2018-07-18 23:31


RĂZBOAIE NAŢIONALE: Greii vestiarului nu îl mai vor pe Victor Piţurcă

 |  21:00
RĂZBOAIE NAŢIONALE: Greii vestiarului nu îl mai vor pe Victor Piţurcă

Rezultatele şi jocul execrabil al naţionalei în dubla cu Ungaria şi Olanda ridicămai multe semne de întrebare. În primul rând, prestaţia sub orice criticăa unora dintre tricolori în cele douădispute, apoi războaiele dintre Mutu şi Victor Piţurcă, atât înainte de meciul de la Budapesta, cât şi de cel de pe Amsterdam ArenA, dar şi ambiţia selecţionerului de a folosi fotbaliştii săi preferaţi în detrimentul altora mult mai în formă.

Toate acestea duc spre un boicot al greilor din vestiar la adresa lui Piţurcă. Mutu şi Tamaş, alături de garda tânără formată din Torje, Bourceanu, Tănase sau Chipciu, nu îl mai au la inimă pe selecţioner, iar de aici şi toate luptele de gherilă din ultimele zile în cantonamentul echipei naţionale.

Totul a început înaintea acestor două meciuri, atunci când Mutu a întârziat în cantonamentul de la Mogoşoaia, gest care l-a scos din minţi pe Piţi. Diferendul dintre cei doi a fost aproape de a degenera într-o bătaie în toată regula. Intervenţia lui Mircea Sandu a fost decisivă, iar lucrurile s-au calmat pe moment. Apoi, înaintea partidei cu Olanda, Piţurcă a bulversat întregul lot. A schimbat de nenumărate ori echipa, iar Mutu, din titular incontestabil, s-a văzut aruncat pe banca de rezerve, fără vreo explicaţie. Lângă el pe bancă au stat Torje şi Chipciu, alţi doi fotbalişti care în mod normal trebuiau să se găsească în formula de start împotriva batavilor. Piţurcă a vrut astfel să-i dea o lecţie lui Mutu, pe care l-a umilit şi mai mult trimiţându-l în teren când scorul era 0-3. Tehnicianul a apelat contra Portocalei mecanice tot la pariurile sale, Bogdan Stancu, Grozav şi Tănase, toţi cu prestaţii jalnice.

Miticătoarnăgaz pe foc

Şeful Ligii, Mitică Dragomir, aflat în conflict deschis cu Piţi, a aruncat ieri bomba într-o emisiune televizată, ceea ce explică şi mai bine debandada de la echipa naţională. Corleone susţine că, imediat după eşecul categoric cu Olanda, mai mulţi internaţionali au petrecut până la 7.00 dimineaţa, fără ca nici un oficial din stafful selecţionerului să-i împiedice în vreun fel să chefuiască. „Jucătorii au sărbătorit după meci până dimineaţă, unii jucători nu au ajuns nici la 7.00 dimineaţa. Am informaţia de la un om din interior, e sigur. Publicul trebuie să cunoască, să ştie. Asta se întâmplă dacă nu poţi stăpâni echipa. Sunt două motive pentru care jucătorii beau, necazul sau bucuria. Trebuie să existe o limită, cineva să-i ţină în frâu. Stafful unde era? E o haită de oameni acolo, lângă el, care sunt plătiţi”, a declarat Dragomir la Realitatea TV, care a şi nominalizat trei nume care au petrecut după partidă: Gabi Tamaş, Alex Chipciu şi Gabi Torje. Mitică a mai adăugat că aproape toţi jucătorii au participat la respectiva petrecere, printre care „6-7 jucători de la Steaua”.

Nu îi mai convoacă

Ultimele evenimente reprobabile de la lot fac ca meciul cu Olanda de la Amsterdam să aibă toate şansele să fie ultimul la naţională, sub mandatul lui Victor Piţurcă, pentru Mutu, Tamaş şi Raţ. Cei trei au avut evoluţii modeste în această dublă, iar atitudinea acestora l-a determinat pe selecţioner să nu-i mai ia în calcul pentru convocările ulterioare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-09-15

TAGURI: razboaie nationale, victor piturca, mitica dragomir

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri