2018-09-26 17:53


Şefii sportului visează cai verzi pe pereţi!

 |  21:00
Şefii sportului visează cai verzi pe pereţi!

Naşul visează cu ochii deschişi la prosperitatea fotbalului românesc, în preambulul finalei Europa League, care va avea loc mâine pe Arena Naţională. Chiar dacă sportul cu balonul rotund din ţara noastră este la pământ, din aproape toate punctele de vedere, Naşul îşi face iluzii deşarte. El crede că România este capabilă să organizeze, chiar şi peste 20 de ani, un Campionat European.

Însă nu singură, ci cu ajutorul unei ţări vecine. La fel Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi el are planuri „măreţe”, în ciuda faptului că sportul românesc se află într-o situaţie şi mai grea decât a fotbalului. „Dacă politicul face o strategie a sportului românesc, concretă şi coerentă, putem să readucem sportul unde a fost acum 15-20 ani. În ceea ce priveşte un Campionat European, România nu poate găzdui de una singură, va trebui să se asocieze cu o ţară vecină şi probabil după 2028. Dacă, repet, politicienii înţeleg că investiţiile în infrastructura generală însumează vreo 20 de miliarde de euro”, a spus Naşu, care a fost completat de şeful COSR: „Ţara noastră ar putea găzdui multe competiţii, pentru că avem capacitate de organizare şi resursa umană şi competenţa pentru aşa ceva. Ne lipseşte însă infrastructura şi fără infrastructura adecvată nu poţi organiza foarte multe competiţii de o asemenea anvergură. Aţi văzut cât de mult s-a lucrat la Arena Naţională, ce eforturi mari au fost făcute pentru el şi numai aşa am putut avea această finală. O Olimpiadă de iarnă este posibil, în zona oraşului Braşov”.

Acum 14 ani am organizat CE de tineret

În 1998, România a mai fost gazda unui eveniment destul de important în fotbalul european. Opt echipe naţionale de tineret Under-21 au fost prezente la Bucureşti pentru a participa la Campionatul European. Din păcate, tricolorii noştri, antrenaţi pe atunci de Victor Piţurcă, au terminat pe ultimul loc, pierzând toate partidele: 1-2 cu Olanda, 0-1 cu Germania şi 1-2 cu Rusia. Din acea generaţie de jucători făceau parte Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra sau regretatul Cătălin Hâldan. În altă ordine de idei, ţara noastră a organizat anul trecut Turneul final al Campionatului European Under-19, meciurile disputându-se pe stadioanele din Chiajna, Berceni, Centrul de Fotbal Mogoşoaia şi Centrul de Fotbal Buftea.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: mircea sandu, octavian morariu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SEBY
08 Mai 2012

nu inteleg ce treaba are jucarea finalei la noi cu prosperitatea fotbalului romanesc... divizia A e varza, punct.
Random imageUltimele stiri


loading...