2018-07-18 23:31


RUGBY. Steaua s-a impus lejer în fața eternei rivale

 |  14:09
RUGBY. Steaua s-a impus lejer în fața eternei rivale

Steaua Bucureşti a trecut cu scorul de 27-10 (15-3 la pauză) de Dinamo, în primul meci al actualei ediţii a Super Ligii CEC Bank la rugby, care a avut loc, sâmbătă, pe stadionul Ghencea din Capitală. Partida a fost la dispoziţia steliştilor care încă după prima repriză au avut un avantaj confortabil, jucătorii alb-roşii ameninţând extrem de rar buturile adverse.

Scorul ar fi putut fi însă unul mai strâns dacă dinamovistul Ciprian Căplescu nu ar fi ratat 5 lovituri de pedeapsă, dintre care 4 în prima repriză. Chiar dacă dinamoviştii au început meciul în forţă, beneficiind şi de unele greşeli ale adversarilor, loviturile de pedeapsă ratate pe ''bandă rulantă'' de Căplescu au avut un efect demoralizator asupra lor, doar fluierul arbitrului salvându-i pe oaspeţi de ''tăvălugul'' stelist care se dezlănţuise spre finalul primei reprize.

Steliştii au deschis scorul printr-un eseu reuşit în minutul 8 de Alex Grigore, Florin Vlaicu ratând însă transformarea, asta după ce Căplescu irosise o primă lovitură de pedeapsă pentru Dinamo. Au urmat minute bune de dominare roş-albastră fără concretizare însă pe tabela de marcaj, jucătorii din Ştefan cel Mare reducând din diferenţă printr-un dropgol a lui Căplescu în minutul 30. Gazdele au ajuns chiar de două ori cu balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor însă arbitrul a anulat reuşitele pe motiv că au survenit unor infracţiuni în joc.

Finalul primelor 40 de minute a găsit echipa Steaua în atac. Căpitanul Viorel Lucaci a reuşit un eseu în minutul 38 după un mol de margine, Vlaicu reuşind apoi transformarea, tot el aducând ultimele puncte pentru ''militari'' din prima repriză după o lovitură de penalitate transformată.

Steliştii au ieşit parcă mai motivaţi de la cabine, ei reuşind o încercare la trei minute după debutul celei de-a doua reprize, eseul fiind urmat de transformarea lui Vlaicu iar scorul a devenit 22-3, dinamovistul Căplescu reuşind ''performanţa'' de a rata, în minutul 52, cea de-a cincea lovitură de pedeapsă de care au beneficiat ''alb-roşii'', potrivit Agerpres. 

Stelistul Dănuţ Dumbravă a mai adus 5 puncte pe tabelă în urma unui eseu, el ratând apoi transformarea, în timp ce dinamoviştii au reuşit un eseu de penalizare urmat de transformare, astfel încât scorul final a fost de 27-10 pentru ''roş-albaştrii''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2014-02-09

TAGURI: Steaua, rugby

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri