2017-01-24 15:08


Steaua a câştigat Cupa României pentru a 21-a oară în istoria sa

 |  10:19
Steaua a câştigat Cupa României pentru a 21-a oară în istoria sa

Formaţia SteauaBucureşti a câştigat Cupa României-Timişoreana pentru a 21-a oară în istoriasa, după ce a învins, miercuri, pe stadionul Tineretului din Braşov, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa DinamoBucureşti, în ultimul act al competiţiei, transmite trimisul MEDIAFAX.

Golurile echipeiSteaua au fost marcate de Dică '24 şi Bărboianu '50 (autogol), în timp cepentru formaţia Dinamo a marcat Torje '33.

În minutul 4, BănelNicoliţă a cerut penalti, arbitrul Marcel Avram a lăsat jocul să continue, iarmanagerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a alergat în teren pentru aprotesta, dar nu a fost eliminat. El a strigat către tribuna oficială: "Nuse poate aşa ceva".

În minutul 13, Torje alovit bara cu un şut de la 14 metri, lateral dreapta.

În minutul 16, Steauaa cerut cartonaş roşu, după un fault al lui Moţi asupra lui Bilaşco, cu talpaîn frunte, însă fundaşul dinamovist a primit doar un cartonaş galben.

În minutul 21 a avut loc un conflict între antrenorul echipei Dinamo, IoanAndone, şi Mihai Stoica, acesta din urmă reproşându-i tehnicianului maniera dearbitraj a lui Avram. Cei doi s-au înjurat.

În minutul 24 , Steaua a deschis scorul prin Nicolae Dică, care a transformat olovitură liberă de la 18 metri, printr-un şut la colţul lung al porţii apăratede Bălgrădean. După marcarea golului, Nicolae Dică a arătat spre tribune untricou pe care era scris mesajul: "Oli, rămâi în Ghencea, aici e casata".

Dinamo a egalat în minutul33, prin Gabriel Torje, care a marcat tot din lovitură liberă de la 18 metri,surprinzându-l pe portarul Ciprian Tătăruşanu cu un şut la firul ierbii pecolţul lung.

În minutul 50 , Bărboianu, presat de Romeo Surdu, a trimis un şut de laaproximativ 20 de metri în proprie poartă, Steaua preluând conducerea pe tabelade marcaj.

Imediat după autogolullui Bărboianu, fanii Stelei au aprins torţe în tribunele de pe stadionulTineretului. Mihai Stoica a intrat imediat pe teren şi s-a îndreptat spre loculunde se aflau fanii stelişti, pentru a le cere să se calmeze. Ca urmare aintervenţiei sale, Mihai Stoica a fost trimis în tribune de centralul MariusAvram. La refuzul lui Stoica de a părăsi terenul, arbitrul a atenţionatechipele să vină la mijlocul terenului, după care s-a răzgândit, meciulcontinuând. Mihai Stoica a plecat în final în tribună.

În minutul 59, faniidinamovişti au aruncat o torţă în teren în momentul în care Gabriel Torje sepregătea să centreze spre poarta apărată de Ciprian Tătăruşanu. Torje a reuşitsă se ferească, torţa trecând la circa doi metri de jucătorul dinamovist şimeciul fiind oprit câteva momente.

Dinamo: 34. Bălgrădean- 18. Bărboianu, 21. Grigore, 4. Moţi, 16. Bordeanu - 5. Kone (20. Bakaj '73),6. Mărgăritescu (9. Ţucudean '88) - 22. Torje, 7. C. Munteanu, 10. Alexe - 25.Dănciulescu (19. Ganea '67). Antrenor: Ioan Andone.

Steaua: 12. Tătăruşanu- 3. Emeghara, 6. Gardoş, 22. Galamaz, 14. Latovlevici - 5. Brandan - 16.Nicoliţă, 10. Tănase (4. Iliev '90), 24. Surdu - 20. Dică (26. Bicfalvi '62),17. Bilaşco (7. Szekely '75). Antrenor: Cătălin Necula.

Cartonaşe galbene:Moţi '16, Torje '68, Mărgăritescu '78, Bakaj '90+2 / Bilaşco '75, Szekely '85,Tănase '90, Nicoliţă '90+4

Partida a fostarbitrată de o brigadă condusă la centru de Marius Avram, ajutat de asistenţiiMicloş Nagy şi Sebastian Gheorghe, arbitru de rezervă fiind Robert Dumitru.Observatorul întâlnirii a fost Nicolae Grigorescu.

