2017-01-22 07:56

SPORT


TAS va decide pe 17 ianuarie soarta boxului românesc

 |  16:02
TAS va decide pe 17 ianuarie soarta boxului românesc

Federaţia Română de Box va afla pe 17 ianuarie dacă AIBA va reuşi să pună în aplicare decizia de a dezafilia forul român ca urmare a conflictului pe care şefii boxului mondial amator îl au cu Rudel Obreja.

Iniţial, hotărârea trebuia să fie transmisă înainte de Crăciun, dar judecătorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne au decis să amâne cu o lună verdictul. “Am primit informarea că pe 17 ianuarie vom primi verdictul din partea TAS. Avem emoţii, e normal. Avocatul ne-a transmis că vom câştiga, dar acum rămâne de văzut”, a spus Rudel Obreja.

În decembrie, FR Box a câştigat un prim proces împotriva AIBA la TAS, în ceea ce priveşte suspendarea forului român pe termen nelimitat.

Principala armă a apărării române în actualul litigiu este chiar statutul FR Box deoarece dezafilierea venea ca urmare a faptului că nu s-au făcut alegeri pentru schimbarea lui Rudel Obreja.

Cum ultimatumul a fost trimis pe 5 august pentru organizare de alegeri până pe 1 septembrie, statutul FR Box ar fi fost încălcat deoarece alegerile se pot organiza doar în 45 de zile de la decizia Biroului Federal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-14

TAGURI: fr box, tas, aiba, rudel obreja, verdict, dezafiliereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image