorino, Laurenţiu Brănescu, a parat un penalty. “Am muncit din greupentru aceste rezultate. Eu şi colegii mei suntemmândri că suntem români”, a spus goalkeeperul. Printre componenţi senumără fiii lui Romică Buia şi Francisc Vaştag, ambii fiind jucători de bază.

Calificarea i-a luat prin surprindere şi pe oficialiiFRF, care nu le-au dat speranţe tinerilor fotbalişti. Sincer nu credeam că necalificăm, nu vedeam cum”, a spusMiodrag Belodedici, şeful Centrului de Juniori al Federaţiei. “Faptul că ne-amcalificat este o performanță, suntem în primele opt echipe ale continentului,însă acest lucru ne obligă pentru turneul final, unde avem șansele noastre”, a spus Vasâi după ce naţionala a obţinutbiletele pentru Spania. În celelalte două jocuri, România a remizat cu Islanda(0-0) şi a trecut de Rusia cu 2-1.

Interesant este faptul că, dintre toţi jucătorii folosiţiîn Ungaria, câte 5 provin de la Viitorul Constanţa şi LPS Banatul Timişoara,cele mai importante şcoli private de fotbal din România. Cluburile mari nu îldau decât pe Iulian Roşu, legitimat la Steaua şi autorul unui gol în succesulcu maghiarii.

În altă ordine de idei, noua generaţie a naţionalei detineret U-21 a impresionat chiar la debut. Selecţionata lui Emil Săndoi acâştigat turneul amical „4 Nations Alpe-Adria”. 2-0 cu Albania,0-0 cu Israel şi 2-1 cu Georgia au fost rezultatele junilor români, atacantullui Inter, Denis Alibec, semnând trei din totalul de patru reuşite.

Echipa folosită de Vasâi în meciul decisiv cu Ungaria: Laurențiu Brănescu - Ionuţ Mişu, Bogdan Mitache, Adrian Puţanu, StelianoFilip, Bogdan Ţîru, Darius Buia (Andrei Vaştag 45), Ioan Neag, Alexandru Petresc,Iulian Roşu (Claudiu Bumba 61), Fabian Himcinschi (Gabriel Iancu 78). Rezerve:George Şerban - Eduard Schuller, Daniel Birău, Alin Roman.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-29

Mai multe imagini:
RATAŢII vs VIITORUL
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NEA FANE
30 Mar 2011

eu apreciez ca e F.JENANT sa ne prezentam la un tu rneu final cu asemenea ec hipa si un antrenor SUBDE ZVOLTAT. aceasta CARICATU RA nu are rusine??? la fi ecare meci a gasit explic atii de ce ECHIPA joaca p rost.

Adauga un comentariu

Random image