2018-10-18 06:00


REUNIRE. Mircea Rednic a sunat adunarea la Dinamo

 |  19:33
REUNIRE. Mircea Rednic a sunat adunarea la Dinamo
Florentin Dincă

Lotul dinamovist s-a reunit luni la Săftica după pauza de iarnă. Au fost prezente şi cele mai noi achiziţii, Sergiu Hanca şi Victor Rîmniceanu, dar chiar şi aşa, lotul este subţire rău, după ce în luna decembrie, Mircea Rednic a decis să renunţe la mai mulţi jucători din lot care nu au dat satisfacţie, ca Vojnovic, Shalaj, Van Haaren, Feussi sau Ghomsi.

Au fost prezenţi totuşi 24 de jucători la reunire, însă cinci dintre ei au fost portari, dintre care vor fi opriţi doar trei, dar şi mulţi puşti care în mod normal nu vor prinde lotul în play-off. Aceştia sunt Constantin Dima, Vlad Georgescu, Andrei Tîrcoveanu, Valentin Costache şi Robert Moldoveanu. Atacanţii Harlem Gnohere şi Marcel Essombe au ajuns aseară târziu în cantonament.

Collins Fai e istorie

De la reunire a lipsit fundaşul dreapta Collins Fai. Camerunezul este deja istorie pentru Dinamo, el parafând deja un contract cu Standard Liege. Intrat în ultimele şase luni de contract cu gruparea din Ştefan cel Mare, Fai a adus în conturile clubului 150.000 de euro, Dinamo preferând banii decât să se folosească de serviciile jucătorului până la finalul acestui sezon.

Posturi goale, posturi fără concurenţă

Dacă la capitolul portari, Mircea Rednic nu are bătăi de cap, Cerniauskas şi nou venitul Rîmniceanu securizând buturile, la capitoul fundaşi laterali este jale. Prin plecarea lui Fai, Dinamo nu mai are nici un jucător de valoare pe postul de fundaş dreapta, deoarece Laurenţiu Corbu şi proaspăt transferatul Sergiu Hanca nu reprezintă variante utile. Pe stânga, Steliano Filip continuă să nu aibă o concurenţă viabilă. În centrul defensivei, lucrurile stau bine: Marc, Puljic, Mevlja şi la nevoie Nedelcearu. Mijlocaşii defensivi lipsesc cu desăvârşire, Ionuţ Şerban urmând a fi împrumutat, iar puştiul Tîrcoveanu este încă prea crud ca să fie aruncat în luptă meci de meci. Nici pe benzi situaţia nu e roză. Rotariu şi revenitul Valentin Lazăr se vor bate pe postul de mijlocaş stânga, în timp ce pe dreapta va bate vântul.

C. Matei şi Gavrilă, pe picior de plecare

Cosmin Matei, aflat în ultimele şase luni de contract, va fi cedat în aceste zile. Cel mai probabil în Turcia, acolo de unde are două oferte de transfer. Cu evoluţii submediocre în acest sezon, mijlocaşul are o sumă modică de transfer – 100.000 de euro. Şi nici aşa nu prea se arată nimeni prea încumetat să-l cumpere. Nici celălalt mijlocaş drepta, Bogdan Gavrilă, nu mai este dorit de Rednic, şi este la un pas să fie împrumutat la FC Botoşani. Numai că el nu prea vrea să ajungă în Moldova, şi preferă să ajungă la o echipă de pe lângă Capitală.

Patrick, negocieri fără rezultat

De la reunire a absentat şi Patrick, fiul lui Florentin Petre. Aflat de mai mult timp în negocieri cu şefii clubului pentru primul său contract, după ce şi-a încheiat perioada de juniorat, Patrick nu este deloc mulţumit de oferta primită din partea lui Ionuţ Negoiţă. 800 de euro pe lună este o sumă pe care puştiul lui Petre o refuză categoric, iar viitorul său în Groapă pare utopic în momentul de faţă.

REUNIRE. Mircea Rednic a sunat adunarea la Dinamo
zoom
ULTIMA ORĂ. FC Dinamo Bucureşti a anunţat, luni, pe site-ul oficial, transferul mijlocaşului camerunez Patrick Claude Ekeng Ekeng la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. În vârstă de 25 de ani, Ekeng Ekeng a evoluat ultima oară, în vară, pentru clubul spaniol Cordoba CF - 14 meciuri şi un gol în Primera Division. Patrick Claude Ekeng Ekeng şi-a început cariera în Europa la clubul francez Le Mans şi a mai jucat pentru Rodez (Franţa) şi Lausanne (Elveţia).

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-11

TAGURI: dinamo, reunire, lot, jucatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...