2017-01-18 11:59

SPORT


''Sunt nişte curve de oameni''. Fanii olteni reacţionează dur la ''dezertările'' lui Găman şi Bărboianu la Dinamo

 |  19:16
''Sunt nişte curve de oameni''. Fanii olteni reacţionează dur la ''dezertările'' lui Găman şi Bărboianu la Dinamo
EpisodulGigi Neţoiu la Craiova se repetă în 2011. De data aceasta nu mai e vorba deClaudiu Niculescu sau Moţi, ci de Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu. Cei doiinternaţionali de tineret au fugit în urmă cu două luni din cantonamentulechipei din Bănie, iar după ce au fost declaraţi jucători liberi de cătreComisiile Ligii Profesioniste au semnat cu Dinamo, rivala de moarte a oltenilor.Fanii Universităţii au luat foc după deciziile celor doi, i-au făcut cu ou şicu oţet şi i-au ameninţat că vor avea viaţă grea atunci când vor veni cu Dinamosă joace în Bănie.

Liderulgaleriei alb-albastre, Gabi Blondu’, a dezvăluit pentru „Puterea” trăirile pe care le simtîn acest moment fanii din Bănie după ce doi jucători de bază ai echipei audecis să semneze tocmai cu Dinamo: “Nu avem ce să mai facem. Nu ne cade bine ce s-a întâmplat cu cei doi, de fapt e preapuţin ce spun acum. Sunt acelaşi caractere ca şi Claudiu Niculescu şi ceilalţi.Nesimţirea lor e una crasă. E ca şi cum omori un om. Sunt exact ca nişte curvede oameni. O să vadă ei când or să vină să joace returul pe «Ion Oblemenco»”.

Dau vina pe Piţurcă

Suporteriiolteni sunt convinşi că “dezertările” celor doi jucători au legătură cu fostulantrenor al Universităţii, Victor Piţurcă: “E clar cine a făcut asta. Piţurcă i-a îndrumat pe cei doi să meargă acolo. Pentru noi nu areimportanţă dacă era vorba despre Dinamo sau Steaua, e acelaşi lucru. Găman nuavea loc la Steaua, de aia nu a mers acolo. Sunt cinci fundaşi centrali în lotşi nu avea unde să joace. Are şi Mititelu partea lui de vină, dar degeaba seleagă el de acele contracte ale jucătorilor care vor fi valabile din vară. Să joacela el în curte, pentru că pe «Ion Oblemencă» nu o să mai joace”.

Exclud împăcarea cu jucătorii

Plecărilecelor doi la duşmanul de moarte îi fac pe suporterii olteni să excludă peviitor o împăcare între părţi: “Dacă ei au ales asta, nu mai e cale de întoarcere. Nu mai are cum să seproducă nici o împăcare. Am vorbit acum o săptămână cu Bărboianu şi mi-a zis căîşi cere iertare fanilor, dar nu mai poate fi vorba de aşa ceva. El a zis lamişto că a vorbit cu mai mulţi suporteri ai Craiovei şi că aceştia l-aufelicitat pentru decizia care a luat-o. Cum să se întâmple aşa ceva? Tot ei au spus că nu se mai întorc la Craiova. Foarte bine, că oricum nu ar mai putea jucaaici”.

Găman şi Bărboianu au dusDinamo în semifinalele Cupei

Cei doi jucători achiziţionaţi de Dinamo au “ajutat” toamna trecută trupa luiIoan Andone să se califice în penultimul act al Cupei României. Pe atunciîmbrăcau tricoul Universităţii şi erau antrenaţi de Victor Piţurcă. Partida aavut loc pe stadionul din Ştefan cel Mare, iar oaspeţii au deschis scorul înprima repriză prin Dina. Dinamoviştii au restabilit egalitatea în parteasecundă prin Cătălin Munteanu şi scorul s-a menţinut până la finalul celor 90de minute şi ulterior 120 de minute. La penaltyuri, Găman a ratat primul,pentru ca la a doua lovitură de la 11 metri Bărboianu să tragă în baratransversală. Când totul era deja pierdut, Mihai Costea a ratat şi el de lapunctul cu var, iar Dinamo a reuşit astfel să se califice în semifinalele CupeiRomâniei.

Jucători importanţicare au trădat Bănia

Numelelui Găman şi cel al lui Bărboianu se adaugă unei liste lungi de jucători careau plecat de la Craiova pentru a semna cu o echipă din Capitală. La mijlocoulanilor ´80, poate cei mai reprezentativi fotbaliştiai oltenilor, Rodion Cămătaru şi Ilie Balaci, au ales să plece la Dinamo, dupăce amândoi au purtat peste 10 ani tricoul “juveţilor”. În 1987, Nicolae Ungureanu se transferă la Steaua,acolo unde evoluează cinci sezoane. O altă legendă a Craiovei, Gică Popescu, afost respectată de suporteri, însă doar până în 2002, atunci când cel poreclit“Baciul” a preferat să semneze cu echipa dinŞtefan cel Mare, gest pe care fostul internaţional îl regretă şi în zilelenoastre. În 2002, Gigi Neţoiu, pe atunci patron al Universităţii, mută laDinamo aproape tot ce avea mai bun atunci Bănia, pe Claudiu Niculescu,Bărcăuan, Alexa, Grigorie şi Stoican. În 2004, Ionuţ Rada şi Ionuţ Stancu fugla Rapid, iar un an mai târziu acelaşi Gigi Neţoiu pleacă la Dinamo cu un alt regimentformat din Guso, Daouda, Moţi, Pleşan şi Ilie Iordache. Alţi jucătoriimportanţi care au ales destinaţia Bucureşti au fost Eugen Trică, Gabi Popescu,Ionuţ Luţu sau Ionel Gane. Din 2005, de când echipa a fost preluată de AdrianMititelu, Craiova nu a mai exportat jucători cu vagoanele spre Capitală.Excepţiile notabile au fost însă Bornescu, Andrei Ionescu sau Dorel Stoica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image