2017-01-17 23:27

SPORT


Tare ca Oţelul

 |  21:00
Tare ca Oţelul

Campioana României trece printr-o perioadă groaznică în Liga 1, însă speră ca debutul în cea mai prestigioasă competiţie intercluburi a Europei să reprezinte renaşterea de care are nevoie trupa lui Dorinel Munteanu. Marius Stan trage de mai multe săptămâni semnalul de alarmă jucătorilor săi că trebuie neapărat să-şi schimbe atitudinea, altfel se vor face de râs în Liga Campionilor. Într-un interviu acordat pentru „Puterea”, şeful gălăţenilor susţine că în duelul de diseară îi este mai frică de echipa lui decât de adversar, dar are încredere că elevii lui Dorinel Munteanu se vor mobiliza mult peste ce au făcut-o în campionat şi vor obţine un rezultat bun contra campioanei Elveţiei, FC Basel.

Cum îi simţiţi pe băieţi, au moralul afectat după rezultatele slabe din campionat?

Sunt foarte ambiţionaţi, vor să facă un meci mare. O să fie cu totul altfel decât în Liga I.

Au emoţii?

Sunt inerente, dar cum intri pe teren uiţi de emoţii, uiţi de tot. Frumuseţea competiţiei şi valoarea adversarului te obligă să dai totul pentru a câştiga.

Un rezultat bun la Basel ar putea reprezenta declicul echipei?

Sper. Avem mare nevoie de un astfel de rezultat. E o experienţă nouă pentru toţi de aici, ne va ajuta cu siguranţă.

De cine vă e teamă diseară?

Îmi e frică mai degrabă de noi decât de Basel. Adversarii au mare experienţă în Liga Campionilor, dar vreau să cred că nu vom pierde.

Un pronostic?

Nu îndrăznesc!

Vedetele Frei şi Shaqiri

Basel este o cunoscută pentru români, gruparea din ţara cantoanelor a venit în toamna trecută la Cluj, acolo unde a juca în grupele UCL cu CFR. Ardelenii au învins cu mari emoţii, scor 2-1, meci care a reprezentat debutul lui Sorin Cârţu pe banca tehnică. Dacă în apărare are unele probleme, în atac, Basel se bazează pe celebrul Alexander Frei, dar şi pe Marco Streller, căpitanul echipei. Însă pericolul principal pentru gălăţeni îl reprezintă mijlocaşul ofensiv Xherdan Shaqiri, jucător care la doar 19 ani face furori la naţionala mare a Elveţiei, pentru care a reuşit un hattrick de senzaţie acum o săptămână contra Bulgariei, în preliminariile Euro 2012. Shaqiri, care este cotat la 10 milioane de euro, seamănă foarte mult ca stil de joc cu Gabi Torje, adică viteză incredibilă, driblinguri ameţitoare şi şuturi de o precizie milimetrică.

FC Basel – Oţelul, ora 21.45, TVR 1

Basel: Sommer - Steinhöfer, Abraham, Dragovic, Park - Fabian Frei, Huggel, Cabral, Shaqiri - Alex Frei, Streller

Oţelul: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, S. Ilie – Antal, Giurgiu, Filip, Buş – Paraschiv, Ibeh


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image