2017-01-19 04:29

SPORT


Tare ca Oţelul! Gălăţenii sărbătoresc titlul, chiar dacă decizia oficială de la TAS încă nu a venit

 |  18:25
Tare ca Oţelul! Gălăţenii sărbătoresc titlul, chiar dacă decizia oficială de la TAS încă nu a venit

AidomaUrziceniului acum doi ani, când Unirea a surprins pe toată lumea şi a câştigatcampionatul, Oţelul Galaţi a luat acum ochii tuturor, dar mai ales a închisgura contestatarilor şi va lua titlul în acest sezon. Chiar dacă decizia TAS eîncă în aşteptare, ea nu poate fi alta decât în favoarea gălăţenilor. Atacatădin toate părţile de personaje gen Marian Iancu, Adrian Porumboiu sau GigiBecali, trupa de la Dunăre şi-a continuat parcursul constant bun din acestcampionat şi nu a cedat psihic, deşi nu mulţi îi dădeau şanse la câştigareacampionatului. Artizanul principal al acestei performanţe inedite pentru Oţeluleste, cu siguranţă, antrenorul Dorinel Munteanu. Venit în 2009 la Galaţi,tehnicianul a fost un an mai târziu aproape de demitere, însă Marius Stan apariat în continuare pe el, şi nu s-a înşelat deloc. Încă o dovadă pentruceilalţi patroni din fotbalul românesc că stabilitatea băncii tehnice, răbdareaşi ciocul mai mic duc, mai devreme sau mai târziu, la performanţe notabile.

Ei sunt eroiiOţelului!

Branko Grahovac (27de ani, Bosnia)

A venit în ianuarie 2010 la Galaţi, iar de atunci estetitularul de drept al echipei. Înainte de a fi transferat la Oţelul,goalkeeperul evoluase pentru două sezoane la Borac Cacak.

Cornel Râpă (21 de ani, Galaţi)

Şi-a făcut junioratul la Galaţi, în perioada2000-2008, ulterior fiind chemat la echipa mare. Forma de excepţie a fundaşuluidreapta i-a atras atenţia şi selecţionerului Răzvan Lucescu, care l-a aruncatîn luptă la amicalul cu Italia. De atunci este titular la prima reprezentativă,luându-le faţa unor jucători ca Săpunaru, Maftei sau Dănănae.

Milan Perendija (25 de ani, Serbia)

A fost adus la Oţelul în anul 2009, de la RabotnikiKometal (Macedonia), echipă pentru care jucase doi ani. La 20 deani a fost în lotul lui Partizan Belgrad, însă nu a apucat să debuteze pentru aceastăformaţie. Deşi atunci când a fost transferat era văzut ca rezerva lui Sârghi,uşor, uşor l-a lăsat pe banca de rezerve pe internaţionalul de tineret.

Sergiu Costin (32 de ani, Bistriţa)

Este cel mai constant jucător al lui DorinelMunteanu. Vice-căpitanul echipei, după Gabriel Paraschiv, fundaşul central adus greul defensivei Oţelului. A venit la Galaţi în 2005, după ce majoritateacarierei sale şi-a petrecut-o la Gloria Bistriţa (1997-2005). Amai fost împrumutatla Unirea Dej şi Olimipia Satu Mare, iar acum are deja bifate peste 160 demeciuri în tricoul gălăţenilor.

Adrian Sălăgeanu (28de ani, Carei)

Şi-a făcut junioratul la Olimpia Satu Mare, iar pânăsă ajungă la Oţelul, în 2008, a mai trecut pe la Gloria Bistriţa, Dacia Miovenişi Someşul Satu Mare. Fundaşul stânga are deja aproape 100 de meciuri la Galaţi,dar a şi debutat în acest an la echipa naţională de seniori a României.

Liviu Antal (21 de ani, Şimleul Silvaniei)

Este considerat omul decisiv al echipei pe acest finalde sezon, alături de Marius Pena. Golurile sale din acest retur cu Dinamo, Gaz MetanMediaş,CFR Cluj şi Poli Timişoara au adus practic titlul. A mai evoluat pentruConcordia Chiajna şi FCM Târgu-Mureş, iar în acest sezon a ajuns la cota 7 înclasamentul golgheterilor. A fost scos din lot în primăvară de Dorinel Munteanudin cauza indisciplinei, însă atunci când a fost reprimit a devenit unul dintreoamenii cei mai importanţi ai echipei.

