2016-12-07 10:44

SPORT


Svetlana Raznatovic, inculpată pentru corupţie! Văduva lui Arkan este implicată în deturnare de fonduri în transferuri de fotbalişti

 |  18:48
Svetlana Raznatovic, inculpată pentru corupţie! Văduva lui Arkan este implicată în deturnare de fonduri în transferuri de fotbalişti
Cântăreaţa sârbă Svetlana Raznatovic, poreclită “Ceca”,văduva liderului paramilitar Zeljko Raznatovic “Arkan”, a fost inculpată pentrudeturnare de fonduri în transferul mai multor fotbalişti şi deţinere ilegală dearme. Ea esteacuzată că a deturnat 5,5 milioane de dolari din transferul a zece jucătoriatunci când ocupa funcţia de preşedinte la Obilic Belgrad, club pe care l-amoştenit de la soţul ei. Alte trei persoane au fost inculpate înacest caz, sora Svetlanei, Lidija Velickovic-Ocokoljic, dar şi doi angajaţi aiclubului Obilic, Dragisa Binic şi Jovan Dimitrijevic. Cântăreaţa va fi judecată şi pentru deţinerea ilegală a 11 arme, găsiteîn 2003, într-o percheziţie în cadrul anchetei privind asasinarea premieruluisârb Zoran Djindjici. Bănuită că i-a ajutat pe autorii atentatului, SvetlanaRaznatovic a fost atunci arestată şi reţinută mai multe luni, fiind ulterior eliberatădin lipsă de probe.

Arkan,care a fost inculpat, în anul 1997, de Tribunalul Penal Internaţional (TPI)pentru crime comise în timpul conflictului din fosta Iugoslavie, a fostasasinat, pe data de 15 ianuarie 2000, într-un hotel din Belgrad.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DANYEL
20 Feb 2013

De ce nu puteti spune numele hotelului unde a fost impuscat Arkan un erou al poporului sarb. Arkan a fost asasinat la 15 ianuarie 2000, la ora 17.05, in holul hotelului de lux “Intercontinental” din Belgrad, plin de oameni la acea ora. Numele asasinului este Dobrosav Gavrić, politist de 23 de ani care avea legaturi in lumea interlopa. Gavrić s-a apropiat calm si neobservat prin spatele victimei, care statea jos si discuta cu doi prieteni, deschizand focul de aproape asupra celor trei, cu un pistol tip CZ 99 aflat in dotarea politiei sarbe. Arkan a fost grav ranit, iar cei doi prieteni ai sai, Milenko Mandić si Dragan Garić, au fost ucisi prin impuscare de acelasi Gavrić. Asasinul a fost impuscat la randul sau de Zvonko Mateović, bodyguardul lui Arkan, care l-a ranit facandu-l sa-si piarda cunostinta, in schimbul de focuri fiind ranita grav si o femeie ce se afla in holul hotelului la acea ora fatala. Arkan a mai ramas in viata, in ciuda faptului ca a fost impuscat in cap, pana cand a fost dus intr-o masina care l-a transportat la spital. Doctorii au incercat resuscitarea pentru mai mult de o ora dar fara succes, cu toate ca semnele vitale i-au revenit pentru un moment. Moartea a fost consemnata oficial la ora 18.30 pe 15 ianuarie 2000. Sotia sa spune ca a murit in bratele ei, in masina care-i ducea la spital. Ofiterii de politie care au sosit imediat la locul crimei au refuzat sa transporte ranitul la spital sub pretextul ca nu sunt autorizati sa o faca pana la venirea ambulantei. Arkan nu a fost ucis de inamici straini, ci chiar de conationalii sai: Slobodan Milosević daduse ordin secret pentru eliminarea urgenta a lui Arkan in iunie 1999 adjunctului sau Radomir Marković. Victima castigase prea multa putere politica si devenise periculos pentru regim, mai ales dupa publicarea rechizitoriului lui Milosevici in mai 2000. Dupa capitularea Serbiei in Kosovo in fata fortelor NATO nu mai era nevoie de Arkan, devenit martor incomod al interventiilor secrete si al implicarilor lui Milosevici si a autoritatilor statului in razboiul iugoslav. Arkan stia multe despre mecanismele conflictului si autoritatile se temeau ca nu mai poate fi controlat.

Adauga un comentariu

Random image