2019-03-20 11:33


Stadion nou, gazon de tot râsu’!

 |  21:00
Stadion nou, gazon de tot râsu’!

Marea inaugurare a Arenei Naţionale a venit în sfârşit. Meciul cu Franţa stă să înceapă, însă problemele de la noul stadion apar în fiecare zi şi sunt din ce în ce mai greu de rezolvat. Dacă zilele trecute şeful campioanei, Marius Stan, se plângea că Arena Naţională nu este încă pregătită pentru meciurile din grupele Ligii Campionilor, iar Jandarmeria şi Poliţia Română atenţionau că există pericolul de pierderi de vieţi omeneşti în cazuri de urgenţă, care implică evacuarea rapidă a suporterilor, iată că mai nou gazonul dă cele mai mari bătăi de cap.

Trăim parcă undéjà vu, de la blestematul meci cu Danemarca de pe fostul Lia Manoliu, în care suprafaţa de joc arăta ca o veritabilă plajă. Acum, când ne mândream şi noi cu un stadion categoria Elite, brazdele din gazon sar în toate direcţiile. Problema nu este la calitatea ierbii, ci la faptul că rulourile cu gazon nu au reuşit să prindă rădăcini serioase cu solul, iar de aici instabilitatea totală a covorului verde. Interesant ar fi de ştiut cum arăta terenul la amicalul anulat cu Argentina, cu o lună în urmă, când gazonul de abia fusese aşezat pe pământ. Selecţionerul Victor Piţurcă şi jucătorii naţionalei au observat imediat acest lucru, chiar de când au păşit pentru prima dată pe teren, la singurul antrenament pe noua arenă. Toţi au strâmbat din nas, mai ales că auziseră laude peste laude despre stadion. Tocmai din acest motiv, Piţi a hotărât ca echipa să se antreneze până în ziua meciului doar la Mogoşoaia, pentru a proteja pe cât posibil suprafaţa de joc. “Terenul nu a fost deloc bun la antrenamentul pe care l-am făcut săptămâna trecută, se rupeau brazdele. Se va lucra la el şi sper ca aceastăproblemă să fie cât de cât remediată”, a explicat antrenorul.

Scuze româneşti

Problemele cu gazonul de pe Arena Naţională au luat, din nou, prin surprindere pe toată lumea. Scuzele patetice nu au întârziat să apară. Ele invocă incredibil divinitatea, faptul că nu a plouat şi a fost caniculă afară, şi nu că iarba a fost montată mult mai târziu decât era prevăzut iniţial, iar aceasta nu a apucat să facă priză bună cu solul. “Gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Urmează ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Acest stadion a fost realizat în vederea desfăşurării finalei Europa League din 2012, perioadă în care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare. Este important de menţionat că gazonul necesită timp pentru maturizare. Temperaturile extrem de ridicate, dar şi lipsa precipitaţiilor, nu au permis o dezvoltare corespunzătoare a rădăcinilor, astfel încât să se asigure o legătură puternică între ruloul de iarbă şi stratul- suport”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei. După meciul cu Franţa, gazonul va fi cu siguranţă înlocuit, mai ales că aici urmează să joace în cupele europene Oţelul, Steaua şi Rapid. Toată operaţiunea va costa aproximativ 150.000 de euro.

Meci decisiv

După un început extrem de slab de campanie sub comanda lui Răzvan Lucescu, acum naţionala lui Piţi trebuie să bată neapărat Franţa pentru a mai păstra şanse reale de calificare la Euro 2012. Misiunea selecţionerului este extrem de dificilă, deoarece are la dispoziţie un lot experimental. Radu Ştefan şi Papp sunt indisponibili, pe Mutu şi Tamaş i-a exclus din lot, Torje este suspendat, iar Galamaz şi Ov. Petre sunt accidentaţi şi nu vor intra nici măcar în primii 18, şi din cauza asta Piţurcă se vede nevoit să apeleze la jucători gen Chiricheş, care are doar 30 de minute sub tricolor şi va trebui să le facă faţă lui Benzema, Ribery sau Nasri. O veste bună a venit însă din partea lui Marica, atacantul antrenându-se normal după ce accidentarea de la metatarsianul 5 i-a dat bătăi mari de cap în ultimele zile. “Ştiu că echipa Franţei este mai valoroasă, porneşte cu prima şansă de a câştiga, dar noi vom intra animaţi de dorinţa de a câştiga cele trei puncte. Egalul ar fi un rezultat bun, de palmares, dar noi avem nevoie de victorie pentru a avea şanse bune de calificare. Nu cred că le suntem superiori la nici un capitol. Am făcut toate calculele şi nu vedem unde putem fi peste ei. Le-am spus jucătorilor că din astfel de meciuri se nasc vedetele şi echipele”, a spus Piţurcă.

Apel la suporteri

Selecţionerul României speră ca atmosfera de la primul meci pe Arena Naţională să fie de bun augur pentru tricolori, mai ales acesta se va desfăşura cu casa închisă. În acelaşi timp, Piţi îi roagă pe fani să nu-şi apostrofeze favoriţii indiferent de scorul de pe tabela de marcaj. “Ar trebui să constituie un avantaj că vom fi încurajaţi de 50.000 de suporteri. Sper să fie alături de noi. Să nu înceapă să murmure şi să ne încurajeze până la ultimul fluier", a conchis antrenorul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LAURAS
06 Sep 2011

Pai daca psd-istii si-au bagat labele jegoase pana si aici. De unde dracu mari specialisti in gazoane prin vrancea pe acolo
ZIGZAG
07 Sep 2011

oprescu@usl mostra de cum sa furi pana si iarba.....
Random imageUltimele stiri
loading...