2018-12-11 18:40


Severinul revine după 71 de ani în prima divizie

 |  15:24
Severinul revine după 71 de ani în prima divizie

FRF le-a făcut o favoare oltenilor, dar nu susţinătorilor Ştiinţei, şi a decis promovarea lui Gaz Metan Severin fără baraj în Liga 1. După o pauză de 71 de ani, Severinul revine astfel în prim-planul fotbalului românesc. Ultima echipă a oraşului dunărean în prima divizie a fost CFR Turnu Severin, în 1941.

Promovarea oltenilor nu este întâmplătoare. Foarte bun prieten cu Mircea Sandu, fostul şef al CCA, Gheorghe Constantin, omul care a stat după gratii nouă luni de zile în cazul corupţiei din arbitraj, a fost cel care a condus gruparea din Severin. Şi asta deoarece a hotărât de mai mult timp să plece de la echipă: “Sufleteşte sunt mulţumit de ceea ce am realizat, deşi a fost foarte greu, deşi mulţi nu au crezut. Când am venit la echipă, alături de Marian Bondrea, Severinul era pe locul 12, la un punct de poziţiile retrogradabile. Cele nouă puncte câştigate în finalul turului ne-au dat speranţe. Rezultatele pozitive i-au făcut pe băieţi să înceapă să aibă încredere în antrenor, în conducerea executivă, în forţele proprii. Astfel, echipa a început să aibă constanţă în evoluţii, constanţa înseamnă valoare, deci echipa a arătat că are valoare. Şi iată că o echipă relativ săracă a reuşit o performanţă remarcabilă, să ştiţi că acest club nu e atât de bogat pe cât se spune. Cu puţini bani s-a realizat ceea ce ne-am propus în iarnă. E o hotărâre luată, iar eu sunt un om de cuvânt. O parte dintre motivele despărţirii le-am spus, altele vor rămâne mereu în sufletul meu. Voi rămâne la echipă încă zece zile, timp în care primăria şi ceilalţi factori de decizie să găsească un om potrivit care să ducă mai departe acest proiect“, a spus Constantin.

Gaz Metan îl are antrenor pe Marian Bondrea, un tehnician care a ieşit de ceva ani din lumina reflectoarelor. El este ajutat de foştii dinamovişti florin Pârvu şi Cornel Mihart. “În momentul în care am preluat echipa, atmosfera nu era cea mai bună. A fost un tur de forţă, am pornit de jos şi iată că am ajuns sus. Am avut norocul să am parte de un grup de jucători deosebiţi atât profesional, fotbalistic, cât şi din punct de vedere caracterial. Îi felicit pentru modul cum s-au dăruit şi pentru performanţa obţinută“, a declarat antrenorul.

Mititelu nu îi lasă să joace pe “Ion Oblemenco”

Chiar dacăoficialii severineni s-au gândit şi la varianta de a juca din vară pe arena Ion Oblemenco din Craiova, Adrian Mititelu, nici nu vrea să audă de aşa ceva. “Este exclus, n-au nici o şansă. Nu pot juca pe stadionul din Craiova. Nu poate să ne dea nimeni afară, noi avem contract pentru acel stadion. Ce, eu sunt nebun să nu-mi protejez investiţia de acolo?”, a răspuns patronul Universităţii laGSP TV. Însă asta nu este un imediment pentru cei de la Gaz Metan, ei evoluează acum pe un stadion de 25.000 de locuri, toate pe scaune, dotat cu nocturnă şi gazon cu încălzire.

Întrunit vineri 01.06.2012, la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotărât ca echipa clasată pe locul al treilea în Seria a 2-a – respectiv CS Gaz Metan Severin – să participe în sezonul competiţional 2012-2013, în campionatul Ligii 1. Comitetul Executiv a luat acestă decizie, în conformitate cu art. 61 din Statutul FRF, ca urmare a retragerii dosarului de licenţiere de către SC FC Timişoara SA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-06-21

TAGURI: Gaz metan severin, craiova, promovare, liga 1
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...