2018-12-10 04:54


Sponsorii cheie ai FIFA, extrem de preocupaţi în urma scandalului de corupţie

 |  11:37
Sponsorii cheie ai FIFA, extrem de preocupaţi în urma scandalului de corupţie

Sponsorii cheie ai FIFA sunt extrem de preocupaţi în urma scandalului de corupţie, în care şapte oficiali ai forului au fost reţinuţi. Coca-Cola , Adidas și Visa au fost printre companiile care şi-au exprimat îngrijorarea şi au anunţat că vor monitoriza îndeaproape situaţia.

Sponsorii FIFA au pus presiune pe organizaţie în urma acuzaţiilor de corupţie care vizează mai mulţi oficiali ai forului, potrivit bbc.com.

Coca-Cola a precizat că această controversă de lungă durată a afectat misiunea și idealurile Cupei Mondiale a FIFA.

Gigantul card de credit Visa şi-a exprimat dezamăgirea şi îngrijorarea în urma evoluţiei scandalului de corupţie cu care se confruntă FIFA. „Ne așteptăm Fifa să ia măsuri rapide și imediate pentru a aborda aceste probleme", a menţionat Visa.

Adidas a afirmat la rândul său că a fost "pe deplin angajată în crearea unei culturi care promovează cele mai înalte standarde de etică", motiv pentru care se aşteaptă la acelaşi lucru de la partenerii săi.

McDonalds a precizat că va monitoriza îndeaproape situația privind scandalul de corupţie.

Hyundai Motor a declarat pentru BBC că a fost "extrem de preocupat” de procedurile judiciare împotriva unor oficiali FIFA și va continua să monitorizeze cu atenţia situaţia.

Justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali, în cazul de corupţie în care au fost efectuate, miercuri, arestări la Zurich.

De asemenea, FIFA a suspendat miercuri, cu titlu provizoriu, 11 persoane, printre care se află și vicepreşedintele Jeffrey Webb, după ancheta de corupție declanșată de justiția americană, relatează AFP.

Cele 11 persoane suspendate din toate activitățile legate de fotbal sunt Jeffrey Webb (președintele CONCACAF, președintele federației Insulelor Cayman, membru al Comitetului Executiv al FIFA), Eduardo Li (membru al Comitetului Executiv al FIFA, președintele federației costaricane), Julio Rocha (responsabil cu dezvoltarea FIFA, președintele federației din Nicaragua), Costas Takkas (colaborator al președintelui CONCACAF, Jeffrey Webb), Jack Warner (ex-vicepreședinte FIFA, președinte al federației Caraibelor), Eugenio Figueredo (vicepreședinte FIFA), Rafael Esquivel (membru în Comitetul executiv al CONMEBOL, președintele federației din Venezuela), José Maria Marin (membru al Comitetului de organizare a FIFA pentru fotbalul olimpic, fost președinte al Confederației braziliene de fotbal), Nicolas Leoz (fost membru al Comitetului Executiv al FIFA și fost președinte al CONMEBOL), Chuck Blazer (fost influent om de fotbal din Statele Unite) și Daryll Warner (unul dintre fiii lui Jack Warner).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-06-02

TAGURI: sponsor, cheie, fifa, extrem, preocupat, scandal, coruptie, monitorizeaza, situatie, companie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...