2017-01-19 00:08

SPORT


Tenismenele din România se îmbulzesc în Top 100 WTA: Şase-s norocoase!

 |  21:00

Citim mereu în ziare sau pe internet despre tenismenele din România. Ba că Niculescu a ajuns până în optimi în nu ştiu ce turneu, ba că Sorana Cârstea s-a oprit în sferturile din finală ale altei competiţii, dar nu mulţi au băgat de seamă că şase românce au ajuns între primele 100 de tenismene ale circuitului WTA. Este pentru a doua oară când se întâmplă asta, însă acum poziţionarea sportivelor noastre este şi mai bună. De exemplu, Monica Niculescu a urcat recent pe locul 28 WTA, cel mai bun din carieră, o poziţie pe care tenisul românesc nu a mai ocupat-o de la Irina Spârlea încoace.

Următoarea româncă în acest top este Sorana Cârstea, care se menţine pe locul 48. Optimile de finală ale turneului de la Dubai, i-au adus Simonei Halep o urcare de trei locuri, până pe 50. Irina Begu a picat pe 53, în timp ce Alexandra Dulgheru este pe poziţia a 57-a. Cea care încheie prezenţele româneşti în TOP 100 este Alexandra Cadanţu, care a avut cel mai spectaculos salt, de 28 de locuri, până pe 82, după ce a disputat ultimul act al turneului de la Monterrey. Foarte aproape de prima sută este şi Edina Gallovits (103), în timp ce Mihaela Buzărnescu se află pe 148.

Băieţii au de tras serios

Victor Hănescu este singurul tenisman român care, după ieşirea din arenă a lui Andrei Pavel, a ţinut destul de sus stindardul tenisului masculin românesc la simplu. Însă şi el este de o bună perioadă în cădere liberă. Se află momentan pe poziţia a 88-a în clasamentul celor mai buni jucători profesionişti de tenis din lume (ATP). Din spate vine tare pe turnantă Adrian Ungur, care a reuşit cea mai bună clasare din carieră, locul 98. Ceilalţi doi români, cât de cât cunoscuţi, se află foarte departe de Top 100 ATP. Victor Crivoi este poziţionat pe 254, iar Marius Copil ocupă locul imediat următor.

Foto: flickr.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639556-12-17

TAGURI: tenismene, romania, wtaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image