2018-12-14 07:28


Torje, la pământ!

 |  21:00
Torje, la pământ!

Cel mai lăudat transfer al unui jucător român în ultimii ani, Torje la Udinese, liderul neînvins din Serie A, tinde să devină un fiasco. Chiar dacă debutul a fost unul fulminant, cu două pase de gol, evoluţiile fostului câine au fost de la etapă la etapă într-o scădere vizibilă. Ba mai mult, chiar dacă a fost introdus din primul minut de tehnicianul Francesco Guidolin, Torje a dezamăgit profund în ultimele trei runde în Italia, fiind considerat de jurnaliştii din Cizmă cel mai slab jucător de pe teren.

Un motiv pentru evoluţiile palide ale bănăţeanului l-ar putea reprezenta noua poziţia din teren, una cu care Torje s-a mai întâlnit pe vremea junioratului, şi anume vârf retras. De şase ani joacă însă în special pe banda dreaptă, dar şi stânga şi, la nevoie, fundaş dreapta. Noul post l-a dat peste cap pe micuţul internaţional, chiar dacă el ştia încă dinainte să semneze cu Udine că italienii îl aduc pentru un post în avanposturi. Să nu fi observat atâţia antrenori cu care a lucrat în România, fie că ei s-au numit Hagi, Rednic, Andone, Bonetti, Ciobotariu sau Răzvan Lucescu, şi să aibă Guidolin o nouă viziune cu Torje? Iniţial i-a ieşit antrenorului, dar apoi jucătorul a intrat într-o criză pe care la Dinamo nu a traversat-o niciodată.

Nu e pregătit fizic?

Nu multă lume a observat că la absolut fiecare meci pe care l-a început titular în campionatul italian, Torje l-a încheiat pe banca de rezerve. Nu a jucat niciodată mai mult de 65-75 de minute, în condiţiile în care în Liga 1 ar fi fost în stare să alerge două meciuri încontinuu la câtă energie avea. Orice s-ar zice, impactul cu fotbalul de cel mai înalt nivel a fost dur pentru mijlocaşul român, chiar dacă impresarul său, Cristea Opria, încearcă să-l minimalizeze. “Cei de la Udinese sunt foarte mulţumiţi de Gabi. Nu îl folosesc tot meciul ca să nu îl omoare fizic, dar el este pregătit şi acum să ducă 90 de minute. Diferenţa dintre campionatul românesc şi cel italian a fost foarte mare, însă Torje se va adapta cu siguranţă”, a declarat, pentru “Puterea”, agentul fotbalistului.

Barcelona, Arsenal…

O altă cauză a randamentului sub aşteptări al fostului dinamovist ar putea fi legat şi de zvonurile din ultima perioadă care îl dau ca şi transferat la marile puteri ale Europei. Presa internaţională vuieşte despre faptul că Arsene Wanger l-a pus în capul listei de transferuri la Arsenal, dar şi de interesul extratereştrilor de la Barcelona, chiar dacă spaniolii tocmai l-au transferat în această vară pe Alexis Sanchez, de la Udinese, pentru 40 de milioane de euro, care joacă pe acelaşi post ca şi Torje. E clar că aceste zvonuri nu îi fac deloc bine fotbalistului, care, în loc să se concentreze total la şansa vieţii, se gândeşte deja la cum e să fii coechipier cu Messi sau Van Persie. “Torje este un tip cu capul pe umeri şi nu este afectat de aceste zvonuri. Este imposibil ca el să plece de la Udinese mai devreme de un an, şi asta doar în cazul în care va deveni titular de drept în echipă şi va da şi câteva goluri”, ne-a mai spus Opria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26

TAGURI: Gabriel Torje, Barcelona, Arsenal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...