2018-12-16 20:39


Suporter cu ecuson. Mike Dean arbitrează pe Tottenham şi se bucură la golurile echipei de pe White Hart Lane - VIDEO

 |  19:22
Suporter cu ecuson. Mike Dean arbitrează pe Tottenham şi se bucură la golurile echipei de pe White Hart Lane - VIDEO
Florentin Dincă

Caz incredibil în Premier League. Mike Dean, arbitru cu state vechi în fotbalul din Albion şi în Europa, a lăsat cu gura căscată toţi spectatorii şi telespectatorii meciului Tottenham – Aston Villa, scor 3-1, din ultima etapă a campionatului englez. La primul gol marcat de gazde, în doar minutul 3, la care a acordat un avantaj acestora, a dat dovadă de o bucurie mai mult decât suspectă.

Suporter cu ecuson. Mike Dean arbitrează pe Tottenham şi se bucură la golurile echipei de pe White Hart Lane - VIDEO
zoom
Acesta a ridicat mâinile în aer de fericire la golul lui Moussa Dembele şi apoi, îndreptându-se spre centrul terenului, a jubilat în continuare cu pumnul strâns lângă şold. Centralul Mike Dean nu este la prima ispravă de acest gen, dar se pare că federaţia engleză de fotbal şi comisia de arbitri din Anglia asistă impasibile la aceste derapaje ale arbitrului originar din Liverpool. În urmă cu trei ani, fluieraşul în vârstă de 47 de ani s-a bucurat pentru un nou gol înscris de echipe de pe White Hart Lane într-un derby cu Arsenal. La reuşita lui Luis Saha, centralul, aflat la câţiva metri de atacantul lui Tottenham, a fost surprins când sărea de pe un picior pe altul de bucurie după ce mingea a poposit în plasa tunarilor. Într-o altă partidă a „echipei favorite”, contra lui Manchester United, la o fază în apropierea careului „diavolilor”, un fotbalist al lui Tottenham pierde mingea după o acţiune personală, moment în care Mike Dean recurge la un gest vizibil de dezamăgire profundă.

Conform unei declaraţii pentru PUTEREA a unui arbitru din Liga 1, care nu a dorit să-i fie dezvăluit numele, nu este exclus totuşi ca centralul britanic să nu ţină cu Tottenham Hotspur, ci doar să pună prea mult suflet în meseria sa, iar atunci când îi iese sau nu un avantaj la o anumită fază, aşa cum au fost şi cele enumerate mai sus, să aibă exteriorizări bizar, care dau naştere la fel de fel de interpretări.

Ai noştri şi echipele lor

Imparţialitatea trebuie să fie una dintre calităţile primordiale ale unui arbitru. Indiferent că simpatizează din copilărie cu o echipă sau alta, fluieraşii din România au luat de-a lungul timpului decizii care mai de care mai ciudate şi i-au determinat pe suporteri să creadă despre ei că nu-şi pot uita „originile”. Chiar dacă nici unul nu va recunoaşte niciodată oficial cu ce echipă ţine, în folclorul fotbalului românesc se cam ştie care cu cine simpatizează. De exemplu, despre Alexandru Tudor se spune că a fost dinamovist când era mic. Ulterior el şi-a schimbat opţiunea şi i-a taxat pe „câini” de mai multe ori în ultimii ani. Şi Ovidiu Haţegan, arbitrul numărul unu al ţării, este perceput ca un suporter al roş-albilor. La rândul său, despre fostul arbitru şi şef al CCA, Alexandru Deaconu, actualmente vicepreşedintele comisiei, al doilea om după Kyros Vassaras, s-ar şti că are Steaua la suflet. Vezi cazul „Bricheta”. Alt arbitru cu nume, Sebastian Colţescu, aflat mai mereu în atenţia mass-mediei din cauza erorilor sale care au viciat o groază de partide în ultimii ani, este cunoscut ca un fan al Universităţii Craiova.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

GALERIE MEDIA


TAGURI: arbitru, mike dean, tottenham
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...