2018-12-11 10:05


Scandal de proporţii în lumea sportului: Rusia, acuzată de dopaj

 |  19:50
Scandal de proporţii în lumea sportului: Rusia, acuzată de dopaj

Rusia e acuzată că a fraudat rezultatele antidoping ale sportivilor săi.S-a cerut chiar suspendarea Rusiei din toate competițiile internaționale de atletism, iar sportivii riscă pierderea medaliilor obţinute.

Agenția Mondială Antidoping (AMA) a anunțat marți suspendarea cu efect imediat a acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, aceasta fiind prima consecință a recomandărilor prezentate luni de o comisie de anchetă independentă în cadrul scandalului de dopaj și corupție din Rusia, scrie Agerpres.

''Un comitet disciplinar va fi constituit rapid în vederea rezolvării dosarului (...) În acest timp, toate eșantioanele păstrate la centrul antidoping de la Moscova vor fi transportate într-un mod securizat și prompt spre un alt laborator acreditat de AMA'', adaugă comunicatul.

Luni, un raport al unei comisii de anchetă independente mandate de AMA, a stupefiat lumea sportului prin dezvăluirea unui vast sistem de corupție acoperind cazuri de dopaj în atletismul rus

Consecințele acestui scandal ar putea antrena interzicerea participării atleților ruși la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: proportii, rusia, dopaj, rezultate antidoping
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...