2019-02-22 12:24


Tobă la masa vedetelor. Mijlocaşul Universităţii Cluj a făcut cunoştinţă cu marile staruri ale fotbalului mondial

 |  17:36
Fotbalistullegitimat la Universitatea Cluj, Georgian Tobă, a avut ocazia să-i cunoască peRonaldinho, Beckham, Gary Neville, Roberto Carlos sau Thiery Henry.

Ladoar 21 de ani şi primul sezon în prima ligă, mijlocaşul se poate lăuda deja cuun palmares bogat. Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, Tobăpovesteşte cum a jucat pe Copacabana, a fost pe San Siro sau Old Trafford, şicum francezul Thiery Henry i-a făcut cadou un tricou cu numele său pe spate.

Totula început în urmă cu patru ani, când a fost desemnat câştigătorul uneipreselecţii organizate de Pepsi, iar timp de şase săptămâni, alături de juniori de pe întregul mapamond, a trăit cea mai emoţionantă perioadădin carieră.

Primulpopas a fost Barcelona, chiar în perioada de graţie a lui Ronaldinho, după careau urmat Londra, Manchester, Cairo şi Copacabana, pe celebra plajă brazilianăjucând fotbal cu celebrul Roberto Carlos. “Am ieşit golgheter atunci”, se mândreşte Georgian.

Dintretoţi, starul de atunci al lui Arsenal, Thiery Henry, l-a marcat princomportamentul său. “Era un exemplu. Credeam că e arogant, dar de fapt era volubil, deschis şi apropiat. Într-o zi aapărut cu tricouri de la Arsenal, pe unul dintre ele era imprimat numele meu,plus semnătura lui. A fost o surpriză imensă. Apoi, ne-a scos la cumpărături şia plătit el tot. Ne-a cumpărat fulare, căciuli, vesteşi alte accesorii. Îi făcea plăcere să ofere cadouri”, spune Tobă. Periplul s-aîncheiat la Madrid, unde pentru câteva minute a fost elevul lui David Beckhamla executarea loviturilor libere.

Acum, lapatru ani distanţă, tânărul mijlocaş îi are ca exemple pe Claudiu Niculescu şiGabi Boştină. ”Gabi şi Claudiu sunt mereualături de mine, mă motivează. Îmi vor binele, iar dacă greşesc mă mai ceartă,este normal”, mai spune acesta, care visează să ajungă cu “U”Cluj în cupele europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...