2016-10-22 03:09

SPORT


Românul Eduard Novak, pentru a treia oară campion mondial la paraciclism

 |  12:07
Românul Eduard Novak, pentru a treia oară campion mondial la paraciclism

Eduard Novak s-a clasat pe primul loc în cursa de 4 km urmărire, din cadrul Campionatelor Mondiale de paraciclism pe velodrom din Los Angeles şi a câştigat astfel al treilea titlu de campion mondial din carieră. Ciclistul Eduard Novak a reuşit să sosească, în finală, cu 3 secunde înaintea deţinătorului recordului mondial, cehul Jiri Jezek. Eduard a făcut o cursă perfectă şi a declarat că acest rezultat îi dă încredere că va reuşi să devină campion la Jocurile Paralimpice de la Londra.  "Mă bucur nespus pentru acest rezultat şi pentru că am reuşit o performanţă remarcabilă. (...) În calificări am fost mai slab cu 1,6 zecimi, însă în finală am reuşit să mă impun, ceea ce îmi dă încredere pentru Londra. Timpul nu a fost cel mai rapid deoarece pista este una foarte grea şi mulţi ciclişti au dat greş cu tactica, la alegerea pinioanelor", a declarat Eduard Novak, citat în comunicatul echipei sale.  Rutierul român a terminat cursa cu timpul de 04:47.927, fiind urmat de cehul Jiri Jezek, cu timpul de 04:50.852, şi de britanicul Jody Cundy. Eduard Novak va mai concura în cursele de 1 km contratimp şi 10 km scratch. 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-09

TAGURI: eduard novak, campion mondial, paraciclism, los angelesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Massimo Rossi, campion mondial, a murit într-un accident produs în timpul unei competiții Italianul Massimo Rossi (24 de ani), campion mondial în cursele de bărci de mare viteză, a murit... 03 Oct 2016 | (0)
Campion mondial la box: Sunt depresiv. Sper că cineva mă va omorî înainte ca eu să mă sinucid Campionul mondial la categoria grea în versiunile WBA, WBO şi IBF, britanicul Tyson Fury a... 05 Oct 2016 | (1)