2019-02-21 04:18


“Regele” a debutat curajos la Galata! Hagi a remizat în deplasare cu marea rivală Fenerbahce

 |  18:49
“Regele” a debutat curajos la Galata! Hagi a remizat în deplasare cu marea rivală Fenerbahce

A doua înscăunare a “Regelui” la Galatasaray a început cu o remizăimportantă pe terenul rivalei de o viaţă. De mai mult de un deceniu, Galatasaraynu mai învinsese în deplasare pe Fenerbahce. Chiar dacă a venit la echipă dedoar trei zile şi nu a apucat să facă decât două antrenamente cu noii săielevi, mâna iscusită a lui Hagi s-a văzut imediat. Un 0-0 scos pe Sükrü Saracoglu din Istanbulpare un rezultat bun, însă după cum a decurs partida, oaspeţii se pot declaranemulţumiţi. Deşi Fenerbahce venea după patru victorii consecutive şi era marefavorită, elevii lui Hagi au ratat marile ocazii ale meciului, mai ales princolumbianul Pino, care a şutat la poartă din toatepoziţiile. O singură dată a fost depăşit goalkeeperul galben-albaştrilor,Volkan Demirel, cel mai bun om al meciului, însă mingea a fost respinsă de pelinia porţii. Hagi a văzut că se poate şi a riscat curajos pe final, cu tineri,marile sale pariuri. A scos de pe teren trei oameni cu experienţă, Misimovic,Cana şi Elano, şi a introdus în teren fotbalişti de viitor ai Galatei, pe BarişOzbek, Serkan Kurtuluş şi Emre Colak. Remiza nu a ajutat însă pe nici una dintreformaţii, Fenerbahce s-a îndepărtat la şase puncte de liderul Bursaspor, întimp ce trupa lui Hagi se zbate în continuare la mijlocul clasamentului, cu 13puncte, la 10 diferenţă de fosta campioană a Turciei. „Sper că a fost un meci frumos.Vreau să-mi felicit toţi jucătorii pentru efortul depus, au dat totul pe teren.Mi-a plăcut tot ce s-a întâmplat în acest meci, şi jocul, şi atmosfera. Mi-afost dor de astfel de dispute şi mă bucur că m-am întors în Turcia”, a spusHagi la finalul jocului.

Galata a dominat partida

Chiar dacă a început campionatul foarte slab, Cim Bom Bom şi-a depăşit condiţiaşi a dominat rivalul. Hagi a schimbat mult în primul 11 faţă de meciul dinetapa trecută, a început cu Aykut în poartă, l-a introdus pe Lucas Neill lângăServet, ca fundaş central, iar în linia mediană au revenit Elano şi Cana,alături de Ayhan şi Misimovic. În atac a mizat pe columbianul Pina, autorul marilorocazii ale meciului. Hagi a fost nevoit să înceapă cu vârful sud-american,deoarece nu s-a putut baza pe Milan Baros, Harry Kewell şi Arda Turan, toţiaccidentaţi. În primele 20 de minute ale derbyului, Galata a ratat trei mariocazii, prin Lucas Neill şi Pina, apoi până la pauză echipa lui Hagi acontrolat jocul. Fenerbahce s-a apropiat rar de poarta lui Aykut, însă niciodată periculos. Hagi şi-a analizat bineadversarul, iar cel mai bun exemplu a fost că “gurile de foc” ale lui Fenerbahce,Alex, Emre şi Niang nu au mişcat în front. Galata a jucat dezinvolt şi s-a apărat foartesigur. În cea de-a doua parte, oaspeţii au făcut uşor pasul înapoi, iar Fenerbahcea pus presiune, însă fără să pună foarte mari probleme. Pe final,oamenii lui Hagi au încercat să dea lovitura de graţie, Pino a fost iar aproapede gol în prelungiri, însă Volkan a închis poarta. Tehnicianul român era fericit la sfârşitul partidei, însă admitea căechipa sa ar fi meritat să câştige: “Am avut mai multe ocazii, păcat că nu am luat toatecele trei puncte. Rămâne să ne pregătim mai bine, în primul rând fizic, săformăm un grup unit, iar atunci lucrurile vor merge spre mai bine”.

Le-a stricatcheful gazdelor

Preşedinteleclubului Fenerbahce Aziz Yildirim era foarte abătut după derbyul cu Galatasarayşi a afirmat că noul tehnician al oaspeţilor, Gheorghe Hagi, a reuşit să stricejocul gazdelor şi că şi-ar fi dorit ca Frank Rijkaard să mai fi fost încă antrenorulrivalei. “Hagi a reuşit să ne strice tot jocul. Venirea lui a influenţat pozitivechipa Galatasaray. Adversarii au avut împotriva noastră cel mai bun şi maiambiţios joc din acest sezon. Aş fi vrut să mai fi rămas puţin Rijkaard”, a spus Yildirim. În aceeaşi notăa fost şi presa de pe Bosfor, care elogiază la unison jocul prestat de Galatala primul meci de la revenirea pe bancă a lui Hagi. “Vraja lui Hagi”, “Galata s-a trezit din coşmar.Felicitări Hagi”, “Scor istoric după 11 ani. Haginu doarme”, „Hagi a venit cu noroc”, „Câştigătorul este Hagi”, „Inimăneînfricată Hagi”, au titrat principalele ziare din Turcia.

Remiza şi jocul bun cu Fenerbahce nu a trecut neobservată nici printreromâni: Galatasaray a jucat mai bine şi merita să câştige.Au avut ocaziile mai mari ale meciului. Un debut bun pentru Hagi. Ar puteaînsemna începutul urcuşului în clasament pentru Galata”, a spus Giovani Becali, care a fostcompletat de jucătorul lui Bursaspor, Giani Kiriţă: “La cum a jucat Galatasaray în acest meci, e pedrumul cel bun. Are în continuare şanse la titlu. În derby s-a văzut la Galatao creştere în joc. Hagi a fost primit cum era de aşteptat, ca un rege. Se vavorbi destul despre venirea lui Hagi şi despre acest prim derby al său”.

FENERBAHCE – GALATASARAY 0-0

Fenerbahce: Volkan - Gokhan Gonul, Diego Lugano,Yobo, Caner - Dia (73 Kazim Kazim),Emre, Mehmet Topuz, Stoch - Alex (70 Semih), Niang.Galatasaray: Aykut - Sabri, ServetCetin, Lucas Neill, Hakan Balta - Elano (76 Emre Colak), Ayhan, Mustafa Sarp,Cana (65 Serkan Kurtuluş), Misimovic (55 Bariş Ozbek) - Pino.Clasament: 1. Bursaspor23pct., 2. Trabzonspor 20pct., 3. Fenerbahce 17pct. ... 9. Galatasaray 13pct.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...