2017-01-18 08:06

SPORT


Svetlana Raznatovic, inculpată pentru corupţie! Văduva lui Arkan este implicată în deturnare de fonduri în transferuri de fotbalişti

 |  18:48
Svetlana Raznatovic, inculpată pentru corupţie! Văduva lui Arkan este implicată în deturnare de fonduri în transferuri de fotbalişti
Cântăreaţa sârbă Svetlana Raznatovic, poreclită “Ceca”,văduva liderului paramilitar Zeljko Raznatovic “Arkan”, a fost inculpată pentrudeturnare de fonduri în transferul mai multor fotbalişti şi deţinere ilegală dearme. Ea esteacuzată că a deturnat 5,5 milioane de dolari din transferul a zece jucătoriatunci când ocupa funcţia de preşedinte la Obilic Belgrad, club pe care l-amoştenit de la soţul ei. Alte trei persoane au fost inculpate înacest caz, sora Svetlanei, Lidija Velickovic-Ocokoljic, dar şi doi angajaţi aiclubului Obilic, Dragisa Binic şi Jovan Dimitrijevic. Cântăreaţa va fi judecată şi pentru deţinerea ilegală a 11 arme, găsiteîn 2003, într-o percheziţie în cadrul anchetei privind asasinarea premieruluisârb Zoran Djindjici. Bănuită că i-a ajutat pe autorii atentatului, SvetlanaRaznatovic a fost atunci arestată şi reţinută mai multe luni, fiind ulterior eliberatădin lipsă de probe.

Arkan,care a fost inculpat, în anul 1997, de Tribunalul Penal Internaţional (TPI)pentru crime comise în timpul conflictului din fosta Iugoslavie, a fostasasinat, pe data de 15 ianuarie 2000, într-un hotel din Belgrad.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DANYEL
20 Feb 2013

De ce nu puteti spune num ele hotelului unde a fost impuscat Arkan un erou a l poporului sarb. Arkan a fost asasinat la 15 ian uarie 2000, la ora 17.05, in holul hotelului de lu x “Intercontinental” din Belgrad, plin de oame ni la acea ora. Numele as asinului este Dobrosav Ga vrić, politist de 23 de ani care avea legaturi in lumea interlopa. Gavrić s-a apropiat calm si neo bservat prin spatele vict imei, care statea jos si discuta cu doi prieteni, deschizand focul de aproa pe asupra celor trei, cu un pistol tip CZ 99 aflat in dotarea politiei sarb e. Arkan a fost grav rani t, iar cei doi prieteni a i sai, Milenko Mandić si Dragan Garić, au fost u cisi prin impuscare de ac elasi Gavrić. Asasinul a fost impuscat la randul sau de Zvonko Mateović, bodyguardul lui Arkan, ca re l-a ranit facandu-l sa -si piarda cunostinta, in schimbul de focuri fiind ranita grav si o femeie ce se afla in holul hotel ului la acea ora fatala. Arkan a mai ramas in via ta, in ciuda faptului ca a fost impuscat in cap, p ana cand a fost dus intr- o masina care l-a transpo rtat la spital. Doctorii au incercat resuscitarea pentru mai mult de o ora dar fara succes, cu toate ca semnele vitale i-au r evenit pentru un moment. Moartea a fost consemnata oficial la ora 18.30 pe 15 ianuarie 2000. Sotia s a spune ca a murit in bra tele ei, in masina care-i ducea la spital. Ofiteri i de politie care au sosi t imediat la locul crimei au refuzat sa transporte ranitul la spital sub pr etextul ca nu sunt autori zati sa o faca pana la ve nirea ambulantei. Arkan nu a fost ucis de inamici straini, ci chiar de con ationalii sai: Slobodan M ilosević daduse ordin se cret pentru eliminarea ur genta a lui Arkan in iuni e 1999 adjunctului sau Ra domir Marković. Victima castigase prea multa pute re politica si devenise p ericulos pentru regim, ma i ales dupa publicarea re chizitoriului lui Milosev ici in mai 2000. Dupa cap itularea Serbiei in Kosov o in fata fortelor NATO n u mai era nevoie de Arkan , devenit martor incomod al interventiilor secrete si al implicarilor lui M ilosevici si a autoritati lor statului in razboiul iugoslav. Arkan stia mult e despre mecanismele conf lictului si autoritatile se temeau ca nu mai poate fi controlat.

Adauga un comentariu

Random image