2017-01-24 03:09


Schalke: Willkommen Marica!

 |  12:18
Schalke: Willkommen Marica!

Stuttgart l-a aruncat ca pe o măsea stricată acum o lună de zile, după un conflict cu antrenorul Bruno Labbadia. Zvonurile ce au urmat, cu mutarea sa la Steaua sau Dinamo, au fost apă de ploaie. Nimeni din Liga 1 nu se putea apropia nici măcar la jumătate din pretenţiile sale, mai ales că el venea din postură de jucător liber de contract. Disputat de mari cluburi ale Europei, intenaţionalul român a ţinut însă în mod special să rămână în Bundesliga, şi mai ales la un echipă mare. Totul i-a ieşit până la urmă, a semnat cu Schalke, o forţă în Germania, acolo unde va avea serios de tras pentru a prinde un post de titular în ofensivă, deoarece anul trecut nemţii s-au bazat în atac pe cuplul Raul-Huntelaar. Oficialii germani îşi freacă mâinile de bucurie după ce au pus mână pe “căpitanul naţionalei României”, aşa cum le place să îi spună lui Marica. Românul va încasa un salariul stagional de 2,5 milioane de euro şi, în plus, alte două milioane de euro ca primă de instalare.

“Ciprian se încadrează foarte bine în standardele noastre. Este un mare avantaj că el cunoaşte Bundesliga, dar a contat enorm că a venit liber de contract. Suntem fericiţi că l-am achiziţionat, mai ales că multe formaţii mari ale Europei erau cu ochii pe el”, a declarat managerul lui Schalke, Horst Heldt.

Noul club al lui Marica a încheiat un sezon de coşmar. A terminat pe locul 14, la doar patru puncte de zona retrogradării, însă în Liga Campionilor a fost revelaţia competiţiei. A ajuns până în semifinale, unde a fost eliminată de Manchester United, după ce în sferturile de finală a trecut en-fanfare de campioana Italiei, Inter Milano, scor general 7-3.

Schalke, care l-a avut membru onorific pe fostul suveran pontif Papa Ioan Paul al II-lea, are în componenţă mai mulţi jucători cunoscuţi, printre care îi amintim pe Howedes, Metzelder, Jurado, Kluge, Uchida, Sarpei sau Anthony Annan. Clubul german are în palmares 7 tilturi de campioană, ultimul în 1958, 5 Cupe ale Germaniei, Cupa UEFA şi două ori Cupa Uefa Intertoto.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image