Gabriel Giurgiu (28de ani, Cluj)

Transferat în anul 2007 la pachet cu Janos Szekely dela Universitatea Cluj, pentru doar 50.000 de euro, Giurgiu a impresionat înprimul an şi a fost cumpărat imediat de Rubin Kazan. Nu s-a adaptat în Rusia, ajucat doar trei meciuri şi s-a întors la Oţelul, iar de atunci este titular dedrept în linia mediană a formaţiei.

Gabriel Paraschiv (33 de ani,Moreni)

Este căpianul noii campioane, golurile sale dinmeciurile cu Universitatea Craiova, dar mai ales reuşita din prelungirile disputei cuVictoria Brăneşti au cântărit enorm în lupta pentru titlu. A venit la Galaţi în2006, iar până atunci a mai jucat pentru Flacăra Moreni, FCM Târgovişte,Petrolul Ploieşti şi Oltul Sfântul Gheorghe. Este cel mai respectat jucător decătre suporteri, dar şi de conducere, mai ales după episodul din 2010, atunci cândechipa traversa dificultăţi financiare, el a solicitat să-i fie micşoratcontractul cu 30%.

Silviu Ilie (22de ani, Galaţi)

Este un produs 100% al Oţelului. A fost chemat laechipa mare în 2007, după ce a petrecut doi ani la Dunărea Galaţi. A bifat 16 meciurila naţionala U-21, dar a fost chemat în acest an de Lucescu jr şi la primareprezentativă.

Marius Pena (26 de ani, Bucureşti)

Perioada junioratului şi-a făcut-o la ProgresulBucureşti, iar ulterior a mai trecut pe la FC Torpedo, Rapid II, CSM RâmnicuVâlcea şi Concordia Chiajna. Este din 2008 la Galaţi, iar în acest sezon a fostgolgheterul echipei, cu 8 reuşite.

Gabriel Viglianti (31 de ani,Argentina)

În sezonul trecut a fost om de bază, însă campionatulacesta a alternat evoluţiile bune cu cele mai puţin reuşite. Nu a înscris decâtde trei ori în acest sezon. Şi-a început cariera profesionistă în 2000, laRacing de Cordoba. S-a transferat patru ani mai târziu în Bolivia, unde aevoluat pentru Union Central, San Jose şi Bolivar. Înainte de a veni la Oţelul,în 2008, a fost desemnat cel mai bun mijlocaş din campionatul bolivian.

Cristian Sârghi (24 deani, Galaţi)

Fundaşulcentral monitorizat cu atenţie de Dinamo a început campionatul ca titular, însăîn retur nu a mai prins decât două meciuri în această postură. Deşi nu prea ajucat, el a reuşit să puncteze de două ori în acest sezon. A mai evoluat laPolitehnica Iaşi, iar din 2007 este în lotul Oţelului.

Ionuţ Neagu (21 deani, Galaţi)

Caşi Sârghi, Neagu a fost titular în tur, însă în ultima perioadă DorinelMunteanu l-a preferat mai mult pe Ioan Filip. Cariera sa se leagă de OţelulGalaţi, iar postul pe care joacă, mijlocaş defensiv, l-a solicitat extrem demult, fiind sancţionat de 8 ori cu cartonaş galben în acest sezon.

Laurenţiu Iorga (23de ani, Babadag)

Folositmai mult din postură de rezervă în acest sezon, mijlocaşul a stat în umbra luiAntal, Silviu Ilie sau Laurenţiu Buş. Deşi a marcat primul gol al ediţiei decampionat, Iorga nu a fost un titular în echipa de la Dunăre, dar chiar şi aşaa reuşit să puncteze de trei ori în campionat. S-a format la juniorii Oţelului,iar din 2007 face parte din lotul echipei mari.

Aceşti14 jucători au dus greul echipei în actuala ediţie de campionat. Ferit deaccidentări grave, lotul Oţelului a fost unul destul de numeros, însă doar ceienumeraţi mai sus au fost folosiţi mai mult. Pe finalul de sezon s-au mairemarcat încă doi jucători, Ioan Filip şi Laurenţiu Buş, ultimul pasând decisivîn meciurile cu Brăneşti, CFR Cluj şi Poli Timişoara. Ceilalţi jucători care aupus şi ei umărul la sezonul istoric al Oţelului Galaţi au fost Brăneţ, Cojoc,Ochiroşii, Ibeh, Borbely, Punosevac şi Petean.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-21

Mai multe imagini:
Tare ca Oţelul! Gălăţenii sărbătoresc titlul, chiar dacă decizia oficială de la TAS încă nu a venit
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image