2018-12-15 09:31


Supercampioana Spania vine în România

 |  19:13
Supercampioana Spania vine în România
Florentin Dincă

Se pare că tot ce solicită Anghel Iordănescu este cuvânt de ordine pentru Răzvan Burleanu. Selecţionerul naţionalei tricolore a cerut şase meciuri amicale până la turneul final european de anul viitor din Franţa. Şi nu cu orice adversari, ci cu unii top class. Preşedintele FRF nu a pregetat şi, după testul cu Italia programat marţi la Bologna, a antamat un alt amical de lux, acasă cu Spania, pe 27 martie 2016.

“Federația Română de Fotbal are bucuria să anunțe o partidă de excepție pentru echipa națională: pe 27 martie 2016, România va juca acasă, împotriva Spaniei! “Tricolorii” vor avea în față reprezentativa care a triumfat în ultimele două ediții de Campionat European și care a câștigat titlul mondial în 2010, echipă calificată, de asemenea, la Euro 2016 și pentru care au evoluat, pe durata ultimelor preliminarii, fotbaliști precum Fabregas, Pique, Mata, Sergio Ramos sau Iniesta”, se arată în comunicatul FRF.

Supercampioana Spania vine în România
zoom
Preţ rezonabil

Acum se pune problema sumei pe care Burleanu o va scoate din visteria federaţiei pentru a aduce în România supercampioana mondială şi europeană. După câteva runde de negocieri cu omologii iberici, şeful FRF a ajuns la un consens cu aceştia. Şi încă unul avantajos pentru partea română. Se pare că, suma este de jumătate de milion de euro, mică dacă ţinem cont de faptul că federaţia argentiniană de fotbal a solicitat şi primit din partea FRF 1,2 milioane de euro pentru amicalul disputat pe 4 martie 2014 la Bucureşti şi încheiat cu o remiză albă.

Arena sau Cluj Arena?

Cum situaţia în momentul de faţă nu e deloc clară în privinţa Arenei Naţionale, aceasta neavând aviz ISU, Răzvan Burleanu nu a comunicat deocamdată locaţia unde va avea avea loc amicalul de lux contra ibericilor. Preşedintele pregetă deoarece, pe de o parte, ar vrea să ducă naţionala în Ardeal, pe Cluj Arena, stadion care are aviz ISU, iar pe de altă parte nu vrea să dea cu piciorul unei reţete financiare de succes pe Arena Naţională. Cu o capacitate aproape dublă, 55.600 de spectatori faţă de 30.201 pe arena clujeană, câştigul din bilete s-ar reduce aproape la jumătate. Adică 600.000 de euro, la care se adaugă suma din drepturile de televizare.

Se amână în caz de “forţă majoră”

Există şi posibilitatea ca meciul cu Spania să nu se dispute în această primăvară. Motivul este unul simplu şi cât se poate de normal. Cele două echipe să nu pice în aceeaşi grupă la Campionatul Mondial din Franţa. Tragerea la sorţi avea loc la Paris, pe 12 decembrie. Spania face parte din urna capilor de serie, în timp ce tricolorii se vor regăsi în urna a treia. Dacă sorţii fac ca România şi Spania să se dueleze în grupe la CE, amicalul de la începutul anului viitor nu va pica definitiv, ci el va fi reprogramat pentur o dată ulterioară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-11

TAGURI: romania, spania, amical, echipa, nationala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...