2017-01-20 20:06

SPORT


Splendoare pe zgură. Mâine începe cel mai important turneu de tenis feminin din România

 |  18:42
Splendoare pe zgură. Mâine începe cel mai important turneu de tenis feminin din România

Cel mai important eveniment din tenisul autohton feminin va debuta mâine în Herăstrăucu primele meciuri de pe tabloul principal. Simona Halep, Sorana Cîrstea şiIrina Begu sunt vedetele competiţiei ITF dotate cu premii în valoare de 100.000de dolari.

Aflat în top 10 turnee ITF, BCR Openar putea face parte din sezonul viitor din circuitul WTA, organizatorii înaintând deja o cerere în acestsens. Ediţia inaugurală din această săptămână va fi practic examenul decisiv. “Din câte ştiu, s-au făcut toatedemersurile pentru o licenţă de WTA. Va conta foarte mult cum ne vom organizaanul acesta, însă sunt convins că totul va ieşi foarte bine. Am făcut eforturimari pentru acest turneu. Poate deveni o rampă de lansare pentru tenisul românesc”,a declarat pentru “Puterea”,Marius Comănescu,directorul turneului.

Numai puţin de 12 jucătoare românce din totalul de 36 au fost acceptate pe tabloul principal, incluzând şiwild-cardurile. “Ne-am bucura ca o conaţională să câştigeturneul şi sunt convins că se poate întâmpla asta deoarece participă cele maivaloroase”, a mai afirmat oficialul.

Favorită numărul 1 acompetiţiei este Simona Halep, locul 59 mondial, însă cea mai în formă jucătoarepare a fi Irina Begu, cea care săptămâna trecută a jucat finala turneului de laMarbella. Pe zgura de la Bucureşti vor mai juca Laura Pous-Tio (90 WTA) şiPetra Martic (98). Câştigătoarea trofeului va primi nu mai puţin de 150 depuncte WTA.

Intrare liberă în primele trei zile

Pentrua-i atrage pe fanii tenisului, dar şi pe cei care vor să se relaxeze în timpulliber, organizatorii au decis ca până în faza sferturilor intrarea la meciuri săfie gratuită. Până miercuri, inclusiv,accesul va fi liber. Doar din faza sferturilor se plăteşte bilet. Lumea areocazia să vadă jucătoare din top 100 mondial. În plus, atmosfera va fi unarelaxantă, având în vedere şi zona (n.r. - parcul Herăstrău)”, adaugă Comănescu. Arenele dela Academia de Tenis Herăstrău au fost ridicate într-un timp-record acum două săptămânişi pot găzdui până la aproape 1.400 de spectatori.

Programulprimului tur:

SIMONAHALEP – Masa Zec-Peskiric (Slo)

Calificări – CRISTINADINU

Anna Floris (Italia) – ALEXANDRACADANŢU

Laura Thorpe (Franţa) –Renata Voracova (Cze)

SORANACÎRSTEA – DIANA ENACHE

GABRIELALIANA UNGUR– MĂDĂLINA GOJNEA

Calificări - Karolina Pliskova (Cze)

RALUCAIOANA OLARU – Laura Pous Tio (Spania)

Carla Suarez Navarro – Calificări

Calificări – ELENABOGDAN

Elitsa Kostova (Bulgaria) – Kiki Bertens (Olanda)

Stefanie Voegele (Suedia) – Petra Martic (Croaţia)

Maria Camerin (Italia) – Beatriz Garcia Vidagany(Spania)

Erika Sema (Japonia) – ELORA DABIJA

ANDREEAMITU CRISTINA – Sessil Karatantcheva(Kazahstan)

Corinna Dentoni (Italia) – IRINA BEGU.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image