2018-12-16 13:45


Serghei Ţvetcov, în pole-position pentru Jocurile Olimpice de la Rio

 |  19:05
Serghei Ţvetcov, în pole-position pentru Jocurile Olimpice de la Rio
Florentin Dincă

Vom avea din nou un ciclist la Jocurile Olimpice. Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat că ţării noastre i-a fost repartizat un loc. După Andrei Nechita, care a luat startul la Olimpiada de la Londra din 2012, însă din păcate nu a terminat cursa, la vară, la Rio, cel mai probabil, România va fi reprezentată în proba de şosea fond de moldoveanul naturalizat Serghei Ţvetcov, echipier al echipei Androni Giocattoli-Sidermec, şi fost la Jelly Belly-Maxxis.

UCI a oficializat locurile obținute în urma algoritmului aplicat, iar țara noastră are repartizat un loc în respectiva probă, care va avea loc în data de 6 august 2016. Poziţia a fost obținuă în urma clasării a doi sportivi, Serghei Țvetcov și Eduard Grosu, în primele 200 de poziții ale clasamentului individual Europe Tour. Dintre cei doi, Țvetcov se află cel mai bine clasat, pe locul 119, în timp ce Grosu ocupă poziția 147.

Andrei Nechita, ultimul nostru rutier prezent la Jocurile Olimpice, se afla în momentul de faţă în negocieri avansate cu Tuşnad Cycling Team şi în cel mai scurt timp va semna cu echipa ardeleană, ambiţionat de faptul că federaţia de specialitate a primit vestea că va putea trimite un sportiv la Jocurile Olimpice. Totuşi, Țvetcov, fost component al Tuşnad Cycling, are cele mai mari şanse de a participa la Olimpiada de la Rio. Cursa de șosea masculină va măsura 256,4 kilometri și va face mai multe ture ale circuitului care se întinde între litoralul de lângă Rio de Janeiro, având plecarea și sosirea la Copacabana și trecând prin Ipanema, São Conrado, Barra da Tijuca, Grumari și Vista Chinesa.

Serghei Ţvetcov, în pole-position pentru Jocurile Olimpice de la Rio
zoom
Preşedintele vrea să recidiveze la Jocurile Paralimpice

12 sportivi, un adevărat record pentru România, s-au calificat pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (7-18 septembrie). Printre ei, şi doi ciclişti. Cvintuplu campion mondial şi medaliat cu aur la JO de la Londra 2012, Eduard Carol Novak (36 de ani) va lasa deoparte costumul de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism pentru a îmbrăca echipamentul de sportiv. Novak ţinteşte din nou o medalie la Rio, după ce acum patru ani, la Londra, a urcat pe prima treaptă a podiumului în proba de ciclism. În 2008, el a fost vicecampion olimpic la Beijing, în proba de contratimp şi dublu campion mondial pe şosea şi la contratimp. La Rio, Novak îl va avea alături pe colegul său de la Tuşnad Cycling, Olah Attila, care este şi el cotat în premieră cu şanse la medalie. “Mă pregătesc pentru J P. O să merg în trei cantonamente. Primul e în Germania, în februarie. Vreau să câştig o medalie la Rio, dar obiectivul realist este un loc în primii şase. La noi în ţară e greu să fii sportiv paralimpic, nu avem piste de antrenament. Asta este cea mai mare problemă. Afară este un cu totul alt nivel, cu multe concursuri”, a declarat Olah Attila.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: serghei tvetcov, jocurile olimpice, rio, ciclism, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ECATERINA SZABO
20 Ian 2016

ALT ROHMANC GETBEGET...
Random imageUltimele stiri
loading...