2019-02-16 05:27


România a debutat cu dreptul la Campionatul European de handbal feminin

 |  14:02
România a debutat cu dreptul la Campionatul European de handbal feminin

Naţionalade handbal feminin a României a debutat marţi, cu victorie, în grupa A, laCampionatul European din Danemarca şi Norvegia, scor 30-26 (15-10), cureprezentativa Spaniei, scrie Mediafax.

Debutulpartidei a fost favorabil ibericelor, care conduceau cu 2-0, după trei minute,răstimp în care România a ratat două atacuri consecutive. Neagu a spart gheaţapentru echipa noastră, 2-1 (min. 5), pentru ca Vărzaru, cu trei reuşite consecutivesă aducă România în avantaj, 4-3 (min. 8). Meciul s-a "încins",urmând realizări spectaculoase, într-o luptă continuă pentru avantajul petabelă, 4-6 (min. 10), prima dată când tricolorele au mărit diferenţa la douăgoluri. Realizările pe contraatac ale fetelor antrenate de Radu Voina le-audescătuşat şi le-au adus încredere cu fiecare minut, obligând Spania să intrela time-out. "Putem călca meciul în picioare. Rămâneţi concentrate!",le-a spus şi Radu Voina jucătoarelor României, dintre care s-a remarcat IonelaStanca, cu patru goluri consecutive, 4-9 (min. 13). Până la pauză, România aştiut să ţină de avantajul constant de 4-5 goluri, mai ales datorită apărăriiexcelente, ieşind la vestiare cu 15-10.

Ambiţiahandbalistelor tricolore s-a văzut şi în repriza secundă, chiar dacă au fost şicăderi în jocul lor. Nu au cedat niciun moment lupta cu Spania (11-19, min. 35,dar şi 19-22, min. 48), reuşind să-şi treacă în cont o victorie preţioasă ladebutul la CE din Danemarca şi Norvegia. Fetele au primit aplauze la scenădeschisă, pentru combinaţiile cu pivotul Ionela Stanca sau realizărileCristinei Vărzaru.

Scorfinal, 30-26, iar România şi-a luat o dulce revanşă în faţa ibericelor, care aublocat drumul reprezentativei noastre spre fazele superioare la CM din 2009,dar şi CE din 2008.

Marcatoare:

România- Vărzaru 9 goluri, Stanca 7, Neagu 4, Şoit 3, Manea 2, Fiera 2, Elisei Ardean1, Tivadar 1, Brădeanu 1.

Spania- Pena 6 goluri, Martin 5, Mangue 4, Pinedo 3, Begona Fernandez 2, Cuadrado 2,Aguilar 1, Beatriz Fernandez 1, Barno 1, Benzal 1.

Totmarţi, al doilea meci din grupa A este programat, de la ora 21.45, întreDanemarca şi Serbia.Tricolorele vor juca următoarea partidă în grupa A, joi, cu Danemarca (ora21.45), iar ultima din această fază, sâmbătă, cu Serbia (19.45).

Primeletrei echipe clasate se vor califica în faza grupelor principale, în care nu voravea loc meciuri cu formaţiile provenite din aceeaşi grupă preliminară, contândînsă rezultatele directe din acea fază, în clasamentul iniţial. Primele treiclasate din grupele A şi B vor evolua în grupa principală I, iar primele treiclasate din grupele C şi D, vor evolua în grupa principală II (la datele 13,14, 15 şi 16 decembrie). Din aceste două grupe principale se vor decidesemifinalistele, adică formaţiile clasate pe primele două locuri, care vor jucaîncrucişat, în 18 decembrie. Învinsele vor disputa finala mică, iarînvingătoarele din semifinale, vor evolua pentru medaliile de aur, ambelemeciuri fiind programate în 19 decembrie, ultima zi a CE.

Partideledin faza grupelor principale se vor juca la MCH Multiarena (Herning,Danemarca), respectiv la Hakons Hall (Lillehammer, Norvegia), în timp cesemifinalele, finalele şi partidele de clasament final se vor derula în saladin Herning.

Echipaţării noastre a obţinut cea mai bună clasare la CE din 2000, când a încheiat pelocul patru, turneul final găzduit chiar de România.

Primeletrei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia obţin automat calificarea laCampionatul Mondial din 2011.

Foto:ehf-euro.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...