2017-01-17 06:54

SPORT


Sir Alex la 70 de ani. 25 dintre ei la Manchester United!

 |  14:07
Sir Alex la 70 de ani. 25 dintre ei la Manchester United!

Celebrul manager al diavolilor a împlinit în ultima zi a lui 2011 venerabila vârstă de 70 de ani. Când alţii sărbătoresc trecerea dintre ani, Sir Alexander Chapman Ferguson, pe numele său complet, nu a avut timp de aşa ceva, ci poate doar după meciul cu Blackburn, din Premier League, programat chiar pe 31 decembrie pe Teatrul Viselor.

Chiar dacă a împlinit 70 de ani, Sir Alex nu este cel mai bătrân antrenor care a pregătit o echipă în primul eşalon. Recordul este deţinut de legenda Bobby Robson , care avea 71 de ani şi 194 de zile când a antrenat-o ultima oară pe Newcastle. Însă după cum merg lucrurile, nu există nici o şansă ca Ferguson să nu depăşească acest record.

Românii au avut ocazia să îl vadă de două ori pe Ferguson în ultimii ani în România. A jucat acum câţiva ani cu Dinamo, în preliminariile Ligii Campionilor, pe fostul Lia Manoliu, pentru ca în această toamnă să vină cu Manchester pe Arena Naţională, pentru a disputa meciul cu Oţelul, din grupele aceleiaşi competiţii.

Cel mai de succes manager din fotbalul britanic s-a născut în 1941, la Glasgow (Scoţia). În perioada în care a fost jucător, între 1957 şi 1974, a evoluat la echipe modeste, cu excepţia celor doi ani petrecuţi la Rangers. În CV-ul său le putem enumera pe Queen’s Park, St. Johnstone, Dumfermline, Falkrik şi Ayr United. Şi-a pus ghetele în cui după 317 partide şi 170 de goluri. A urmat apoi o carieră similară şi în antrenorat. Până a ajunge în 1986 la marele Manchester a pregătit pe East Stirlngshire, St Mirren, Aberdeen şi naţionala Scoţiei.

Palmares incredibil alături de “diavoli”

12 titluri

5 Cupe ale Angliei

4 Cupe ale Ligii Angliei

10 Supercupe ale Angliei

2 Ligi ale Campionilor Europeni

Cupa

Cupelor

2 Cupe Intercontinentale 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-28

TAGURI: alex ferguson, 70 de ani, manchesterComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image