2019-01-17 17:18


Spaniolii susţin că Florin Andone s-a înţeles cu Espanyol Barcelona

 |  19:46
Spaniolii susţin că Florin Andone s-a înţeles cu Espanyol Barcelona
Florentin Dincă

Florin Andone este pe cai mari în Spania, chiar dacă a retrogradat cu Cordoba în Segunda Division. Convocat în premieră în această primăvară la echipa naţională a României, atacantul a impresionat în ultimele şase luni, de când a fost promovat la echipa mare a grupării iberice. Din acest motiv, mulţi ochi sunt aţintiţi spre el. Jurnaliştii de la El Mundo Deportivo scriu că fotbalistul în vârstă de 22 de ani a parafat deja un precontract cu Espanyol Barcelona (locul 9 în Spania), echipă pe la care de-a lungul timpului s-au perioadat mai mulţi jucători români: Florin Răducioiu, Costel Gâlcă, Cătălin Munteanu, Gabriel Torje şi Claudiu Răducanu.

Cele 5 goluri în cele 18 meciuri pe care le-a bifat din decembrie şi până acum i-au fost suficiente românului ca să-şi găsească un nou angajament, de data aceasta mult mai avantajos. În ciuda faptului că el mai are contract încă doi ani cu Cordoba încă doi ani, oficialii echipei se grăbesc să-l vândă pe Andone, cota sa ajungând în momentul de faţă la trei milioane de euro, bani care ar asigura o treime din bugetul pe anul viitor al clubului. Ziariştii spanioli susţin că românul s-a întâlnit deja cu Oscar Perarnau, directorul sportiv al lui Espanyol, şi ar fi bătut deja palma pentur un contract pe patru ani. Însă, în perfectarea mutării ar mai fi o singur obstacol. Oficialul catalan încă nu ştie dacă va mai rămâne la club. Dacă va continua, atunci transferul este ca şi perfectat. La Espanyol, Andone s-ar lupta la titularizare în avanposturi cu Sergio Garcia (13 goluri), Stuani (10) şi Felipe Caicedo (9).

6 milioane clauză de reziliere?!

Anticipând evoluţia lui Florin Andone, şefii Cordobei i-au fixata acestuia în primăvară o clauză de 6 milioane de euro. Prohibitivă spunem noi, dar suma poate fi redusă la nevoie la jumătate. Important este şi la cât se va ridica şi noul salariul al lui Andone, deoarece acesta nu mai poate sta pe câteva mii de euro lunar cât are acum la Cordoba. La Espanyol el ar putea fi remunerat cu 40.000 de euro lunar.  

Monitorizat de Aston Villa şi Malaga

În cazul în care transferul la Espanyol nu s-ar mai materializa, Florin Andone ar avea de unde să aleagă, şi asta deoarece alte două echipe sunt pe urmele sale. Malaga, locul 7 în primera Division, îl urmăreşte cu atenţie, mai ales după pilele pe care i le-a pus acolo Gică Craioveanu. Aston Villa este cea de-a două formaţie interesată de el, englezii putând plusa faţă de oferta lui Espanyol.

Cifrele lui Andone

18 meciuri

6 goluri


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: florin, andone, espanyol, barcelona, contract, cordoba, roman, atacant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...