2018-12-13 22:30


Topul celor mai profitabile Cluburi din Liga 1

 |  21:45
Topul celor mai profitabile Cluburi din Liga 1

Steaua, Viitorul şi Astra Giurgiu au produs cei mai mulţi bani din Liga 1, potrivit unui studiu publicat de Profit.ro. Datele mai arată că banii provin mai degrabă din drepturile de televizare şi publicitate, decât din vânzarea de bilete.

Astfel, Fotbal Club Steaua București a înregistrat, în anul competițional 2014-2015, cel mai mare profit net dintre cluburile din Liga 1 Orange, peste 4,5 milioane de euro. Urmează echipa patronată și antrenată de Gică Hagi, Viitorul Constanța, cu un profit net de peste 1,5 milioane de euro. Podiumul echipelor profitabile din Liga 1 Orange este completat de Astra Giurgiu, care se situează pe poziția a treia, cu un profit de peste 800.000 de euro. Ultima echipă care a înregistrat profit net în anul competițional precedent este Pandurii Târgu Jiu, cu peste 100.000 euro.

Topul celor mai profitabile Cluburi din Liga 1
zoom
Dacă în cazul Stelei și Astrei, participarea în faza grupelor UEFA Europa League a cântărit decisiv în realizarea profiturilor nete, surprinde poziția echipei patronate de Gigă Hagi, Viitorul Constanța, care însă își bazează modelul de business pe plata unor salarii modeste, dublată de vânzarea de jucători.

Majoritatea echipelor din Liga 1 (CFR Cluj, FC Botoșani, Petrolul Ploiești, Viitorul Constanța, Dinamo, ASA Târgu Mureș, CSU Craiova) obțin venituri cuprinse între 4 și 6 milioane de euro.

Din veniturile obținute de cluburilor din Liga 1 Orange, 36% provin din drepturi de televizare, 18% din premii UEFA, 5% din vânzarea de bilete, 28% din sponsorizări/comercial și 13% reprezintă alte venituri.

Și asta în pofida faptului că din cele 14 echipe ale Ligii 1 Orange, doar 5 sunt finanțate privat, 9 fiind finanțate majoritar din bani publici, mai scrie Profit.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: cluburi liga 1, steaua, viitorul, astra, pandurii, profit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...