2017-01-19 02:19

SPORT


Tănase: “3 puncte pentru istorie”. Fosta mare glorie gălăţeană este convins că Oţelul învinge Timişoara şi va deveni în premieră campioană

 |  19:10
Tănase: “3 puncte pentru istorie”. Fosta mare glorie gălăţeană este convins că Oţelul învinge Timişoara şi va deveni în premieră campioană

Ex-mijlocaşulOţelului Galaţi, Viorel Tănase, actualmente tehnician al echipei de ligăsecundă Dunărea Galaţi, a prefaţat derby-ul campionatului de duminică, dintreOţelul şi Politehnica Timişoara, susţinând că trupa lui Dorinel Munteanu areşanse mari să se impună şi să câştige în premieră titlul de campioană. Într-uninterviu pentru “Puterea”, fostul mare jucător de la Dunăre a analizat meciul care poate decide echipa care va mergedirect în grupele Ligii Campionilor.

Se apropie marele meci cu Timişoara, simţiţi tensiunea în oraş?

Enormal, e o partidă foarte importantă. JucătoriiOţelului trebuie să câştige, pentru istorie, pentru antrenori şi pentru fani. Omerită din plin, mai ales că au avut un parcurs constant bun, mai ales în primaparte a sezonului.

Cum o să fie meciul, din punctul de vedere al antrenorului Viorel Tănase?

Vafi cu siguranţă foarte organizat defensiv, cu risc minim asumat dinpartea celor două echipe. Oţelul sunt convins că nu va risca şi va juca pecontraatac. Nu cred că se va juca la egal, dar Timişoara va fi nevoită să riştela un moment dat, pentru că are nevoie de victorie pentru a spera la titlu.Dacă aş fi antrenor la Oţelul aş insista pe părţile laterale ale Timişoarei,acolo unde au probleme mari. De Oţelul nu îmi fac probleme, ei mereu au avut oorganizare foarte bună a jocului pe faza defensivă.

Care este secretul Oţelului în acest sezon?

Auavut linişte la echipă, iar grupul a fost unit. Pe vremea mea, eram nouăjucători din aceste locuri şi asta s-a văzut în jocurile bune pe care lefăceam. Şi acum sunt vreo 4-5 din propria academie şi de aceea sunt acum înfrunte. Mă simt şi eu mândru că am promovat mai mulţi tineri care acum seregăsesc în actuala echipă.

Merită Oţelul titlul?

Dacă a ajuns aici, îl merită. În tur au jucat foarte bine, însă în partea a douaau scăzut ritmul. I-au ajutat foarte mult şi rezultatele mai slabe alecelorlalte echipe din frunte.

Contracandidatele atacă echipa din punctul de vedere al arbitrajelor.

S-a greşit şi pro şi contra Oţelului, dar da, aşa este,conform statisticilor, Oţelul a fost avantajată, dar cred că au fost simplegreşeli de arbitraj. Din punctul meu de vedere, sunt nişte alibiuri ale unorconducători ca Iancu sau Porumboiu care nu îşi văd de propriile echipe. MariusStan şi Dorinel Munteanu nu s-au luat niciodată de arbitraj, şi-au văzut doarde ograda lor.

Multă lume se întreabă ce va face Oţelul dacă va câştiga campionatul.

PentruLiga Campionilor îţi trebuie investiţii serioase. Cu 3-4 implanturi devaloare, Oţelul nu s-ar face de râs în această competiţie.

E pregătit şi publicul gălăţean de marea performanţă?

Lameciul cu Craiova, atunci când a fost inaugurată şi nocturna, fanii au fost fantastici. Echipa a ajunsaici şi datorită publicului. 50% dintr-un succes ţi-l asigură suporterii.

O să mergeţi la meci?

Normal,vreau să fac parte din istorie. Trei puncte cu Timişoara suntnecesare pentru această istorie.

Oţelul – Poli, cu casa închisă

Cele 10.000 de bilete disponibile pentru acest meci s-auepuizat în câteva ore. Pentru cei care nu au reuşit să prindă bilet, conducereagălăţenilor va instala în centrul oraşului un ecran gigant pe care fanii poturmări disputa decisivă cu Poli. Le cerem scuze celor care nu au putut să îşicumpere tichete, din păcate stadionul nostru e prea mic pentru câţi suporterisunt. Dacă jucam pe Naţional Arena, ar fi fost plin ochi!”, a spusMarius Stan, care i-a dat afară pe vânzătorii de lacasele de bilete, deoarce aceştia au distribuit ilegal bişniţarilor mai multesute de bilete. În altă ordine de idei, deşi susţinătorii bănăţeni doreau să iacu asalt arena Oţelului, conducerea clubului gazdă nu le-a rezervat decât 400de tichete, limita admisă de regulament.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-05

Mai multe imagini:
Tănase: “3 puncte pentru istorie”. Fosta mare glorie gălăţeană este convins că Oţelul învinge Timişoara şi va deveni în premieră campioană
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image