2017-01-18 23:00

SPORT


Ştiinţa trece în nefiinţă! Mircea Sandu şi CEx al FRF au votat desfiinţarea Universităţii Craiova

 |  19:15
Ştiinţa trece în nefiinţă! Mircea Sandu şi CEx al FRF au votat desfiinţarea Universităţii Craiova
Ceea ce părea deneconceput la un moment dat, a devenit realitate. Universitatea Craiova esteaproape de desfiinţare. Şi totul din cauza refuzului lui Mititelu de a-şiretrage plângerile înaintate în instanţele civile împotriva FRF şi a lui VictorPiţurcă. Conform unor surse, în Comitetul Executiv de ieri, chiar Mircea Sandu,omul cu care patronul Craiovei este în conflict deschis, a propus dezafiliereaclubului din Bănie. Propunerea a fost votată cu zece voturi pentru, douăabţineri, Marius Stan şi Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin, întimp ce Cristi Borcea şi Dumitru Costin au absentat de la CEx. Decizia nu estedefinitivă, deoarece Comitetul Executiv nu are autoritatea să dezafiliezecluburi, ci doar poate propune acest lucru Adunării Generale, care va daverdictul final peste cel puţin două săptămâni. Totuşi, este aproape sigur căAG nu poate să respingă propunerea CEx. Consecinţa principală a acesteihotărâri este că Universitatea Craiova nu se mai poate înscrie în nici ocompetiţie organizată de FRF, nici măcar în campionatul judeţean. Altă marelovitură pentru Mititelu ar fi pierderea tuturor jucătorilor gratis, mulţi dintreei depunându-şi deja memorii pentru a deveni liberi de contract din cauză că nuşi-au primit salariile de mai mult de jumătate de an. Mai există însă o micăşansă ca Universitatea să nu fie dezafiliată. Juveţii pot ataca în contenciosadministrativ verdictul Comitetului Executiv, dar echipa va rămâne desfiinţatăpână la pronunţarea sentinţei instanţei. “În urma încălcării grave a StatutuluiFRF, în temeiul art. 18, pct. 2, coroborat cu prevederile art. 18, pct. 1,ambele din Statutul FRF, Comitetul Executiv adoptă măsura de excludereprovizorie a clubului SC Fotbal Club „U“ Craiova SA, urmând ca această măsurăsă fie supusă validării primei Adunări Generale”, se arată în comunicatul FRF.Potrivit articolului 18.1 din statutul FRF, Adunarea Generală poate să excludăun membru dacă acesta nu îşi îndeplineşte obligaţiile financiare faţă de FRF,dacă încalcă în mod grav regulamentele, statutul, normele şi hotărârile FRF şidacă i-a fost revocată recunoaşterea ca structură sportivă şi, în condiţiilelegii, a fost radiat din Registrul Sportiv.

Craiova dispare chiar de ziua lui Adrian Păunescu

Dezafilierea grupării din Bănie coincide cu ziua de naştere a lui AdrianPăunescu, cel care ar fi trebuit să împlinească ieri 68 de ani. Imnul Craiovei,compus de marele poet, s-a auzit anul trecut chiar şi pe stadionul rivalilor dela Dinamo, din respect pentru acesta. Strofa cea pe care toţi suporterii oltenio cunosc ca şi pe “Tătăl Nostru”, are toateşansele să se piardă de acum îanainte în neant.

Oltenia, Eterna Terra-NovaUn cântec are astăzi şi-n priviriHai Universitatea! Hai Craiova!Tu, Campioana unei mari iubiri!

Chiar dacă lucrurile par clareîn privinţa viitorului echipei, Adrian Mititelu nici nu vrea să se gândească laun asemenea scenariu. Totodată, patronul oltenilor îl atacă dur pe preşedinteleFRF Mircea Sandu, pe care îl acuză în acest caz de complicitate cu VictorPiţurcă, pentru ca ultimul să îi poată lua gratis pe Găman şi pe Bărboianu. “Eu mă lupt cu mafia din fotbal. Sunt de vină că nu m-amaliniat escrocheriilor şi mizeriilor. Eu n-am greşit cu nimic în cazul ăsta. Eo nouă încercare de intimidare. CEx poate să propună Adunării Generale, iardecizia poate fi atacată în instanţa civilă. Mircea Sandu se face de râs acum. După ce a ucis Timişoara, acum vrea să ucidă şi Craiova. Sandu vrea să măfacă pe mine să-i dau lui Piţurcă cei doi jucători. O asemenea decizie nu estela latitudinea Comitetului Executiv, trebuie să voteze Adunarea Generală.Ultima decizie tot instanţa de judecată o va da. Pariaţi că nu o să nedesfiinţăm niciodată! Nu vom fi dezafiliaţi”, a spus Mititelu la Radio GSP.

Fostele glorii din Bănie sar la gâtul luiMititelu

Rodion Cămătaru a fost primul care a reacţionat la decizia CEx. Fostul mareatacant oltean pune tunurile pe patronul Universităţii. “Mă aşteptam la asta, nu e nici o surpriză pentru mine. Îmi e ruşine să maiies din casă. Mititelu nu va mai avea viaţă în Craiova. Din cauza lui, Craiovaa murit”, a spus Cami, carea fost completat de Sorin Cârţu: “Mititelu este o ruşine pentru Craiova. A umblat numai cu golăneli, iar decinci ani, echipa a fost mereu la retrogradare. Trebuie să plătim aşa de scumppentru a scăpa de acest om? El nu e sănătos la cap, conduceclubul după nişte principii anormale. Degeaba încerci să îl înţelegi, nu poţi”.

Ştiinţa trece în nefiinţă! Mircea Sandu şi CEx al FRF au votat desfiinţarea Universităţii Craiova
zoom


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-09

Mai multe imagini:
Ştiinţa trece în nefiinţă! Mircea Sandu şi CEx al FRF au votat desfiinţarea Universităţii Craiova
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image