2017-01-20 22:26

SPORT


S-a demonstrat: Nu există contractul perfect pentru antrenori în Liga I

 |  16:05
S-a demonstrat: Nu există contractul perfect pentru antrenori în Liga I

Lopez Caro şi Victor Piţurcă au fost antrenorii despre care s-a spus că ausemnat contracte betonîn fotbalul românesc. Avocaţii au făcut însă diferenţa,iar suspendarea pentru cercetare disciplinară i-a făcut pe ambii să regrete căau ajuns la FC Vaslui, respectiv Universitatea Craiova.

Situaţia celor doi este asemănătoare. Contracte mari şiputere deplină la echipă, iar clauza de reziliere unilaterală din parteaclubului aducea totodată în conturile tehnicienilor sume mari de bani. 1 milionde euro pentru Caro, 5 milioane pentru Piţurcă.

În momentul în care relaţia antrenor-patron s-adeteriorat, acesta din urmă a căutat toate soluţiile pentru a îndepărtastaff-ul tehnic. Mai întâi, conducerea a schimbat programul de pregătire, iarmai apoi, după o şedinţă a Consiliului de Administraţie, s-a decis suspendareatehnicianului pentru abateri disciplinare.

Astfel, după ce Caro a decis să renunţe să revină înSpania, dar să dea clubul vasluian în judecată, Piţurcă pare sortit aceleiaşimetode. Să acţioneze la FRF şi LPF împotriva clubului din Bănie.

"Legislaţia în vigoare prevede posibiliatea caangajatorul să ia măsura suspendării unui angajat. Nu e normală, dar estelegală. Contractul lui Piţi înregistrat la federaţie prevede şi aşa ceva”, spune şeful Şcolii de antrenori din cadrul FRF, MirceaRădulescu.

Înainte de cei doi, Jose Peseiro la Rapid şi Mark Wotte,tot la Universitatea Craiova, s-au aflat în aceeaşi situaţie, fiind suspendaţidin funcţie după ce nu au fost de acord cu anumite decizii ale patronatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image