La pauză, nocturna depe stadionul Tineretului a fost stinsă şi a avut loc un spectacol de lumini,lasere şi artificii, precum şi un show susţinut de trupa Extreme, cu acrobaţiipe funie. Aproape de mijlocul terenului a fost coborâtă o minge din mijloculcăreia au fost lansate artificii. O rafală de artificii a explodat întrejucătorii stelişti care se aflau la încălzire.

Fanii dinamovişti auafişat mai multe bannere cu mesajele: "Curaj Mister", "Patruluni, trei săptămâni şi două zile, Olăroiu vă ţine în fitile", "Eunicul derbi, dar îl vreţi interzis, vom fi în peluză fără compromis","Un CNP şi o bază de date nu pot opri băieţii cu mentalitate". Deasemenea a fost afişat un banner cu mesajul "Un ajutor divin într-unmoment greu... împreună spre un nou trofeu", în acelaşi timp fiinddesfăşurat un alt banner pe care era desenat Cătălin Hâldan, având aripi, iarîn mâna dreaptă ţinând Cupa României.

De cealaltă parte,suporterii echipei Steaua au afişat următoarele bannere: "Doar dinorgoliu, pentru vechiul club iubit", "1947 (semnul mai mare) decât2003 (n.r. - când Gigi a preluat echipa)" şi "Alături de Neşu",iar fanii au format din veste colorate cifra 21 de culoare galbenă pe fundalroş-albastru.

Steaua nu a maicâştigat Cupa României din 1999.

Jucătorii echipeiSteaua au primit trofeul Cupei României - Timişoreana din mâinile fostuluitehnician stelist Emeric Ienei, după câştigarea finalei competiţiei.

După finalul partidei,jucătorii stelişi au izbucnit în urale şi au fugit către suporteri şi auscandat împreună împotriva rivalilor din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Fundaşul IasminLatovlevici a aruncat tricoul fanilor stelişti, după care a fugit înspretehnicianul Cosmin Olăroiu, care a intrat pe teren, l-a luat în braţe, fiindurmat de Răduţ şi ceilalţi stelişti, care au început să sară în jurulantrenorului, să-i scandeze numele, în final ridicându-l în braţe.

În acelaşi timp, jucătoriidinamovişti plângeau, cel mai afectat dintre ei fiind Gabriel Torje, care afost consolat de Ioan Andone, dar care nu s-a oprit din plâns nici după ceechipa sa a primit medaliile de finalistă.

La festivitatea depremiere, arbitrul Robert Dumitru a fost singurul aplaudat de spectatoriiprezenţi pe stadion dintre cei patru care au oficiat.

Jucătorul NicolaeDică, marcatorul primului gol al meciului, în minutul 24, a fost declaratjucătorul finalei Cupei României.

PreşedinteleFederaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, le-a înmânat jucătorilor şiantrenorilor ambelor echipe medaliile de câştigători, respectiv de finalişti,trofeul Cupei României fiind înmânat steliştilor de Emeric Ienei.

Echipa Steaua a primitpentru câştigarea trofeului un cec în valoare de 265.500 de euro.

După primireatrofeului, jucătorii stelişti au luat cupa şi au mers în faţa galeriei, pentrua sărbători alături de fani, iar apoi au făcut un tur de onoare.

Jucătorii stelişti auprimit şi trofeul Puma, încrustat cu peste 14.000 de cristale Swarovski.

La vestiare, jucătoriiau scandat "Să vină Cupa în Ghencea" şi au băut şampanie din cupă. Eiau mai strigat "Cine nu sare, ori este câine, ori e prost de moare","Să vină Oli în Ghencea", "Oli nu pleca" şi au scandatîmpotriva formaţiilor Dinamo şi Rapid. După ce au văzut că sunt filmaţi,jucătorii au închis geamul de la vestiare şi au aruncat cu şampanie în el.

Ca urmare a câştigăriiCupei României, Steaua va juca direct în play-off-ul Ligii Europa, în timp ceDinamo va evolua în al doilea tur preliminar al Ligii Europa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image