2019-01-19 11:23


România, debut cu înfrângere la Campionatul Mondial din Suedia

 |  13:22
România, debut cu înfrângere la Campionatul Mondial din Suedia

Naţionala de handbal masculin a României a debutat cuînfrângere, vineri, la Malmo, în faţa vicecampioanei mondiale Croaţia, scor21-27 (13-11), în meciul de debut din grupa C a Campionatului Mondial, dinSuedia.

România a început excelent meciul dedebut, deschizând scorul în minutul 3, prin Alexandru Stamate. Gabriel Florea amarcat de la 7 metri, 0-2, în timp ce Mihai Popescu bifase deja treiintervenţii în poarta României. În minutul 9, tabela arăta 0-3, croaţii avândun start prost de meci, cu şapte mingi pierdute. Florea a revenit cu gol, dupăce Ivo Balici a spart gheaţa pentru adversari, 1-4 (min. 10), iar acelaşiStamate a mărit avantajul tricolorilor, 1-5, obligând Croaţia să intre latime-out (min. 13). În minutul 15, România avea un avantaj maxim, 2-6, dar apoia pierdut trei atacuri, croaţii revenind în doar un minut şi jumătate, la 5-6,pe contraatac. "Repliere în apărare", le-a spus Vasile Stângăjucătorilor săi, la time-out-ul luat forţat de împrejurări. Florea a continuatsă fie cel mai prolific jucător român, cu 5 goluri în minutul 25 (8-10), pentruca, la pauză, tabela să arate de asemenea avantaj pentru handbaliştii români,11-13. România a reuşit o primă repriză excelentă, dătătoare de speranţe pentrupartea a doua, Croaţia "păcătuind" tratând de sus adversara şiîncheiind cu o eficienţă a şuturilor de sub 45 la sută, faţă de aproape 60 lasută a tricolorilor.

La reluare, croaţii au arătat o altă faţă, egalând în doarpatru minute, 14-14, prin Valcici, pentru ca în minutul următor Vukovici sămarcheze pentru 15-14, prima dată în meci când echipa sa era în avantaj. Înminutul 39, Croaţiaavea trei goluri avantaj, 17-14, iar din acel moment nu a mai cedat supremaţia,în pofida eforturilor echipei României. "Ce e, măi, s-a terminat jocul?Mai sunt 10 minute, nu mai faceţi greşeli, adunaţi-vă!", şi-a certatStângă elevii, la time-out-ul din minutul 50, dar aceştia nu au mai pututîntoarce soarta partidei.

Scor final, 21-27, România debutând la CM cu o înfrângerepronosticată de altfel, dar greu de digerat, după ce tricolorii au dominatcopios vicecampioana mondială mai bine de jumătate din meci.

Marcatori:

Croaţia - Strlek 8 goluri, Balici 4,Zrnici 4, Vukovici 3, Vori 2, Valcici 2, Buntici 2, Lackovici 2.

România - A. Stamate 7 goluri, Florea5, Jurcă 2, Fenici 2, Ghionea 1, Novanc 1, Sadoveac 1, Mureşan 1, Şimicu 1.

Tot vineri, în grupa C, mai sunt programate partidele dintreDanemarca-Australia, respectiv Serbia-Algeria.

Tricolorii vor juca în continuare cu echipele Danemarcei (duminică),Algeriei (17 ianuarie), Australiei (19 ianuarie) şi Serbiei (20 ianuarie).

Obiectivul naţionalei României este calificarea în grupele principale alecompetiţiei.

La ultima ediţie la care a participat, în 2009, reprezentativaţării noastre s-a clasat pe locul 15.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...