2019-02-20 02:03


S-a tras ţintarul din play-off şi play-out

 |  19:11
S-a tras ţintarul din play-off şi play-out
Florentin Dincă

Sediul LPF a fost gazda tragerii la sorţi a ţintarului Ligii 1 pentru play-off şi play-out. Cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, televiziunile care transmit competiţia au cerut Ligii şi au obţinut programarea datelor în care se vor desfăşura cele 10 etape din play-off şi cele 14 etape din play-out. A doua parte a sezonului va începe pe 5 martie şi se va încheia pe 29 mai.

S-a tras ţintarul din play-off şi play-out
zoom

Cum numele celei de-a şasea echipă din play-off nu se cunoaşte deocamdată, şi nici poziţionarea finală a formaţiilor în clasament, numele echipele au fost înlocuite în urnă cu cifre. Echipele care au primit cifrele 1-3 vor juca primele meciuri din play-off acasă. Locul 1 la finalul sezonului regulat are cifra 3. Asta înseamnă că locul 1 va juca primul meci din play-off acasă. Locul 2 la finalul sezonului are cifra 2, deci va juca primul meci din play-off tot pe teren propriu. Locul 3 la finalul sezonului regulat are cifra corespunzătoare 6, deci va disputa primul meci din play-off în deplasare. Locul 4 are cifra 4, deci primul joc va fi tot "afară". Locul 5 primeşte numărul corespunzător 5, deci va juca prima partidă tot în deplasare. Locul 6 primeşte cifra 1, deci va juca primul joc acasă.

S-a tras ţintarul din play-off şi play-out
zoom

La meciurile pentru play-out, cifrele corespunzătoare sunt următoarele (locurile cu cifrele 1-4 vor juca primele meciuri acasă): locul 7 - 4, locul 8 - 2, locul 9 - 5, locul 10 - 3, locul 11 - 8, locul 12 - 7, locul 13 - 1, locul 14 - 6. Astfel, locurile 7, 8, 10 şi 13 vor juca primele meciuri din play-out pe teren propriu. Locurile 9, 11, 12 şi 14 vor disputa primele partide din play-out în deplasare.

S-a tras ţintarul din play-off şi play-out
zoom

Prima etapă din play-off va avea loc pe 5 martie 2016, după următorul program:

Locul 6 - Locul 3 Locul 2 - Locul 5 Locul 1 - Locul 4

Făcând un exerciţiu de imaginaţie, dacă acum s-ar încheia sezonul regulat, în prima etapă din play-off am asista la următoarele dipsute:

ASA - Viitorul Dinamo - Pandurii Astra – Steaua

Foarte important de ştiut

Deşi oficialii LPF nu au făcut public ce se întâmplă cu golaverajele echipelor la finalul sezonului regulat, PUTEREA a aflat că toate că cele 14 echipe, 6 în play-off şi 8 în play-out, vor porni în a doua parte a campionatului cu golaveraj zero. Alt aspect important aflat de PUTEREA a fost cel al situaţiei cartonaşelor galbene şi roşii la finalul sezonului regulat, despre care se şta doar că vor fi radiate. Aşa va fi, dar numai în anumite condiţii. Jucătorii care primesc cartonaşe galbene în etapa a 26-a, ultima din sezonul regulat, dar nu sunt la limita suspendării, li se vor şterge automat avertismentele, însă cei care vor primi cartonaşe galbene, şi sunt la limita suspendării (3 cartonaşe, 6, 8 şi cei cu 9 sau mai multe cartonaşe acumulate), vor fi automat suspendaţi în prima etapă din play-off şi play-out. După prima etapă, nici un jucător nu va mai avea în “palmares” vreun avertisment. La fel, dacă jucătorii care vor primi cartonaşele roşii în etapa a 26-a, ei vor fi suspendaţi în primul meci din play-off şi play-out.

S-a tras ţintarul din play-off şi play-out
zoom
Trofee noi pentru campionă şi câştigătoarea Cupei Ligii

Cu ocazia tragerii la sorți a programului play-off-ului/play-out-ului Ligii I, şeful LPF, Gino Iorgulescu, a prezentat și noile trofee pe care forul pe care-l conduce le va acorda campioanei României și câștigătoarei Cupei Ligii. Paradoxal, cel înalt (foto stânga) este cel destinat formaţiei care va triumfa în Cupa Ligii, iar cel mai mai mic (foto dreapta) va fi destinat echipei care va câştiga titlul. În campionat, cinci dintre cele şase echipe care se vor vor bate la câştigarea titlului se ştiu, iar ele sunt Astra, Dinamo, Viitorul, Steaua şi Pandurii sunt deja calificate în play-off, în timp ce ASA Târgu Mureş, CSMS Iaşi şi prin absurd CSU Craiova, sunt în luptă pentru ultimul loc de play-off. La rândul său, Cupa Ligii şi-a stabilit deja semifinalele, care se vor desfăşura în sistem tur-retur pe 8 martie şi 5 aprilie: Concordia - Dinamo şi Steaua – Astra.

Foto: Florentin Dincă


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-17

TAGURI: liga, program, play-off, play-out
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...