2017-01-24 01:02


Să vină Piţurcă! Hagi a refuzat naţionala. “Naşul” a propus variante surpriză pentru postul de selecţioner

 |  18:01
Să vină Piţurcă! Hagi a refuzat naţionala. “Naşul” a propus variante surpriză pentru postul de selecţioner

Hagii-a dat cu flit naţionalei. Teama că va fi iar terfelit de suporteri în cazul în care nu va reuşi să ducă România la CE din 2012 a stat labaza refuzului său de a prelua în acest moment banca tehnică a primeireprezentative. Deşi Mircea Sandu l-a asigurat că nu i se va imputa în nici unfel ratarea calificării, “Regele” a spus pas naţionalei. Răspunsul negativ al tehnicianului l-a obligat pe Sandu să cautedisperat un nou antrenor. Primul l-a care s-a gândit şi care este disponibil înacest sens este Victor Piţurcă. Ar fi şi singurul care ar fi capabil de oreconstrucţie a naţionalei în adevăratul sens al cuvântului. “Gică nu a acceptat, el vrea să o preia la un nou ciclu de calificare. Amsistat negocierile cu el. Şi dacă o lua de acum, nu aveam ce reproşuri să îifacem dacă rata calificarea. Probabil, barajul cu Slovenia încă îl presează.Împreună cu Iordănescu cred că făcea treabă bună. Voi începe noi negocieri,primul pe listă este Victor Piţurcă. Echipa are nevoie de o reconstrucţie dedoi ani. În 2016 are obiectiv de calificare”, a spus Sandu. Piţi a reacţionat pozitiv la propunerea şefului FRF şi va avea o întrevedere cu acesta pentru a discuta preluarea naţionalei.

Spaniolii susţin că Academia e de vină

Dacă toţi românii marşează pe ideea că Hagi a declinatoferta FRF, deoarece nu vrea să o preia la mijlocul campaniei de calificare, jurnaliştiispanioli susţin că tehnicianul vrea să se dedice 100% propriei Academii defotbal. Deşi acest motiv nu l-a împiedicat să preia anul trecut pe Galatasaray,Hagi era convins în momentul de faţă că putea fi suspectat că îşi va propulsajucătorii de la Academie la loturile naţionale, în marele plan de reconstrucţiela toate nivelurile a fotbalului românesc propus de Mircea Sandu. “Inspirat de fotbalul din Spania, Italia, Turcia şi şcoala lui Ajax, Hagi are o Academie cupeste 300 de copii, care a dat peste 20 de jucatori la loturile naţionale. Filosofiafotbalului transmisă copiilor este una clară. Un sistem 4-3-3 bazat pe atac, înstilul fotbalului total al lui Cruyff. Relaxat, departe denebunia din fotbalul românesc din aceste zile, marele jucător s-a implicat cuentuziasm în acest proiect. Asta în timp ce la Bucureşti FRF îi propuneafuncţia de selecţioner", a scris agenţia de ştiri EFE.

Atac frontal la familia Lucescu

Preşedintele FRF i-a criticat în termeni extrem de duripe Mircea şi Răzvan Lucescu. Primului i-a făcut chiar şi o propunere-şoc: “Azis Mircea Lucescu că avem 80% şanse de calificare? Atunci, veniţi, domnule Lucescu, să pregătiţi echipa naţională, calificaţiRomânia la EURO 2016 şi eu vă promit că mă retrag din fotbal. Dar să o faceţinu cu declaraţii, ci cu fapte. Fac publică această propunere, măcar să nu mainegociez cu Piţurcă”. După aceea, oficialul FRF şi-a îndreptat tirul cătrefostul selecţioner: “Pe Olăroiu l-am pierdut pentru căRăzvan nu a anunţat pe nimeni, deşi ştia de o lună jumătate că se duce la Rapid.Probabilcă avrut să se răzbune pe decizia Comitetului Executiv care a decis să-lînlocuiască. Trebuia să iau acea măsură atunci, pe loc, pentru că Olăroiu ar fivenit şi în condiţii net inferioare celor propuse de arabi. Lucescu trebuia să meargă cu echipa în turneul sud-american. E un actiresponsabil. Nu cred că taică-su făcea un astfel de gest. Chiar nu avemdreptul să îl critic? Nu uitaţi că FRF îl plătea şi nuinvers. Acest turneu era foarte important pentru viitorul naţionalei. Suntjucători care nu au ce căuta la naţională. Dacă Mutu a greşit în trecut, atuncia fost lăsat să greşească. Sunt unii care au fost lăsaţi să fugă din campionat.Dacă scapă jucătorii prin bălării, atunci bălării jucăm. A fost lipsă dedisciplină la naţională”.

L-a făcut praf şi pe Tamaş

Dezertarea lui Gabi Tamaş chiar înaintea turneuluisud-american a fost taxată virulent de bossul de la FRF. Sandu îl acuză pefostul dinamovist că a preferat să meargă în vacanţă decât să îmbrace tricoulnaţionalei în meciurile cu Brazilia şi Paraguay: “Nu înţeleg de ce RăzvanLucescu i-a lăsat să plece pe Mutu, Raţ şi Săpunaru. Cu Tamaş a fost altceva.El nu a ajuns la avion, e un act de indisciplină. El a ajuns la WBA de lanaţională, nu de la Dinamo. Acum a întors fundul echipei naţionale”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image