2017-01-19 21:45

SPORT


Să vină DNA-ul! Acuzele de corupţie dintre Mircea Sandu şi Marian Iancu iau amploare

 |  18:03
Să vină DNA-ul! Acuzele de corupţie dintre Mircea Sandu şi Marian Iancu iau amploare

Războiul tacit din ultimii ani dintre şeful FRF şi patronul Timişoarei areizbucnit în momentul în care gruparea de pe Bega nu a primit licenţa pentru Liga1 şi a fost exclusă din Liga Campionilor. Marian Iancu a pus imediat tunurilepe Naşu’”, pe care îl acuză că a unelitit împotrivaclubului bănăţean: “Sandu a retrogradat Timişoara, pentru că aşa a vrut el.Care sunt rezultatele lui profesionale în ultimii 16 ani? O catastrofă. Ecancerul fotbalului românesc”. În replică, oficialul FRF a aruncat bomba. “Am auzit că Iancu aveapregătite două milioane de euro pentru a lua titlul. 1,5 milioane pentru cinevaimportant de la LPF, iar 500.000 pentru arbitri”, a spus Sandu, care va face tot posibilul ca finanţatorulTimişoarei să fie declarat înscurt timp persoana non grata. Mitică Dragomir a sărit ca ars la acuzele laadresa LPF ale “Naşului” şi, chiar dacă iniţial s-a eschivat susţinând că nu crede că MirceaSandu a declarat aşa ceva,ulterior, acesta şi-a nuanţat declaraţiile: “Dacă a acuzat pe cineva, trebuie să aibă şiprobe. Iar dacă acele probe există, ar trebui chemat DNA-ul”.

Gigi toarnăşi el gaz pe foc…

Cum era deaşteptat, în acest război nu avea cum să nu bage nişte “fitile” şi Gigi Becali.Patronul Stelei a povestit cu lux de amănunte un episod pe care i l-a dezvăluitchiar şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor: “Mi-a spus Avram că cineva foarte important de la LPF l-apus faţă în faţă cu un patron de la o echipă mare, care se bătea la titlu, şii-a promis nu ştiu ce ca să îl ajute”. Ulterior, Gigi i-a dat dreptate lui Mircea Sandu înconflictul cu Marian Iancu: E bine informat, nu vorbeşte prostii. Ştie el sigurceva”. Interesant este că Vasile Avram nu a recunoscut spusele lui Gigi Becali,dar nici nu a negat că acele lucruri s-ar întâmplat: Numi se pare nici corect, nici profesional, nici moral să comentez eu declaraţiiale preşedintelui FRF, ale preşedintelui ligii, ale domnului Iancu sau aledomnului Becali”.

Aşa cum în maimulte cazuri din trecutul fotbalistic autohton nu prea îndepărtat, Direcţia NaţionalăAntiocorupţie s-a sesizat după materialele apărute în presă, despre fel şi felde aranjamenteşi declaraţii suspicioase ale unoroameni importanţi din fenomen, şi acum ar trebui să se autosesizeze. Cel maiimportant caz din ultimii ani a fost cel din arbitraj, în care au fost implicaţi,printre alţii, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, dar şi mai mulţi arbitri,care au făcut puşcărie pentru că au primit bani pentru a favoriza echipa dinTrivale.

În Europa de Est zornăie cătuşele

Acum câţiva ani, Polonia a fost zguduită de un caz de corupţie de mareamploare. Au fost acuzate de blaturi aproape 300 de persoane, începând de laoficiali ai federaţiei, conducători de cluburi, jucători şi arbitri. Dintre ei,doar 20 au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 şi 4 ani de închisoare. Maimult decât atât, Federaţia Poloneză a luat măsuri extreme în acest caz, a decisretrogradarea a patru formaţii în ligile inferioare: Zaglebie Lubin, WidzewLodz, Arka Gdynya şi Gornik Leczna. Şi în Ungaria şi Grecia au fost reţinutemai multe persoane în ultima vreme din cauza mafiei pariurilor din fotbal, însăcel mai recent caz vine din Turcia, acolo unde preşedintele lui Fenerbahce,Aziz Yildirim, a fost arestat în urmă cu trei zile la Istanbul, împreună cualte 30 de persoane, într-o anchetă de amploare care a vizat mai multe meciuritrucate din Turcia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image