2017-01-21 15:30

SPORT


Săgeata Năvodari va contesta decizia FRF! Constănţenii nu concep că nu mai au drept de promovare în Liga I

 |  19:20
Săgeata Năvodari va contesta decizia FRF! Constănţenii nu concep că nu mai au drept de promovare în Liga I

ComunicatulFederaţiei Române de Fotbal de luni, rectificat apoi marţi, în care se arătaclar că 22 de formaţii din ligile inferioare nu au drept de promovare înurmătorii trei ani pe motiv că nu au respectat principiul meritului sportiv şi şi-auschimbat statutul juridic, i-a scos din minţi peste măsură pe conducătoriirespectivelor grupări. Astfel, conducerea clubului Săgeata Năvodari va contestaaceastă decizie aberantă a FRF.

Dupăce ieri (n.r. - marţi), conducătorulChindiei, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu, a atacat decizia în “Puterea”,iată că acum a venit rândul preşedinteluigrupării constănţene, Dumitru Rida, să susţină că Săgeata Năvodari a ajuns înLiga a II-a printr-un schimb de locuri şi nu prin fuziune, comasare sauabsorbţie, şi, în consecinţă, nu intră sub incidenţa regulamentului din 1 iulie2010. “Vom merge la Bucureşti pentru a cere lămuriri şi vom contesta aceastăhotărâre. Noi am intrat anul trecut în liga secundă după un schimb de locuri cuCS Buftea, nu prin fuziune, comasare sau absorbţie. În plus, dosarul delicenţiere ne-a fost respins în sezonul trecut pentru că nu aveaminfrastructură, nu din cauza acestui schimb. În regulamentul care a intrat învigoare la 1 iulie 2010 scrie clar că echipele care au acces în ultimii treiani într-o ligă superioară prin comasare, fuziune sau absorbţie nu au drept depromovare în următoarele trei sezoane. Mai mult, în vara anului trecut, am discutatcu oficialii federaţiei, mai exact şeful Direcţiei juridice, Adrian Stîngaciu,care ne-a asigurat că nu este nici o problemă privind promovarea. Oricum, ladata schimbului de locuri, regulamentul permitea acest lucru, iar actualulregulament nu poate fi aplicat retroactiv”, a explicat Rida.

Săgeata Năvodari se află la finalul turului din liga a doua pe locul secund,cu 34 de puncte acumulate, la un singur punct în spatele liderului Seriei I,Ceahlăul Piatra Neamţ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image