2019-05-25 20:10


Rezervele României, zdrobite de campioana mondială Rusia la Europene

 |  19:20
Rezervele României, zdrobite de campioana mondială Rusia la Europene

Naţionalade handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Herning, de campioanamondială Rusia, scor 35-20 (19-10), în ultimul meci din grupa principală I laCE din Danemarca şi Norvegia, însă acest eşec nu afectează parcursultricolorelor, calificate deja în semifinale.

Româniaa fost cu gândul mai mult la confruntarea cu Suedia, de sâmbătă, dar şi cugrija de a evita accidentările în disputa cu campioana mondială Rusia.Antrenorii Radu Voina şi Luminiţa Huţupan au preferat să introducă în terenjucătoarele mai puţin folosite, astfel că jocul a avut de suferit încă dinprimele 10 minute. Câteva ratări, replierea târzie şi o apărare prea fixă întabăra tricolorelor au făcut ca Rusia să conducă confortabil, 12-5 (min. 16).România a intrat la time-out la acest scor, mult prea sever pentru valoareaunei echipe calificate în semifinale.

"Văbateţi joc de voi, haideţi puţin!”, le-a spus antrenorul Radu Voinajucătoarelor sale, care pierduseră până atunci 8 atacuri. Rusia şi-a mărit şimai mult avantajul, 14-5 (min. 18) şi 17-7 (min. 22), pentru ca la pauză tabelasă arate 19-10.

Parteaa doua nu a adus mari schimbări, România marcând primul gol în minutul 42(10-24, min. 41 şi 17-30, min. 50). Ritmul de joc al româncelor a arătat încădin prima parte că eforturile nu se vor îndrepta spre o victorie cu orice preţ,iar revanşa în faţa Rusiei, la fix cinci ani de când au pierdut titlul mondial,nu a venit. Tricolorele nu au suferit însă prea mult, calificarea în semifinalefiind mult mai importantă decât un succes în meciul de joi cu team-ul condus deEvgheni Trefilov. Scor final 35-20, pentru Rusia, dar România merge însemifinale, unde va întâlni, sâmbătă, Suedia.

Marcatoare:

România– Geiger 6 goluri, Fiera 4, Neagu 3, Chintoan 2, Moldovan 2, Paraschiv 1,Ardean-Elisei 1, Tivadar 1.

Rusia– Sen 6 goluri, Levina 5, Davydenko 5, Makeeva 4, Vetkova 3, Khmyrova 3, Turey3, Kuzneţcova 2, Zhilinskayte 2, Kochetova 1, Chernoivanenko 1.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DETECTIV
17 Dec 2010

NIMENI NU VORBESTE DE SPORTIVII DIN ARTE MARTIALE DIN PERIOADA COMUNISTA CE AU FOST IMPIEDICATI SA PARTICIPE LA COMPETITII SAU SA SE ORGANIZEZE IN FEDERATII!...CA DESPRE DESPAGUBIRI DUMNEZEU CU MILA!...
Random imageUltimele stiri