2019-01-17 13:15


Torje, cedat la anonima Granada!

 |  18:10
Torje, cedat la anonima Granada!

În ceva mai mult de jumătate de an, cariera lui Gabi Torje s-a convulsionat serios. Vara trecută era de departe cel mai bun jucător din Liga 1, chiar dacă nu câştigase nici un trofeu cu Dinamo. Îl prinde ulterior pe Dumnezeu de picior când se transferă la Udinese, însă după un debut fulminant în Serie A cu pasă de gol, românul cade într-o letargie greu de explicat. Dintr-un fotbalist care nu avea plămâni în România, în Cizmă nu reuşeşte să prindă nici un meci ca integralist, dar înscrie totuşi două goluri. Folosit pe alt post decât cel de mijlocaş de bandă dreaptă, Torje a încheiat un  sezon dezamăgitor în Italia, iar împrumutul său nu avea cum să întârzie. Din păcate, viitorul său va fi legat de o echipă care nu spune nimic microbiştilor. Modesta Granada, care în acest an în Spania a evitat in extremis retrogradarea în Segunda Division, este viitoarea destinaţie a ex-dinamovistului.

„Chiar acum (n.r. - ieri după-amiază) am ieşit de la întâlnirea cu oficialii lui Udinese. Împrumutul lui Torje la Granada este ca şi făcut. Mai rămâne să stabilim durata împrumutului şi condiţiile financiare. Dar nu o să mai fie probleme, mai ales că şi jucătorul vrea să meargă în Spania. Vrea să joace, e tânăr, nu poate să stea pe bancă la vârsta asta. Cert e că în sistemul de joc de la Udine nu avea cum să mai joace. Şi aşa s-a chinuit în acest sezon pe altă poziţie decât evoluează el, mijlocaş de bandă dreaptă sau stângă. Au mai fost şi alte oferte, însă pentru el nu au contat banii şi a vrut să rămână în fotbalul mare, adică Italia, Spania, Anglia. Nu e un pas în spate pentru el, o să vedeţi că la Granada o să joace pe postul lui şi o să dea cu totul alt randament. Un an bun în Spania poate să-l transforme în cel mai dorit jucător”, a declarat pentru PUTEREA impresarul lui Torje, Cristea Opria.

Cine e Granada?

Gruparea iberică este deţinută de patronul lui Udinese, Giampaolo Pozzo. Granada a evoluat cea mai mare perioadă a sa în liga secundă, însă are şi 19 sezoane în La Liga. Anul trecut a promovat în Primera, însă chiar şi cu ajutorul celor cinci fotbalişti aduşi de la Udinese, a scăpat doar la mustaţă de la retrogradare. Joacă pe Stadionul Los Carmenes, cu o capacitate de 22.524 de locuri, iar antrenorul echipei este un tehnician cunoscut, Abel Resino, care a pregătit-o în carieră pe Atletico Madrid.

CV Gabi Torje

22 noiembrie 1989 (Timişoara)

Cluburi:

CFR Timişoara 8 meciuri / 1 gol

Poli Timişoara 37 / 7

Dinamo 108 / 17

Udinese 21 / 2

Naţională 17 / 4

U-17 5 / 0

U-21 23 / 9


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-18

TAGURI: torje, cedat, granada
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GELU
07 Iun 2012

decat rezerva la Udine,mai bine titular la Granata!nu vad unde e tragedia!dimpotriva este un pas inainte pentru pitic!
Random imageUltimele stiriloading...