2019-03-26 02:21


Steaua, fără inimă! Roş-albaştrii şi-au învins marile rivale o singură dată pe teren în ultimii 4 ani

 |  18:11
Steaua, fără inimă! Roş-albaştrii şi-au învins marile rivale o singură dată pe teren în ultimii 4 ani

Echipalui Marius Lăcătuş a mai pierdut un derby şi astfel îşi prelungeşte agonia din ultimiiani din confruntările interbucureştene. Ultima dată în care echipa din Ghencea atriumfat într-un meci cu o echipă din Capitală a fost celebra partidă “bricheta”. 0-1 pe teren, gol Săpunaru, însă 3-0 la masa verde. Practic, peteren, în ultimii 5 ani, Steaua nu a reuşit să învingă decât o singură dată peDinamo şi Rapid, “palmares”care i-a exasperat pe suporteriiroş-albaştrilor. Venită ca mare favorită în Ştefan cel Mare în acest sezon,Steaua a mai îngenuncheat încă o dată în faţa marii rivale. Nici cu Rapidsteliştii nu stau mai bine, tocmai în 2007 s-au impus ultima dată în faţa lorpe teren.

Mai mult decât atât, echipa din Ghencea a trăit şi două umilinţeîn faţa marilor duşmani din Capitală. În 2007, în noaptea de Înviere, Dinamo azdrobit Steaua chiar în Ghencea, scor 4-2, într-un sezon în care echipaantrenată pe atunci de Mircea Rednic a câştigat şi campionatul. Steliştii aumai fost o dată călcaţi în picioare, chiar în sezonul trecut. Cu Andone pebancă, Rapidul îşi dezmembra adversarul în Giuleşti, scor 5-1.

FaniiStelei nu îşi explică de ce echipa favorită nu mai are puterea să se impunăîntr-un derby. O cauză importantă al ultimelor derbyuri pierdute este şi lipsajucătorilor crescuţi în propria pepinieră şi care ar avea o anumită experienţăîn astfel de meciuri. Aceştia sunt învăţaţi încă de la copii şi juniori ceînseamnă Dinamo şi Rapid. Că sunt duşmanii de moarte, iar în aceste meciuritrebuie să te sacrifici la maximum pentru a triumfa. Ca mai niciodată înistoria sa, Steaua nu are în lotul din acest sezon decât un singur jucător crescutîn Ghencea, portarul Cezar Lungu, rezervă în derbyul cu Dinamo, însă şi acestacu slabe şanse de a prinde prea curând un post de titular. Practic, ultimiijucători care şi-au făcut junioratul la Steaua au fost Paraschiv, Ogăraru şiNeşu, toţi plecaţi de ceva ani din Ghencea.

“Cred că este şi dinaceastă cauză, dar e legată şi de valoarea jucătorilor, mai bine zis de osuficientă valoare. De junior le este implementată această deviză legată deDinamo şi Rapid, derbyurile campionatului. La Steaua există, totuşi, un grupvaloros care se poate bate la titlu, dar au şi avut ghinion în ultimul meci cuDinamo. Au dominat şi au avut ocazii de gol, dar până la urmă Dinamo a bătutdin două lovituri de pedeapsă”, a declarat Emerich Ieneipentru “Puterea”.

Departea cealaltă, Dinamo are în lot mai mulţi jucători crescuţi în curte, ca MariusNiculae, Scarlatache, Dragoş Grigore, Liviu Ganea, Georgian Păun şi MariusAlexe. În afară de Păun, aproape toţi sunt oameni de bază pentru Andone înacest sezon. Clubul din Ştefan cel Mare a pus foarte mare bază în ultimii anipe echipa de tineret, iar cele mai elocvente exemple sunt Radu Ştefan şi AdrianRopotan, transferaţi la Lazio (n.r., 4,5 milioane euro),respectiv Dinamo Moscova (n.r., 3 milioane de euro). Iar lista nu se opreşteaici, Zicu, Lemnaru, Matache, Predescu, Muşat şi Pădureţu fiind şi ei printrealţii produse ale clubului alb-roşu. Ceilalţi rivali de moarte, giuleştenii, îiau în lot pe Răduţă, Drăghia, Straton, Alexandru Coman, Tene, Doru Bratu,Dobroiu, toţi crescuţi în propria pepineiră, iar de curând l-au exportat peIoniţă la FC Koln, pentru 2,5 milioane de euro.

Şi cum în această privinţă nu era suficient pentruSteaua, la începutul acestui sezon, Gigi Becali a decis să cedeze la Urziceni,în contul transferului lotului de la Unirea, mai mulţi jucători de la echipasecundă, ca Filip, Lupu, Muzac, Văduva, Florentin Matei şi Bâftoi. Iată căjuniorii Stelei au fost “deportaţi” în Bărăgan pentru a face loc unui Bonfim, Ricardo, Brandan, Martinovic,Anghelov, Kapetanos sau Geraldo, toţi jucători destul de buni, dar fără pic de ideece înseamnă un derby, dar şi fără experienţă în astfel de dispute. Dar cum niciMarius Lăcătuş nu prea îi bagă prea mult în seamă pe tineri, şansele ca aceştiasă îşi facă loc în primul 11 sunt aproape nule.

Bilanţul Stelei împotriva lui Dinamo în ultimii 4 ani:o victorie, 3 egaluri, 6 înfrângeri, golaveraj 8-15.

Bilanţul Stelei împotriva Rapidului în ultimii 4 ani:două victorii, 5 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 10-13. De menţionat căvictoria Stelei din returul sezonului 2007-2008, scor 3-0, a fost obţinută lamasa verde.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...