2017-01-19 13:38

SPORT


Spre primăvara europeană!

 |  21:00
Spre primăvara europeană!

A venit momentul în care echipele româneşti din Liga Europa, Vaslui şi Steaua, îşi dispută ultimele meciuri din grupă, decisive în privinţa calificării în primăvara europeană. Dacă trupa lui Porumboiu nu depinde decât de ea, o victorie asigurându-i practic accederea în optimi, indiferent de rezultatul celuilalt meci, dintre Lazio şi Sporting Lisabona, roş-albaştrii trebuie neapărat să învingă pe AEK Larnaca, iar Schalke să nu piardă în Israel, cu Maccabi Haifa, însă nemţii nu sunt interesaţi prea mult de acest meci, cei mai mulţi dintre titulari fiind menajaţi.

Cele două echipe româneşti trec printr-o perioadă fastă în competiţia internă. Moldovenii au două victorii în ultimele două meciuri, 1-0 cu Oţelul şi cu „U” Cluj, în timp ce steliştii au învins în marele derby pe Dinamo, iar cu CFR Cluj numai ghinionul a făcut să nu câştige cele trei puncte.

FC ZURICH – FC VASLUI, ora 20.00, PRO TV

Plecaţi la drum cu şansa a treia la calificare, elevii lui Viorel Hizo şi-au adunat inteligent fiecare punct din această grupă, pe care Sporting a câştigat-o după primele trei etape. Dubla cu Lazio a fost infernală. Dacă la Roma, Wesley a adus un punct nesperat (2-2), în retur a ieşit o remiză albă, care conferă un avantaj enorm echipei noastre. Practic, Vaslui şi Lazio se află la egalitate de puncte, iar victoria cu FC Zurich le-ar garanta o calificare nesperată jucătorilor vasluieni. Din păcate, Hizo nu se poate baza în acest meci capital pe trei dintre oamenii de bază ai săi, Wesley, Papp şi Temwanjera, toţi trei suspendaţi, în timp ce Farkaş este incert din cauza unei accidentări. Dacă apărătorul slovac nu va fi refăcut până la startul meciului, cuplul de fundaşi centrali va fi unul inedit, Gladstone – Balaur. „Va fi greu, dar nu imposibil. Să dea Dumnezeu să trecem mai departe. E dificil fără cei trei jucători, erau foarte importanţi pentru noi. Trebuie să credem în şansa noastră”, a spus Hizo. Echipa probabilă: Cerniauskas – Milanov, Balaur, Farkaş, Milisavljevic – Pavlovic, Gladstone – Adailton, Zmeu, Sânmărtean – Yero Bello.

STEAUA – AEK LARNACA, ORA 22.05, PRO TV

Roş-albaştrii sunt pe cai mari după evoluţiile din campionat, însă trebuie să fie foarte prudenţi în duelul cu AEK Larnaca. Ciprioţii sunt imprevizibili, mai ales că şi ei luptă pentru victorie, ca şi steliştii, succes ce le-ar putea asigura calificarea în optimi. Ilie Stan chiar le atrage atenţia elevilor săi că adversarul este unul mult mai periculos decât în tur (1-1). Tehnicianul poate conta la acest meci pe aproape tot lotul, inclusiv Tatu şi Gardoş, care şi-au revenit după accidentări. Steliştii se bazează mult şi pe atmosfera incendiară creată de suporteri, toate biletele fiind vândute pentru această partidă. „Steaua este într-o formă bună, pe asta mă bazez, însă dacă vom evolua cu gândul la meciul Maccabi – Schalke, nu vom realiza nimic. Am vorbit cu Marica şi nu se pune problema ca nemţii să meargă acolo în vacanţă. Deci Schalke o să câştige şi Marica o să dea gol. Pentru noi toţi, cei care reprezentăm Steaua, o eventuală calificare ar însemna foarte mult. Vreau rezultate, iar asta înseamnă să îndeplinesc nişte obiective”, a spus Ilie Stan, care a fost completat de cel mai în formă jucător stelist, Raul Rusescu: „Sper să nu mai avem ghinionul din meciul cu CFR Cluj. Dacă ne vom concentra, nu cred că vom avea probleme cu Larnaca”. Echipa probabilă: Tătăruşanu – Emeghara, Geraldo, Iliev, Latovlevici – Prepeliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase – M. Costea, Nikolic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: Vaslui, steaua, liga europa, schalke, larnacaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image