2019-01-21 11:43


Stosur, atac la Şarapova. Prima jucătoare de tenis care se revoltă după decizia TAS

 |  19:24
Stosur, atac la Şarapova. Prima jucătoare de tenis care se revoltă după decizia TAS

TAS a decis săptămâna trecută să-i reducă suspendarea Mariei Şarapova de la doi ani la un an şi două luni, după ce rusoaica a fost depistată pozitiv cu Meldonium. Prima sportivă care s-a revoltat vehement la auzul veştii a fost australianca Samantha Stosur. Sportivei de la Antipozi nu-i vine să creadă că oficialii TAS au căzut în capcana Maşei, cea care le-a spus că a luat medicamentul în necunoştinţă de cauză.

Stosur este de părere că astfel se creează în tenis un precedent periculos, iar toţi sportivii se pot dopa liniştiţi ştiind că pedeapsa nu poate fi atât de îndelungată. "Nu îmi vine să cred că i-au redus pedeapsa. Nu mai am cuvinte. Nu pot să îmi dau seama cum a reușit sa scape cu scuza că nu a știut ca folosește o substanță interzisă. Așa ia naștere un precedent pentru sportivi. De acum inainte, poți să vii și să spui că nu e vina ta. Eu am discutat și cu mai multe persoane și toate au aceeași părere. Am avut-o și inainte și o avem și acum, când s-a dat verdictul. Nu sunt mulți oameni care să fie de partea ei", a declarat australianca de 32 de ani, câştigătoare la US Open în 2011, potrivit tennis.com.

Iniţial, rusoaica trebuia suspendată patru ani

Maria Şarapova a fost prinsă dopată în februarie 2016 cu mult controversatul Meldonium. În primă fază, WADA a vrut să o suspende pe timp de patru ani, însă după multe intervenţii sus-puse, ea a primit doar jumătate din pedeapsă. La Apel, Şarapovei i-a mai fost o dată redusă sancţiunea, până la un an şi două luni. Astfel, ea va putea reveni oficial pe terenul de tenis începând cu data de 26 aprilie 2017, în loc de 26 ianuarie 2018. În aceste condiţii, rusoaica va putea lua startul la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului viitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-10

TAGURI: tas, sarapova, revolta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...