2018-12-12 02:51


Schimbăm imaginea arbitrajului românesc

 |  21:38

Arbitrajul românesc tinde să îşi revină după şocul arestării şefului CCA, Vasile Avram. Mircea Sandu s-a mişcat repede şi a luat legătura cu Ion Crăciunescu. Chiar dacă în ultimii ani s-a contrat virulent în declaraţii cu fostul arbitru, cei doi au îngropat acum securea războiului. Astfel că Ion Crăciunescu va prelua conducerea CCA în această săptămână, după ce noua organigramă va fi validată de Adunarea Generală, şi îi va avea în echipă pe Aron Huzu, Ioan Igna şi Dan Lăzărescu. “Am mare încredere în Ion Crăciunescu. Avem aceleaşi idei. E momentul să formăm o comisie foarte puternică. Arbitrii au nevoie de aşa ceva, pentru că acum sunt cam în bătaia vântului. Despre ultimele evenimente cu Vasile Avram nu vreau să vorbesc, deşi îmi e imposibil să înţeleg de ce s-au repetat astfel de probleme. Ştim unde venim, dar nu ne e teamă să ne înhămăm la o astfel de muncă. Vor fi în continuare greşeli de arbitraj, dar nu aşa de multe ca până acum. Acesta este principalul nostru scop. Totul însă are nevoie de timp. Veţi vedea o schimbare a imaginii arbitrajului românesc. Vom redobândi credibilitatea arbitrilor”, a spus, pentru “Puterea”, Aron Huzu.

Miza pe tineri

După un debut de sezon în care nu au greşit aproape deloc, ultimele etape au reprezentat un dezastru din punctul de vedere al prestaţiilor fluieraşilor. Nu a contat că a fost vorba de arbitri cu experienţă sau fără, centrali sau tuşieri, toţi au gafat flagrant. “Pe lângă faptul că trebuie să diminuăm erorile de arbitraj, mai avem o ţintă. Întinerirea masivă în rândul arbitrilor, iar pentru asta avem o mare responsabilitate. Nu înseamnă însă că vom renunţa la cei în vârstă, toţi vor pleca de la zero. La cei tineri vom mai accepta unele greşeli inerente, dar cei cu experienţă nu ar trebui să mai aibă scuze. Dacă nu ai curaj să iei decizii importante în timpul meciului, mai bine te laşi de meserie”, ne-a mai declarat Huzu.

Înapoi la Mogoşoaia?

Dacă Vasile Avram a decis să mute sediul CCA de la Mogoşoaia, tocmai pentru a nu mai da naştere la fel şi fel de speculaţii în privinţa implicării FRF în problemele arbitrilor, iată că acum sunt şanse să se revină la vechiul sediu, în ciuda faptului că Ion Crăciunescu vrea o comisie total autonomă. “Probabil vom pleca din actualul sediu CCA. De ce să plătim 3.000 de euro chirie pe acea locaţie, când cu aceşti bani putem plăti o parte din angajaţi?Mie, personal, mi-a plăcut foarte mult la Mogoşoaia. Aveam acolo toate condiţiile. Sală de conferinţă, bazin, condiţii de recuperare şi terenuri de antrenament”, a conchis fostul mare arbitru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...